Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye muhalefet, AB’nin başarısızlığıdır

International Herald Tribune gazetesi, AB’nin Kıbrıs sorununu çarptırdığını, bu sorun esasen hukukî değil, siyasî bir sorun olduğunu belirterek “Avrupalı liderler, çıkmaza son vermek için Rumlara baskı yapmalıydı ve bir çözüm bulmak için Türkiye ile birlikte çalışmalıydı” diye yazdı.

Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs ve Türkiye’nin barışçıl bir biçimde AB’ye katılmalarından önce adayı birleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarının yaygın bir biçimde kabul edildiğini kaydeden gazete, buna karşın Rumların Annan Planı’nı reddettiklerine dikkat çekti. Gazete şu değerlendirmesini yaptı: “Bu Türkiye, çok zor bir durumda bıraktı. Diğer Avrupalı liderler, çıkmaza son vermek için Rumlara baskı yapmalıydı ve bir çözüm bulmak için Türkiye ile birlikte çalışmalıydı. Bunun yerine bazıları, açmazı Türkiye’nin AB’ye girişini baltalamak için bir bahane olarak kullanıyorlar. Türkiye karşıtlığı, Avrupa’nın hoşgörü ve siyasî uzlaşma değerleri açısından bir başarısızlık. Aynı zamanda Avrupalıların kendi çıkarlarını görememe başarısızlığıdır.” Gazete, Türkiye’nin Irak ve Orta Asya enerji kaynakları için taşıdığı öneme dikkat çekerken “Avrupalıların kendi çıkarlarını görememesi başarısızlık” diye yazdı. Avrupalıların Türkiye konusunda olumsuz bir tutum takınarak kendi çıkarlarını göremediği belirtildi.

International Herald Tribune gazetesi, AB’nin Kıbrıs sorununu çarptırdığını, bu sorun esasen hukukî değil, siyasî bir sorun olduğunu belirtti.

Gazete, Türkiye’nin Irak ve Orta Asya enerji kaynakları için taşıdığı öneme dikkat çekerken “Avrupalıların kendi çıkarlarını görememesi başarısızlık” diye yazdı. Paris’te İngilizce olarak yayınlanan prestijli International Herald Tribune gazetesi, “Türkiye’nin Yolundaki Engeller” başlıklı analizinde AB’nin 8 müzakere başlığını askıya almasının bir sürpriz gibi gelmediğini belirtti.

Sorun meydana getiren unsurun Kıbrıs olduğunu, Kıbrıs’ın uzun bir süreden beri Türkiye’nin AB hedefini zedelemekle tehdit ettiğini yazdı.

03.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye muhalefet, AB’nin başarısızlığıdır

  AİHM sınanacak

  Eğitimdeki utancımız

  Diyarbakır’da sağlık skandalı

  Esnaf borcunu ödeyemiyor

  Lodos ve yağışa dikkat

  Erkan Mumcu: Türkiye’nin temel problemi yoksulluk

  Nüfus kaydırmaya ceza freni geliyor

  Yoksul kadınlar işlerini kuruyor

  Erdoğan, bugün Lübnan yolcusu

  Şaban Dişli: Irak halkı ile bin yıllık kardeşliğimiz var

  Metro köprüsü start alıyor

  Habur şoförlerinin buruk bayramı

  Dağcılar donarak ölmüş

  Doğu’da kutup soğukları

  Köprülerden kaçak geçtik

  Rakamlar böyle söylüyor

  Ceddin deden, neslin baban...

  Sınırda bayramlaşma sevinci

  21. yüzyılda elektrikle tanıştılar

  Kirli hava hastalık yuvası

  Makarnayı nasıl bilirsiniz?

  Kültürler bir sokakta buluşacak


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004