Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush'a ilk fren

ABD Temsilciler Meclisinin ilk kadın başkanı olan Demokrat Partili milletvekili Nancy Pelosi, Başkan George Bush’un Irak’a ek asker göndermeyi önermesi durumunda, ABD Kongresinden gidecek fonları kesme tehdidinde bulundu.


Fetih-HAMAS çatışması Batı Şeria’ya sıçradı

Filistin’de El Fetih ile Hamas yanlıları arasında Gazze Şeridi’nde sınırlı kalan şiddet olayları Batı Şeria’ya yayılmaya başladı. Adlarının açıklanmas

Saddam klibine bir kurban daha

Cezayir’de de bir çocuğun, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamının taklit edildiği bir oyun sırasında arkadaşları tarafından asıldığı bildiri


  Din adamları görüşmesi iptal edildi

KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos arasında dün yapılması planlanan görüşme, Hrisostomos’un açıklamaları sebebiyle iptal edildi.


  El Pais: AB’nin Kıbrıs bahanesi utanç verici

İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesi, AB içinde Türkiye’ye Kıbrıs konusunda pusu kurmanın utanç verici bir bahane olduğunu yazdı.Gazete Türkiye konusunda AB’nin çifte standard yaklaşımını eleştirdi.


  Müzakereler, tam üyelikle bitsin

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik Partisiyle (CDU) birlikte iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD), AB ile müzakerelere başlayan ülkelerin tam üyelik hedefinin desteklenmesi yönünde bir karar aldı.


  İngiltere’de ezan sesleri

İngiltere’nin orta kesimlerinde yer alan Bradford şehri, ayrı bir özelliğe sahip. Toplam 40 caminin bulunduğu Bradford şehrinde her dört kişiden biri Müslüman. İngiltere genelindeki camilerde ezanların içerde sessizce okunmasına rağmen Bradford şehrinde ezanlar sesli ve açıktan okunuyor.


  Kimsesizlere kurban eti ikramı

Merkezi Viyana’da bulunan Friede Diyalog Enstitüsü, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı bir organizasyonla Avusturyalı kimsesizlere kurban eti ikram etti.


  Rusya’da Müslüman toplum biraraya geldi

Rusya Müftüler Konseyi ve Nadejda (Ümit) Eğitim ve Kültür Vakfının organizasyonu ile düzenlenen bayramlaşma töreni yardımlaşmanın umudu oldu. Çoğunluğunu Tatarların oluşturduğu Türki halklar ve Kafkas halklarının katıldığı program bayramın ehemmiyetini anlatan konuşmalar ve ilahiler ile renklendi.


  Hekim idamların hızlandırılmasını istedi

Irak’ın önemli Şiî liderlerinden Abdülaziz El Hekim, Duceyl dâvâsında idam cezası alan mahkûmların cezalarının bir an önce infaz edilmesini istedi.


  Yüksek Mahkeme Diana dâvâsını inceleyecek

İngiltere’de Yüksek Mahkeme, Prenses Diana’nın 1997 yılında Paris’te trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili iddiaları ele almaya başlıyor.


  İsrail’den devasa pilotsuz uçak

İsrail’in, uzak mesafeli operasyonlarda ve balistik füzeleri fırlatıldıklarında imha etmek amacıyla kullanılacak dünyanın en büyük pilotsuz uçağını (dron) geliştirdiği bildirildi.


  CIA’dan Plame’e kitap izni yok

ABD Merkezi Haberalma Teşkilâtı CIA, adı skandala karışan eski ajanı Valerie Plame’e, CIA ile bağlantılı olarak başından geçenlerle ilgili kitap yazamayacağını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004