Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MARCELİNHO DÖNÜYOR

Alman gazeteleri Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Marcelinho'nun Almanya'ya döneceğini ileri sürdü. Berlin'de yayımlanan B.Z ve Berliner Kurier gazeteleri, Marcelinho'nun bu kez Wolfsburg takımına transfer olacağını yazdı. Transfer hafta sonuna kadar netlik kazanacak.

Alman gazeteleri, Trabzonspor'da oynayan Brezilyalı futbolcu Marcelinho'nun yeniden Alman 1. Ligi'ne (Bundesliga) döneceğini yazdı. Almanya'nın başkenti Berlin'de yayımlanan B.Z ve Berliner Kurier gazeteleri, daha önce Hertha BSC Berlin'de oynayan Marcelinho'nun bu kez VfL Wolfsburg takımına geleceğini, ancak Berlin'de oturacağını yazdılar.

Gazete haberlerinde, Marcelinho'nun tren ile yaklaşık 1 saat içinde Berlin'den Wolfsburg'a gidebileceği ve Wolfsburg'a transfer olması durumunda bu sezon kış tatilinden sonra ilk maçını 27 Ocak'ta eski takımı Hertha BSC Berlin'e karşı oynayacağı belirtildi. VfL Wolfsburg menejeri Klaus Fuchs bu konuda yaptığı açıklamada, ''Bu ismi ne yorumlayacağım, ne de reddedeceğim. Bir oyun kurucu aradığımız doğru'' şeklinde konuştu.

Takımın teknik direktörü Klaus Augenthaler ise, ''Avrupa'da yoğun şekilde oyuncu aradık. Bizim forvetimizi canlandıracak ve Bundesliga'yı tanıyan bir oyuncuya ihtiyacımız var. Marcelinho gibi bir oyuncuyla daha esnek oluruz. Berlin'de zamanında Bundesliga'nın en iyi oyuncularından biriydi. Hafta ortasına kadar bir karar alınmasını bekliyorum'' dedi. Hertha BSC Berlin'den VfL Wolfsburg'a transfer olan Alexander Madlung da, ''Marcelinho bizim için en doğru oyuncu olur. Canlanmamıza yardımcı olabilir'' diye konuştu.

Musampa'ya uyku tatlı geldi

Trabzonspor'un dün sabah yapılan çalışmasına uyuya kalan Kiki Musampa tam 25 dakika geç katıldı.Teknik direktör Ziya Doğan'ın oyuncularla saha içerisinde toplantı yaparken Kongo asıllı Kiki Musampa'nın olmadığı anlaşıldı. Musampa'nın idmanın başlamasından 15 dakika sonra gelmediği görülünce Ziya Doğan, Hayati Erol otele gönderildi. Erol'un bu futbolcuyu yatağından kaldırmasından sonra Musampa 25 dakika gecikmeyle antrenmana katıldı. Musampa'nın idmana geç gelmesine sinirlenen Ziya Doğan'ın bu futbolcuyla hiç görüşmemesi dikkat çekti.

09.01.2007


 

F.Bahçe'de yine tatsızlık

F.Bahçe'de önceki gün Tümer ile bir taraftar arasında yaşanan gerginlikten sonra kaptan Ümit Özat ile bir taraftar arasında bir tatsızlık daha yaşandı. Taraftar daha sonra özür diledi.

Fenerbahçe ikinci yarı hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü Belek'teki Arcadia Otel'in sahasında teknik direktör Zico yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular bellerine bağladıkları lastiklerle sürat, çabukluk ve kuvvet çalışması yaptılar. Sarı lacivertliler, daha sonra yarım sahada çift kale maç yaparak çalışmayı tamamladılar. Sakatlıkları geçen Lugano, Edu ve genç kaleci Necati antrenmanda takımla birlikte çalışırken, sağ baldırında ağrı olan Serkan çalışmaya çıkmadı. Tedavileri süren Alex, Kezman, Selçuk ve Deivid ise otelde özel çalıştı. Kampa geç katılan Appiah ile Mehmet Yozgatlı ise antrenör Edu yönetiminde takım antrenmanından önce özel bir çalışma yaptı

TÜMER'DE SAKATLIK GEÇİRDİ

Fenerbahçe'de Antalya kampında sakatlık geçiren futbolcular listesine Tümer de katıldı. Antrenmanda kuvvet çalışmasından sonra sağ dizinde ağrı olan Tümer, çift kale maça katılmadı. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, Tümer'in dizinde ağrı oluştuğunu, zorlamamak için antrenmana devam ettirmediklerini söyledi.Kasıklarında ağrı bulunan Alex için Milano'dan özel bir fizyoterapist getirildi. Brezilyalı fizyoterapist Campos Evrico'nun kasık sakatlıkları konusunda uzman olduğunu ve bu ayın sonuna kadar Fenerbahçe ile çalışacağı bildirildi.

İDMANDA

TATSIZLIK

Fenerbahçe'de önceki gün Tümer ile bir taraftar arasında yaşanan gerginlikten sonra kaptan Ümit Özat ile bir taraftar arasında bir tatsızlık daha yaşandı. Antrenmanda sürat, çabukluk ve kuvvet çalışması sırasında bir taraftarın futbolculara ''ver coşkuyu, ver coşkuyu'' demesi üzerine kaptan Ümit taraftara kızdı. Daha sonra taraftar, antrenör İrfan Sarıoğlu'nun yanına giderek özür diledi. Öte yandan, sarı-lacivertliler Antalya'daki ilk hazırlık maçını Türk Telekom Lig A takımlarından Mardinspor ile yapacak.

09.01.2007


 

Doğan Hakyemez sonunda istifa etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Direktörlüğüne getirilen Doğan Hakyemez, Basketbol Milli Takım Genel Direktörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Direktörlüğü görevini yürütecek olan Hakyemez, düzenlenen imza töreninde 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzaladı. Törende, Basketbol Milli Takım Genel Direktörlüğü görevini bıraktığını belirten Hakyemez, Federasyon Başkanı Turgay Demirel'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

09.01.2007


 

Potada Telekom F.Bahçe çekişmesi

Beko Basketbol Ligi'nde 14. hafta maçları tamamlanırken, Türk Telekom, evinde konuk ettiği İzmir temsilcisi Pınar Karşıya'yı 68-59 yendi.

Başkent temsilcisi bu galibiyetle puanını 27'ye çıkartarak averajla ilk sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe Ülker ise evinde oynadığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-76 yenerken, 27 puanla ikinci sırada kaldı. Efes Pilsen de deplasmanda Beykoz'u 82-70'lik skorla geçti ve 26 puanla üçüncü sırada yer aldı.

09.01.2007


 

Hidayet 9'da kaldı

NBA'de Doğu Konferansı'nda Orlando Magic, üst üste dördüncü galibiyetini Boston Celtics karşısında elde etti.

Amway Arena'da yapılan ve 17 bine yakın basketbolseverin izlediği mücadelede Magic, sahadan 87-79 galip ayrılırken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, attığı 9 sayıyla takımının skoruna katkı sağladı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 37 dakikayla Magic'in en fazla sahada kalan oyuncusu olan Hidayet, 9 sayının yanı sıra 4 asist yaptı, 2 de ribaunt aldı.

09.01.2007


 

Köln'ün Serhat ısrarı

Teknik direktörlüğünü Christoph Daum'un yaptığı Almanya İkinci Ligi takımlarından FC Köln, milli futbolcu Serhat Akın'ın peşini bırakmıyor.

İspanya'nın La Manga kentinde kamp yapan Anderlecht'in menajeri Herman Van Holsbeeck ile ilişkiye geçen FC Köln, milli futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. Geçen hafta yapılan görüşmelerden sonuç alamayan FC Köln, Anderlecht ile Serhat için yeniden pazarlığa oturacak. Serhat'ın transferiyle ilgili henüz kesin karar alınmadığını açıklayan Van Holsbeeck, milli futbolcuya Beşiktaş'tan büyük ilgi olduğunu belirtti. Serhat Akın ise, yeniden Türkiye'ye dönmek istemiyor.

09.01.2007


 

Gelecek gençlerde

G.Saray Kulüp Müdürü Adnan Sezgin, Pazar akşamı CNN kanalı konuğuydu. G.Saray'ın iç yapısıyla alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. G.Saray'ın geleceğinin belirlenmesi ve sportif başarı ile beraber, yapılanmadaki gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı. Bu açıklamaların taraftarı ilgilendiren en önemli bölümü G.Saray'ın sportif başarıdaki geleceğiydi.

Adnan Sezgin, G.Saray futbol takımının omurgasını önümüzdeki üç yıl içinde alttan gelen yeni jenerasyonun oluşturacağını anlattı. Hazırlıkların bu plan üzerine yürütüldüğünü söyledi. İyi oyuncu transferi artık son derece zorlaştı. Kaliteli oyuncu fazla para demek. Özellikle de G.Saray'ın mahdut imkanları buna müsait olmadığı için, bu yoldan başka da seçenek yok. Bu yaklaşım son derece doğru. Eğer iyi oyuncu alamıyorsanız, kendiniz yetiştirmek zorundasınız.

G.Saray'ın şu anda yaptığı da bu. İlk oyuncu prototipi Arda. Arda'nın bu sezon başarılı olup, milli takıma kadar yükselmesi, diğer genç oyuncuların önünü açamaya yardım edecektir. Arda' dan önce, alt yapıdan gelen Sabri, Arda ile beraber şu anda takımın iskeleti içinde yerlerini aldılar.

Bunlardan başka Aydın, Oğuz, Mehmet, Ferhat, Zafer, Özgürcan, Mülayim, Uğur, Cafercan ve PAF'ta bulunan oyuncular sırası gelince iskelet içinde yerlerini alacaklar. Tabi bu oyuncuların takımda yer alıp forma giymeleri ve sürekli olmaları şart. Bunu için G.Saray formasını giyebilecek kıvama gelmeleri lazım. Adnan Sezgin bu konuyu açıkça belirtti. Sporcuları iki yönden hazırladıklarını anlattı. Birincisi, kişilik olarak, ikincisi futbolcu olarak. Bu tespit de son derece yerinde.

G.Saray, UEFA Kupası ve Süper Kupayı böyle bir yol izleyerek ulaşmıştı. Yapılan iş, o zamanki jenerasyona Taffarel, Hagi, Popescu gibi klas isimleri monte etmek olmuştu. Yönetimin şu anda yaptığı, aynı yolla başarıyı yeniden yakalayabilmek. Bu arada G.Saray modern stadına bir an önce kavuşmalı. Yeni kupalar ve başarıların sönük kalmaması için bu şart.

Said OKUR

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004