Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Desteğimiz demokrasiye

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ülkenin tüm problemlerinin demokrasi çerçevesinde çözülmesi gerektiğine inandığını ve demokrasiden başka kullanılacak alternatifin bulunmadığını vurgulayarak, siyasetin, hayat tarzlarına müdahale eden değil, hayat tarzlarına müdahale edenlere müdahale eden bir konumda olması gerektiğini dile getirdi.


Askerî dâvâya yayın yasağı konuldu

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Atabeyler dâvâsında Başkan M. Orhan Karadeniz, Genelkurmay Askerî Mahkemesindeki dâvâda tanıklık yapanların

CHP’nin yüzkarası

CHP Kadın Kolları tarafından hazırlanan “AKP’nin 100 Karası” adlı kitapta Kur’ân-ı Kerim okuyan çocuklar “yüzkarası”, hadislerse “hurafe” olarak nitel


  Erdoğan: ABD için takvim zamanı geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’taki durumu iç savaş olarak niteledi ve ABD’nin Irak’tan askerlerini çekmek için bir takvim belirlemesi gerektiğini söyledi.


  Musevi bakan: Erdoğan’la ihtilâflarımız önemli değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta görüştüğü Musevî dernekleri temsilcilerinden Malcolm Hoenlin, Türkiye ile aralarında sürekli bir işbirliği bulunduğunu söyledi. Hoenlin, “Pek çok konuda fikir birliği içindeyiz ve aynı endişeleri paylaşıyoruz. Farklı düşüncelerimiz önemli olmayan konular üzerinde” diye konuştu.


  Kuraklık kapıda

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde Türkiye’nin yakın gelecekte ciddî bir su problemiyle karşı karşıya kalacağını belirterek, “Kuraklık kapımızı çalmakta” dedi.


  Gebze’nin imdadına İSKİ yetişti

Yaşanan kuraklık sebebiyle su sıkıntısı yaşayan İzmit’e su ulaştıran İSKİ, Gebze’deki sanayicilerin de imdadına yetişti.


  İzmit için DSİ çözümü

Enerji Bakanı Hilmi Güler, İzmit’teki su sorununun çözümü için kısa vadede Devlet Su İşleri’nin açacağı 11 kuyudan günde 50 bin metreküp su alınacağını açıkladı.


  Saakaşvili: Türkiye Gürcistan’ın dışarıya açılan penceresi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ‘’Türkiye, Gürcistan’ın yurtdışına açılan penceresi konumundadır’’ dedi.


  Terör, insanlık suçudur

Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) Stratejik Araştırmalar Merkezince (HÜSAM) ‘’Türkiye ve Terör’’ Paneli düzenlendi. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Kültür Merkezi kırmızı salonda düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin, sadece öğrencileri kendi bilim alanında yetiştiren değil, toplumun sorunlarına eğilen, onlara çare üreten kurumlar olduğunu söyledi.


  AKP'li Tunç:“Niyet okumayı bırakın”

AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç, ‘’Niyet okuyuculuğu yapmak ve vehimler üzerinden konuştuğunuz sürece bu millet size iktidar yüzü göstermeyecektir’’ dedi.


  Yakış: Kıbrıs görünüşteki bahane

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin günün birinde engellenmesi halinde, bunun Kıbrıs yüzünden olmayacağını, Kıbrıs’ın görünüşteki sebep olduğunu belirterek, ‘’Asıl sebep, belli başlı Avrupa ülkelerinde, Türkiye ile müzakerelerin arızasız yürütülmesi konusunda siyasi iradenin oluşmamasıdır’’ dedi.


  Tapu Kanununda değişiklik teklifi TBMM’de

Orman kadastrosuna ilişkin sorunların giderilmesini öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Aksu: MERNİS, dimdik ayakta duruyor

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, “MERNİS, dimdik ayakta duruyor ve uygulanıyor. Şu anda MERNİS’ten 56 kamu kurum ve kuruluşu ile özel kuruluşlar istifade ediyor’’ dedi.


  Yılmaz, hakaret dâvâsında beraat etti

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dâvâda beraat etti.


  Mumcu: Sine-i millet tartışmaları aldatıcı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, sine-i millet tartışmalarının altında yatan gerçek nedenin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek, “Bu tartışmaları boş, değersiz, yanıltıcı ve aldatıcı buluyorum. Halktan yana olmak lazım. Milletin derman arayışına hizmet etmek lazım” dedi.


  Hollanda, icazet töreni ile tanıştı

Hollanda tarihinde ilk kez “Kur’ân-ı Kerim İcazet Merasimi” düzenlendi. Rotterdam İslâm Üniversitesi’ndeki törene çok sayıda diplomat ve bilim adamı katıldı. Yazılı ve görsel basının da yoğun ilgi gösterdiği merasimde, salonu dolduran yerli ve yabancı konuklar, özellikle icazetlerin dağıtıldığı esnada duygu dolu anlar yaşadı.


  Dünya ısınıyor, iklim değişiyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ecmel Erlat, sera gazları, aşırı tüketim, ormanların yok edilmesi, su kaynaklarının aşırı tüketimi ve kurutulmasının dünyanın ısınması, iklimlerin değişmesi’’ gibi ‘’acı sonu hazırladığını’’ bildirdi.


  Camide ayakkabı hırsızlığına kameralı tedbir

Trabzon’da bir camiye, son dönemlerde ayakkabı hırsızlıklarının artması üzerine, içten ve dıştan kontrolü sağlayan 5 adet güvenlik kamerası yerleştirildi.


  Kurbanlıklarda TSE standardı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban alırken standartlara uygun seçim yapmaları konusunda uyardı.


  Filistinli öğrenciler için bir damla da sen ol

Gönüllü Eğitimciler Derneği Türkiye Genelinde başlatmış oldukları yardım kam-panyası ile Filistin’deki Okullara ihtiyaçları olan araç ve gereç desteğinde bulunmayı düşündüklerini ve bununla ilgili kampanya başlattıklarını açıkladılar.


  TCDD’den bayram için ek sefer

TCDD Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak amacıyla ek tren seferleri koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004