Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir 12 Eylül filmi: Zincirbozan

12 Eylül dönemini anlatan ‘’Zincirbozan’’ filminin çekimleri, Muğla’nın Akyaka beldesinde sürüyor. 6 Nisan’da gösterime girmesi beklenen filmin yönetmeni Atıl İnanç, filmde Türkiye’nin siyasî tarihindeki önemli 3 yılı anlattıklarını söyledi.

Filmin gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başladığını ve dönemin siyasilerinin sürgüne gönderilişleri ile bu süreçte yaşadıklarının anlatıldığını belirten İnanç, o dönemi tarafsız bir şekilde yansıtmaya çalıştıklarını bildirdi.

Filmde siyasî kişilerden çok o dönemi anlattıklarını dile getiren İnanç, şöyle devam etti:

‘’Filmde olaylara, kişilere tamamen yansız baktık. Film ilk aşamada 6 bölümden oluşan bir dizi olarak çekilmeye başlandı. Daha sonra sinema filmi olarak yapmaya karar verdik. Filmin çekimlerinde bugüne kadar yaklaşık 500 bin dolar harcama yapıldı. Filmin tahminen 1,5-2 milyon dolara mal olmasını bekliyoruz.’’

12 Eylül’ün yaşandığı dönemde, gündemde yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu hatırlatan İnanç, o dönemde yaşananlarla bugün yaşananlar arasında bir fark olmadığını, film çekimleri esnasında fark ettiğine işaret ederek, ‘’Bana göre 26 yıl öncesiyle bugün yaşananlar arasında bir fark yok. Filmin çekimleri öncesinde dönemin kahramanları ile görüştük. Demirel, bizi Güniz Sokak’taki evinde ağırladı ve senaryoyu çok beğendi’’ diye konuştu.

23.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinema barışa hizmet etmeli

  Nasreddin Hoca yeniden UNESCO ve UNICEF yolunda

  Bir 12 Eylül filmi: Zincirbozan

  Kapadokya tarihî eser zengini


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004