Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2007 kayıp yıl olmasın

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ‘’2007’nin kayıp bir yıl olmasın. Çünkü önümüzdeki yılın kaybolacağına dair fazlaca işaretler var’’ dedi.

Kudatgobilik, TİSK’in Park Fora Restaurant’ta düzenlediği yemekte 2006 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, 2007’ye ilişkin beklentilerini açıkladı.

Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusun önemini de vurgulayan Kudatgobilik, genç nüfusumuz eğitilmesi ve istihdam edilmesi halinde inanılmaz bir güç kazanılabileceğini, aksi halde ‘’sosyal bir bombayla’’ karşı karşıya kalına bileceğini belirtti.

AKP iktidarında geçen 4 yıllık sürede, makro ekonomik düzelmeler olduğunu anlatan Kudatgobilik, Kemal Derviş döneminde başlayan politikalarda 4 yıl boyunca işlerin iyi yürütüldüğünü dile getirdi. Bu süre içerisinde ekonomide çok ciddî büyümeler yakalandığını, büyümenin 5. yılda da devam etmesinin beklendiğini söyleyen Kudatgobilik, AB ülkeleri içerisinde 5 yıldır büyümeye devam eden tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Türkiye’de 2007’de bir dizi gelişmenin olacağına işaret eden Kudatgobilik, şöyle konuştu: ‘’2007 kayıp bir yıl olmasın. Çünkü önümüzdeki yılın kaybolacağına dair fazlaca işaretler var. Bunlar; Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim, AB sürecindeki gelişmeler, dünya konjonktüründeki zorluklar... Türkiye’nin zaman kaybetmeye tahammülü yok. Türkiye, durmadan ilerlemeli ve istihdam yaratmalıdır. ’’2007’nin pozitif bir yıl olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Kudatgobilik, ‘’Önümüzdeki yıl gri bir yıl, kayıp bir yıl olabilir, Türkiye’nin kayba tahammülü yoktur’’ dedi.

Türkiye’yi çok hızlı koşacak bir atlete benzeten Kudatgobilik, ‘’Öyle bir dönemeçteyiz ki, ülke hareketini kaybetmesin diyoruz’’ görüşünü dile getirdi.

Kudatgobilik, bir siyasî taraf olmadıklarını belirterek, kendilerinin ülkenin sanayisinin, sosyal güvenlik sisteminin ve istihdamının konuşulmasını istediklerini kaydetti.

’’SOSYAL GÜVENLİK REFORMU’’

Tuğrul Kudatgobilik, ‘’Sosyal Güvenlik Reformu’’nun bütünüyle faydalı olacağına inandıklarını ve desteklediklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin ‘’tek çatı’’ prensibine aykırı bir karar vermediğini, sadece kamu görevlilerine ayrı statüde bakılması yönünde görüş belirttiğini dile getiren Kudatgobilik, bundan sonra yapılması gerekenin kamu görevlilerinin ‘’tek çatı’’ sistemine monte edilip edilemeyeceğine bakılması olduğunu ifade etti. Reformdan vazgeçilmesini, reformun kadük olmasını istemediklerini belirten Kudatgobilik, reform konusunda geç kalınmasının bedelinin çok pahalıya ödenebileceği uyarısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumunun özerkliğinin önemine işaret eden Kudatgobilik, ‘’Özerklik olmazsa bu kurum gene batar. Bu 50 senelik kurum bir daha kayaya çarpmamalı, batmamalıdır’’ diye konuştu.

AB MÜZAKERELERİ

Kudatgobilik, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği sürecinde 8 konu başlığında müzakerelerin askıya alınmasının büyük haksızlık olduğunu söyledi.

AB’ye üyelik yolunda Türkiye’nin büyük bir ilerleme kaydettiğini anlatan Kudatgobilik, Türkiye’nin, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tezgâhladığı bir oyunun içinde kaldığını kaydetti. Kudatgobilik, bu konuda TİSK olarak makro hedeflerinden vazgeçmediklerini vurgulayarak, ‘’Bir tek olaya bakarak ‘küstük, yerimizde kalacağız’ diyemeyiz. Bu haksızlığı yüzlerine vuruyoruz, vurmaya devam edeceğiz’’ dedi.

/ ANKARA

29.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arafat’ta vakfe heyecanı

  KAMUSAL ALAN

  Cezayir Risâle-i Nur okuyor

  İşçi memur ayrımına hayır

  2007 kayıp yıl olmasın

  Bakan Çelik’in tazminat talebine red

  Yaşar Öz sınırdışı edildi

  Kar geçit vermiyor

  Karayolları bayrama hazır

  Kur sıkıntısı devam ediyor

  Filistinliler oyuna gelmemeli

  İzmir ‘marka kent’ olacak

  Bu meclis cumhurbaşkanını seçer

  Cumhurbaşkanını halk seçsin

  Ali Coşkun: Çok iş yaptık, kıskanıldık

  Kasap adayları ter döktü

  Çocuklardan silâh karşıtı kampanya

  158 öğrenci ve öğretmen zehirlendi

  Bayramda ulaşım yine ücretsiz

  Doğu'da Sibirya soğukları

  Sigarayı Bırakma Polikliniği

  Memurluk için başvurular başladı

  Çocuklar karın tadını çıkarsın

  Bebekleri soğuktan koruyun

  Yatırmatik ile kurbana eziyet edilmeyecek

  Mina’da yeni hastahane

  Hasankeyf’e kardan gelinlik

  Tatlı siparişleri arttı

  60 kiloluk kabak


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004