Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: İthalatın sahibi benim

Devlet Bakanı Kürşad Türzmen ‘’İthalatın sahibi benim. Ne kadar ithalat yapılıyorsa hepsi benim. Sonuçta ihracatın sorumlusu bensem, ithalatın sorumlusu da benim’’ dedi.

Mısır’a yaptığı geziyi sürdüren Bakan Tüzmen, Kahire’de Büyükelçilik Rezidansı’nda, Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. ‘’Bu ülkede ithalat da yapılıyor. Dış ticaret açığı veriliyor. Bu ithalatın sahibi yok’’ şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Tüzmen, ‘’İthalatın sahibi benim. Ne kadar ithalat yapılıyorsa hepsi benim. Sonuçta ihracatın sorumlusu bensem, ithalatın sorumlusu da benim’’ dedi. Bu kadar ihracatta böyle bir ithalat rakamının olmasının son derece doğal olduğunu ifade eden Tüzmen, ‘’İthalatımızın yüzde 70’inden fazlası ara malı ithalatıdır. Üretici yerli malını bu malın yerine ikame edemediği için ithalat yapıyor’’ diye konuştu.

Japonya’nın en fazla ara malı ithal eden bir ülke olduğunu ifade eden Tüzmen, ‘’Japonya dünya ihracatında 1 trilyon doları aşan ülkeler arasında. Getirdiği ara mallarıyla... Güney Kore en fazla ara malını ithal eden ülkedir. İhracat yapma başarısını gerçekleştirdiği için biz onu artık ihracatçı ülkeler olarak görüyoruz’’ dedi.

Tüzmen, ihracatın ithalatı karşılama oranında, yüzde 62.9 ile geçen yılı kapattıklarını belirterek, 2007’de işlerin daha iyi gideceğini ve bu oranı yaklaşık yüzde 63.5 olarak göreceklerini söyledi.

Tüzmen, Türkiye’nin saatte 10 milyon dolar ihracat yapabilir hale geldiğini, bu başarıya ulaşılabiliyorsa daha iyisini de yapabileceğini ve bunu saatte 11.7 milyon dolara çıkarabileceğini söyledi. Tüzmen, bir soru üzerine, Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörünün toplam ihracat içinde yüzde 22-23’lük bir ağrılık oluşturduğunu söyledi.

/ KAHİRE

13.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hububat üreticisi zorda

  Tüzmen: İthalatın sahibi benim

  Memur emekli maaşları arttı

  Benzinin litresi 2-4 YKr ucuzladı

  Narenciye tüketimine e-postalı destek çağrısı

  Karşılıksız çek sayısı arttı

  MUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

  Gaziantep’te tekstil sektörü kan ağlıyor

  Hazinede iç borç ödeme haftası

  Giyim eşyası alırken dikkat!

  Telekom’dan borçlu müşterilere kolaylık


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004