Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2 MAÇI ALIRSAK TAMAM

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'nda mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları maçları 6 puanla geçmeleri durumunda büyük bir avantaj elde edeceklerini ifade ederek, ''Bu maçları geçersek Allah nasip ederse alır başımızı gideriz'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu'nda gerçekşecek olası bir seçimden etkileneceklerini düşünmediğini, bundan etkilenmemek içinde herşeyi yapacaklarını söyledi. Larespark Otel'de düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) ''44. Yıl Sporun Zirvesi'' seminerinde ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Terim, milli takımın oyun felsefesini anlatıp, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

TEK BAŞIMIZA KALIRIZ

Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları karşılaşmaları 6 puanla geçmeleri durumunda büyük bir avantaj elde edeceklerini ifade ederek, ''Bu maçları geçersek Allah nasip ederse alır başımızı gideriz'' dedi. Herkesin güvenebileceği, inanabileceği ve keyif verecek bir milli takımın geldiğini kaydeden Terim, ''Bu maçlardan istediğimizi alamazsak da iddiamızdan birşey kaybetmeyiz ama aldığımız zaman kaybedeceğimizden çok şey kazanacağız. Tek başımıza kalır, (Grupta 2. kim olur?) durumuna geçilir'' diye konuştu.

RÜŞTÜ'NÜN YETİŞMESİ ZOR

Terim, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Rüştü'nün yokluğunda, deneyim açısından milli takım kalesinde sıkıntı çekebileceklerini dile getirdi. Rüştü'nün sakatlığı hatırlatılarak kaleci konusundaki görüşleri sorulan Terim, ''Önümüzdeki en kritik konulardan birisi bu. Rüştü'nün yetişmesinin zor olduğu bir ortamdayız. Yetenekli kaleci sıkıntısı yaşamayız ama tecrübe açısından maalesef biraz sıkıntıdayız. Rüştü, bu gün o tecrübenin en üstünde olan ve saha dışında da önemli görevler yapan bir oyuncumuz. Volkan'ı en kritik dönemde kaleye koydum ve koymaya devam ederiz. Yeteneğinden şüphemiz yok, ama bir sonraki kaleci Rüştü olmayınca. Tecrübe konusunda hafif sıkıntımız olacak. Bunu Volkan ile ilgili söylemedim. Volkan, herşeye rağmen maçlarda forma giydi. Diğer kalecilerimizin tecrübeleri biraz daha olsaydı iyi olurdu.''

ÇETİN VE TEKİN'İ ÖVDÜ

Terim, milli takımdaki yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in, yakın bir zamanda Türk futboluna damga vuracak iki teknik adam olacağını savundu. Terim, daha önceki öğrencileriyle şimdi aynı görevi paylaşmasının nasıl bir duyğu olduğu sorusuna verdiği cevapta, Çetin ve Tekin'e övgülerde bulunarak, ''Burada ilk kez söyleyeyim. Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in muhteşem iki teknik adam olarak Türk futboluna çok yakın bir zamanda damgalarını vuracağından emin olabilirsiniz. Bu kadar net konuşuyorum. Karakterleriyle, bilgiyi sünger gibi çekmeleriyle, inanılmaz tempolarıyla, futbol diyaloglarımızla, iki tane gözünüzü kapayıp herşeyinizi emanet edeceğiniz iki teknik adam. Ben onlarla sadece gurur duyarım'' diye konuştu.

ZOR GOL YİYORUZ

Terim, milli takımın savunmasından son derece memnun olduğunu söyledi ve yaptıkları özel çalışmalarla zor gol yiyen bir ekip özelliği kazandıklarını bildirdi. Terim,''Savunmadan son derece memnunum. Özel çalışmalarımızla zor gol yiyen bir takım olacağımızı, olduğumuzu düşünüyorum. Şu andaki sıkıntımız Can, oynayacak gibi görünmüyor. Ligin ilk yarısında F.Bahçe'de 17 haftada 1 maç oynadı diye biliyorum. Genç yaşta bu sıkıntı çıkarabilir" dedi.

10.01.2007


 

G.Saray'ı her zaman yeniyoruz

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Kezman, "Puan farkı 7 değil, 10'dur. Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray'ı son yıllarda her şartta yeniyor" dedi. Kezman, 2. yarıda daha çok gol atacağını söyledi.

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, Galatasaray ile aralarındaki puan farkını 7 değil, 10 olarak gördüğünü belirterek, ''Çünkü onları hep yeniyoruz'' dedi Fenerbahçe'nin kamp yaptığı Belek'teki Arcadia Hotel'de basın toplantısı düzenleyecen Mateja yapan Kezman, Galatasaraylı futbolcuların, 7 puanlık farkın önemli olmadığını, geçen sezon da geriden gelip şampiyon olduklarını söylediklerini duyduğunu belirterek, ''Bana göre de bu puan farkı 7 değil, 10'dur. Çünkü son yıllarda Fenerbahçe hangi koşullarda olursa olsun sürekli Galatasaray'a karşı kazanıyor. İkinci yarıdaki maçı da kazanacağımız için puan farkı 10'dur. Bu sezonu şampiyon bitireceğimize inancımız var'' dedi. Ligin ilk yarısında unutamadığı maç olarak Galatasaray maçını gösteren Sırp futbolcu, ''Galatasaray maçının tüm Fenerbahçeliler için çok özel bir maç olduğunu biliyorum. O maçta gol attığım ve maçı kazandığımız için çok mutlu oldum'' diye konuştu.

BASKIYI ÇOK SEVMEM

Kezman, takıma geç katılmasına karşın ilk yarıdaki performansının iyi olduğunu kaydetti. Kendisi için takımın şampiyon olmasının fazla gol atmaktan daha önemli olduğunu belirten Sırp futbolcu, şöyle devam etti: ''Takımımın şampiyon olması için elimden gelen herşeyi yapacağım. Ben takım oyuncusuyum. Baskıyı çok fazla seven biri değilim. 40 gol atıp takımın şampiyon olmaması güzel birşey değil. 15 gol atayım takım şampiyon olsun. İlk yarıda geç katıldığım ve sakatlık yaşadığım için yeterli gol atamamış olabilirim ama ikinci yarıda daha fazla gol atacağım sözünü verebilirim.''

ALKMAAR BENDEN KORKAR

UEFA Kupası'ndaki rakipleri Hollanda'nın AZ Alkmaar takımını çok iyi tanıdığını anlatan Kezman, ''Hollanda'da oynarken AZ Alkmaar'a karşı hep gol attım. PSV Eindhoven'da iken 4-3 yenmiştik, 3 gol atmıştım. Benden biraz korktuklarını düşünüyorum. O dönemde oynayan oyunculardan kimileri yine kadroda. Umut ediyorum yine aynısını yapacağım'' dedi. Bir gazetecinin, ''UEFA Kupası'nda hangi derece kişisel olarak seni tatmin eder?'' sorusuna karşılık Sırp oyuncu, ''Yarı finale dek çıkmak, çok iyi iş yaptığımızı gösterir ama tabii ki finale erişmek en büyük isteğimiz. Yalnızca kaliteniz yeterli olmuyor. Çok fazla şansa da ihtiyacınız var. Çok çalışırsanız şans da sizin yanınızda olur'' diye konuştu. Kezman, ailesinin İstanbul'da çok mutlu yaşadığını da sözlerine ekledi.

10.01.2007


 

Efes, lider TAU'yu İpekçi'de ağırlıyor

Efes Pilsen, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu 11. maçında bugün İstanbul'da İspanya'nın Tau Ceramica takımını konuk edecek.

Efes ile Kaya Peker ve Serkan Erdoğan'ın da forma giydiği Tau Ceramica arasındaki karşılaşma, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak ve Skyturk TV'den canlı yayınlanacak. Son maçında deplasmanda Fransa'nın Le Mans takımını yenen Efes, 6 galibiyet, 4 beraberlikle (A) Grubu'nda 3. sırada yer alıyor. Geçen hafta Almanya'nın Rheinenergie Köln takımını 97-68 mağlup eden Tau Ceramica ise 9 galibiyet, 1 mağlubiyetle grupta lider durumda bulunuyor. Tau ile Efes arasında arasında İspanya'da oynanan karşılaşmayı İspanyol ekibi 68-65 kazanmıştı.

10.01.2007


 

Fonex'in Aralık ayı yıldızı Reese oldu

Fonex Altınpota Basketbol Ödülleri Jürisi ilk toplantısını İstanbul'da yaptı. Yapılan oylamada Aralık ayının oyuncusu olarak Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka'nın oyun kurucusu Aubrey Reese seçildi.

Reese, aldığı 41 puanla ''Ayın oyuncusu'' olurken, Fenerbahçe Ülker'in genç pivotu Oğuz Savaş, 53 puanla ''Aralık ayının genç oyuncusu'', lig lideri Türk Telekomspor antrenörü Ercüment Sunter de 63 puanla ''Ayın antrenörü'' olarak belirlendi. Tecrübeli hakem Recep Ankaralı elde ettiği 58 puanla ''Aralık ayının hakemi'' oldu. Diğer yandan ''Ayın fotoğrafı yarışmasında'' Vatan Gazetesi'nden Haydar Tanışan birinci oldu.

10.01.2007


 

Ersan rekor kırdı

NBA'de Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, deplasmanda Denver Nuggets'a 104-92 yenildi.

Denver'da bulunan Pepsi Center'da yapılan ve 14 binden fazla basketbolseverin izlediği mücadelede oyuna sonradan giren ve 24 dakika görev alan İlyasova, rakip potaya gönderdiği 15 sayıyla kariyerinin en yüksek rakamına ulaştı. 5 kez kullandığı iki sayılık atışlarda 4, yine 5 kez kullandığı üç sayılık atışlarda da 1 isabet bulan Ersan, 4 kez geldiği faul çizgisinde tam isabet sağlayarak, çaylak sezonunu geçirdiği NBA'ye ısındığını gösterdi.

10.01.2007


 

Beckham'a yeni imza yok

İspanya 1. Futbol Ligi'nde son 2 haftadır yenilgi alan ve beklenen performansı bir türlü gösteremeyen Real Madrid'de teknik yönetim, futbolculara karşı yeni kurallar koyacağınıaçıkladı.

Yıldızlar topluluğu olan Real Madrid'deki kötü gidişten dolayı kulüp başkanı Ramon Calderon, Futbol Şube Sorumlusu Pedja Mijatoviç, teknik direktör Fabio Capello ve teknik direktör yardımcısı Franco Baldini acil toplantı yaptı. İspanyol basını ise, Real Madrid yönetiminin açıklamadığını önlemlerin Breziyalı Ronaldo ve İtalyan Cassano'nun kış dönemindeki ara transferde gönderilmesi ve haziran ayında sözleşmesi dolacak olan İngiliz Beckham ile yeni sözleşme imzalanmaması olduğunu yazdı.

10.01.2007


 

Beşiktaş çok kötü

Devre arasında toparlanmak Beşiktaş için iyi bir fırsattı. Yönetim, Fransız hoca Tigana'yı gönderecek veya uyaracak, ya da takım üzerindeki etkisini azaltarak istifaya zorlayacaktı. Hiç biri olmadı. Efes Cup'ta Tigana ve kürdanını yine aynı donuk bakışlarla izledik. Werder Bremen önünde alınan 4-0'lık yenilgi hazırlık maçı olması itibarıyla belki önemli olmayabilir ancak oyun mantalitesini dikkatle değerlendirmek gerekir.

Bu maçta Beşiktaş'ta hiçbir yenilik göremedik. Yine bıktırıcı yan paslar, ağır aksak hücuma çıkmalar, defans bloğundaki panik, duran topları olumlu kullanamama ve kalecinin yan topları seyredişleri ve kaleyi bulan ilk şutta gol yeme hastalığı aynen devam ediyor. Tigana tel tel dökülen takımının oyun düzenine hiçbir müdahelede bulunamıyor. Gol pozisyonuna çok az girebilen, kazanılan korner ve frikiklerde bile rakip kalede tehlike oluşturamayan, rakibin her duran top organizasyonunda dağınık bir görüntü veren bu takımın ligde ve kupada başarılı olması mümkün değil. Beşiktaş yönetimi keşke gelecek yılı şimdiden düşünerek yerli bir teknik direktörle (Ertuğrul Sağlam mesela) anlaşsa ve lig biter bitmez takımı ona teslim etse ne kadar isabetli olur.

Nidai PAKSOY

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004