Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye muhalefet, AB’nin başarısızlığıdır

International Herald Tribune gazetesi, AB’nin Kıbrıs sorununu çarptırdığını, bu sorun esasen hukukî değil, siyasî bir sorun olduğunu belirterek “Avrupalı liderler, çıkmaza son vermek için Rumlara baskı yapmalıydı ve bir çözüm bulmak için Türkiye ile birlikte çalışmalıydı” diye yazdı.


AİHM sınanacak

KKTC’li dört kardeş, ailelerinin Güney Kıbrıs’taki 15 dönüm bağ ile 15 dükkanlı iş hanının kendilerine iadesi, uğradıkları maddî ve manevî zararın kar

Eğitimdeki utancımız

Milli Eğitim Bakanlığının 2005-2006 yılı verilerine göre, Türkiye’deki 34 bin 989 ilköğretim okulunda, 5 milyon 468 bin 422’si erkek. 4 milyon 940 bin


  Esnaf borcunu ödeyemiyor

Enflasyona bağlı olarak kredi faizlerinin düşmesine rağmen esnafın borcunu ödemede sıkıntı yaşadığı bildirildi.


  Lodos ve yağışa dikkat

Yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli lodos ile birlikte etkili yağış bekleniyor. Yapılan ‘’Meteorolojik Uyarı’’ya göre, bu gece ve yarın Güney ve İç Ege, Akdeniz, Marmaranın güney ve doğusu, Batı Karadenizin iç kesimleri ile İç Anadolunun güney ve batısında etkili lodos ile birlikte yağış bekleniyor.


  Erkan Mumcu: Türkiye’nin temel problemi yoksulluk

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye’nin gerçek gündeminin ne Cumhurbaşkanlığı seçimi ne de kılık kıyafet olduğunu ifade ederek, ‘’Gerçeği gizlemek üzere ortalığa sis bombası atıyorlar. Türkiye’nin temel problemi yoksulluktur, açlıktır’’ dedi.


  Nüfus kaydırmaya ceza freni geliyor

Yeni sistemle nüfus sayımı, bu aydan itibaren kapsamı genişleyerek tüm Türkiye çapında sürecek, bunun ardından günlük 800 bin-1 milyon kişi arasında sisteme veri girişi olacak.


  Yoksul kadınlar işlerini kuruyor

Diyarbakır’da 4 yıl önce yoksul kadınların kendi işlerini kurarak aile bütçesine katkıda bulunmaları amacıyla 6 kadına verilen krediyle başlayan Mikrokredi Projesi uygulamasından faydalanan kadınların sayısı her geçen gün artıyor.


  Erdoğan, bugün Lübnan yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Lübnan’a günübirlik bir ziyaret yapacak.


  Şaban Dişli: Irak halkı ile bin yıllık kardeşliğimiz var

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, ‘’Saddam Hüseyin’in alelacele idam edilmesi, etnik çatışmayla birlikte mezhep çatışması boyutunu ön plana çıkartmaya yönelik’’ dedi.


  Metro köprüsü start alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Metrosu’nun Taksim-Yenikapı geçişi için Haliç üzerinde öngörülen köprünün yapımına 2007’nin ilk aylarında başlanacağını bildirdi.


  Habur şoförlerinin buruk bayramı

Şırnak’ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda bekleyen şoförler, Kurban Bayramı’nı ve yeni yılı kuyrukta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.


  Dağcılar donarak ölmüş

Niğde Aladağlar’da dün tipi nedeniyle mahsur kalan dağcılardan Gürkan Yüksel ve Utku Kocabıyık’ın donarak öldükleri bildirildi.


  Doğu’da kutup soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde, gecenin en düşük hava sıcaklığı, eksi 28 dereceyle Erzurum ve Ağrı’da ölçüldü.


  Köprülerden kaçak geçtik

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerindeki Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) gişelerinden, Ocak ve Kasım ayları arasında 1 milyon 54 bin 614 araç kaçak geçiş yaptı.


  Rakamlar böyle söylüyor

Türkiye’deki trafik kazalarında en fazla ölüm Ağustos, en az ölüm ise Şubat ayında oldu.


  Ceddin deden, neslin baban...

‘Ceddin deden, neslin baban/Hep kahraman Türk milleti/Orduların, pek çok zaman/Vermiştiler dünyaya san/Türk milleti, Türk milleti/Aşk ile sev milliyeti/Kahret vatan düşmanını/Çeksin o melun zilleti’...


  Sınırda bayramlaşma sevinci

Türkiye ve Suriye arasında daha önce imzalanan sınır bayramlaşması protokolü gereğince Suriye’den Türkiye’ye geçişler başladı. Sabah saatlerinde Türkiye’deki akrabalarıyla bayramlaşan Suriyeliler duygulu anlar yaşadılar.


  21. yüzyılda elektrikle tanıştılar

Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’ne bağlı Ayvat Köyü’nün Kınık Mezrası, 50 yıl sonra elektriğe kavuştu.


  Kirli hava hastalık yuvası

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, kış mevsiminde, hava kirliği sebebiyle astım, kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon hastalarının, şikâyetlerinin arttığını söyledi.


  Makarnayı nasıl bilirsiniz?

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, halkın makarna pişirmeyi ve makarna çeşitlerini yeterince bilmemesinden, Türkiye’de üretilen makarnanın iç piyasada yeterince tüketilemediğini söyledi.


  Kültürler bir sokakta buluşacak

Diyarbakır alt kademe Sur Belediyesi ve Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından, ‘Kültürlerin Buluştuğu Yenikapı Sokağı Projesi’ hazırlandı. Projede bir zamanlar Müslüman, Hıristiyan ve Musevilerin yaşadığı Yenikapı Sokağı’nda bulunan camiler, kiliseler ve havranın onarılması ve işlevsel hale getirilmesi amaçlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004