Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anne Samast: Oğlumu birileri kullandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın annesi, oğlunun birileri tarafından kullanıldığını söylerken, sinir krizleri geçirdi. Anne Havva Samast, Ogün’ü kesinlikle birilerinin kullandığını ve oğlunun olayı tek başına gerçekleştirecek biri olmadığını dile getirdi.


Herkese görev düşüyor

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, “Trabzon’daki gençliğin sorunu neyse diğer illerdeki gençlerin sorunu da aynıdır. Bu cinayet İstanbul’da işlendi, a

Suikast dostluğu bozmayacak

Ermeni asıllı Türk vatandaşların yaşadığı Samandağ ilçesi Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartum, hayatlarından çok memnun olduklarını belirterek “Bu gibi


  Cerrah'tan ‘milliyetçi duygular’a ‘düzeltme’

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin olarak Anadolu Ajansına, “Cinayetin herhangi bir siyasî boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal’le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş” diye konuştu. Ancak Anadolu Ajansı haberini daha sonra “düzelterek,” “Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş” ifadesini, “Zanlı, okuduğu haberlerden etkilenmiş” olarak değiştirdi.


  Bir fanatik yüzünden bütün ülke suçlanamaz

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) Rene van der Linden de, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi konusunda, ‘’bir fanatik yüzünden bütün ülkenin kınanamayacağını’’ söyledi.


  Hrant Dink için 8 kilometrelik sessiz yürüyüş

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için bugün düzenlenecek cenaze töreni programı kapsamında, Şişli’den Yenikapı’ya kadar 8 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirilecek.


  Cenazeye Ermenistan yönetimi ve diaspora da katılacak

Türkiye, gazeteci Hrant Dink’in cenaze törenine Ermenistan yönetimi ve Ermeni diasporasından bazı isimleri de davet ettiği ve bu davete olumlu cevap aldığı öğrenildi.


  Suikastte ‘’cemaat’’ şüphesi araştırılıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hrant Dink cinayeti soruşturmasını, şüphelilerin cemaat bağlantıları olup olmadığı varsa bu cemaatin tespiti amacıyla bu yönde genişletiyor.


  Arınç, Dink’in eşini ziyaret etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ermeni Patriği Mutafyan ile Agos Gazetesi önünde öldürülen Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine taziye ziyaretinde bulundu.


  Trabzonlular suikastı kınadı

Trabzon’da bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri bir araya gelerek, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesini kınadılar.


  Agos’un yeni yayın yönetmeni Etyen Mahçupyan

gos Gazetesi Yayın Kurulu, gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğünün dördüncü gününde toplandı. Gazetenin yeni yayın yönetmenliğine Etyen Mahçupyan’ın getirildiği öğrenildi.


  Mecliste Irak için kapalı oturum

TBMM, gündemi yoğun şekilde işgal eden Irak için son dört yılda 5. kapalı oturumunu bugün yapacak. AKP ile CHP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin 18 Ocak’taki öngörüşmesinin ardından, asıl görüşmeler bugün saat 19.00’da yapılacak. TBMM’de en son kapalı oturum 2003’te yine Irak ile ilgili oldu.


  AB’den izolasyona karşı önemli adım

AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler Konseyi’nde KKTC ile ticaret için çalışmaların geciktirilmeden başlatılması kararı alındı.


  Dâvet, müzakerenin göstergesi

Namık Tan’ın yerine Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne atanan Levent Bilman, Türkiye’nin “İşletme ve Sanayi Politikası” ile “İstatistik” fasıllarında müzakere pozisyon belgesi sunmaya davet edilmesinin, müzakere sürecinin devam etmekte olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.


  Asılsız ihbarlar her yıl azalıyor

Muhabere Elektronik Şube Müdürü Adil Yıldız, yaptığı açıklamada, telefon ve telsiz görüşmelerinin yoğun olduğu “155 Polis İmdat’’ hattına, geçen yıl 22 bin 108’i asılsız, 311 bin 658 ihbarın geldiğini söyledi.


  Bu yılın sınav maratonu belli oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17 Haziranda gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS) başvurularını 12 Şubat-23 Mart 2007 tarihleri arasında alacak.


  “Açık Lise” kayıtları başladı

Çeşitli sebeplerle okuyamayan ve eğitimini dışarıdan tamamlamak isteyen vatandaşlar için “Açık Lise” kayıtları 22 Ocak 2007’de başladı. Kayıtlar 2 Şubat 2007 tarihinde sona erecek.


  Mersin ve İzmir’de yağmur duâsı

Aliağa ve köylerine yaklaşık 2 aydır yağmur yağmaması hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen yağışların gelmemesi üzerine, İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı 8 köyün halkı bir araya gelerek, yağmur duâsına çıktı.


  Sarıkamış’ta atlı kızakçılar işsiz kaldı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bu yıl karın az yağması, geçimini atlı kızaklardan sağlayanları zor durumda bıraktı.


  1,5 yaşındaki bebeğe tecavüze 21 yıl hapis

İzmir’in Menderes ilçesinde 1.5 yaşındaki N.N.B’ye “eziyet ve tecavüz” edildiği iddiasıyla yargılanan sanıklardan Yılmaz Varlı’ya 21 yıl, anne Fadime B’ye de “küçük çocuğa eziyet” suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.


  İl Özel İdaresi Kanununun iki hükmü iptal edildi

Anayasa Mahkemesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun iki hükmünü iptal etti.


  Doğuda kar yağışı yok, soğuk var

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 dereceyle Ardahan’da yaşandı.


  Başbakanlık, boşanmaya çare arayacak

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, en az bir boşanma dâvâsına bakmış avukatlardan bilgi alarak boşanma sebeplerini araştıracak.


  Nezleden koruyacak bir reçete

Kış aylarında uygulanacak bazı yöntemlerin yaygın olarak görülen nezleyi önleyeceği veya hafifleteceği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004