Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Akşemseddin’in mekânı Göynük

Bolu’nun şirin ilçesi Göynük, Selçuklu-Osmanlı mimarî tarzındaki evleriyle dikkat çekiyor. Hititler, Trak-Frikler, Frigler’in yaşadığı Göynük, Roma döneminde Bursa tekfurlarına bağlı olarak Aleksandros Kalesi adını alarak bir beylik olmuş. Osman Gazi’nin oğlu Süleyman Bey tarafından 1331’de Osmanlı’ya katılan Göynük ilk Osmanlı yerleşimlerinden biri olarak tarihte yerini almış.



“Eski Adana” canlanıyor

Adana’da Tarihi Tepebağ Evleri ve Taşköprü’nün bulunduğu bölgede yürütülen çok sayıda restorasyon çalışmasının, yok olmaya yüz tutan tarihi değerlerin kurtarılması ve turizme kazandırılması için umut verdiği bildirildi.



Mevlânâ’ya rekor ilgi

Türkiye’de Topkapı Müzesinden sonra en fazla ziyaretçi alan Konya’daki Mevlânâ Müzesinin 2006 yılında geliri, 2005 yılına göre 3’te bir oranında arttı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Mevlânâ Müzesini 2005 yılında 84 bin 972’si yerli, 3 bin 736’sı yabancı, 2006 yılında ise 83 bin 925’i yerli, 13 bini yabancı turist ziyaret etti.



Lübnanlı çocuklara yardım sergisi

İzmir’de Lübnanlı çocuklara destek amacıyla Konak Belediyesi ile Fotokritik üyesi fotoğraf sanatçılarının ortaklaşa düzenlediği “Bir Damla da Siz Olur musunuz?” isimli fotoğraf sergisi açıldı.



Çankırı tarihi aydınlanıyor

Çankırı Belediyesi bünyesinde kurulan ve şu ana kadar Çankırı’nın yerel tarihi konusunda ciddi çalışmalar yapan Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor.



Köy muhtarları Bursa’nın tarihî mekânlarını gezdi

Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği (Köy-Der), köylerdeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için verdiği mücadeleye ek olarak, köy muhtarlarını Bursa’ya getirerek tarihi ve kültürel mekanları gezdirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004