Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Eski Adana” canlanıyor

Adana’da Tarihi Tepebağ Evleri ve Taşköprü’nün bulunduğu bölgede yürütülen çok sayıda restorasyon çalışmasının, yok olmaya yüz tutan tarihi değerlerin kurtarılması ve turizme kazandırılması için umut verdiği bildirildi.

Tarihi evlerden birinin restorasyonunu gerçekleştiren eski Adana Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili, işadamı Halil Avcı, Tepebağ Mahallesi’ndeki tarihi evler ve bölgedeki diğer yapılar ile tarihi Taşköprü’ye karşı son yıllarda artan duyarlılığın sevindirici olduğunu kaydetti.

Adana’da tarihe karşı bir duyarlılığın başladığını ve son yıllarda çok sayıda kurum ve kuruluşun bölgedeki bina ve evlerde restorasyon çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

“Öncelikle tarihi Taşköprü’nün restorasyon çalışmalarına başlandı. Ardından tarihi Kız Lisesi valilik tarafından restore edilerek kültür merkezi haline getirildi. Eski valilik binası da onarılarak Seyhan Kaymakamlığı hizmet binası olarak kullanılmaya başlandı. Atatürk Evi daha önce yapılmış ve hasar görmüştü, tekrar onarımdan geçirildi. Ayrıca Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) de aldığı tarihi bir binayı restore ederek bölge müdürlüğü olarak kullanmaya başladı. Onun yanında Seyhan Kültür Derneği’nin restore ettirdiği bina var. Ayrıca Adana Sanat Konseyi Başkanı Haluk Uygur ile ATO’nun aldığı binaların restorasyon çalışmalarına başlanması için de Anıtlar Kurulundan izin bekleniyor.”

03.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akşemseddin’in mekânı Göynük

  “Eski Adana” canlanıyor

  Mevlânâ’ya rekor ilgi

  Lübnanlı çocuklara yardım sergisi

  Çankırı tarihi aydınlanıyor

  Köy muhtarları Bursa’nın tarihî mekânlarını gezdi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004