Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Potada ayağa kalktık

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "Bu sezon Beko Ligi çok gelişti. 2010 Türk basketbolu için bir dönüm noktası olacak. Bundan sonra Türk basketbolu daha da iyi yerlere gelecektir. Son yıllarda Avrupa'da Türkiye ve İspanya basketbolda en çok gelişme gösteren ülkeler oldu" dedi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Beko Basketbol Ligi'nin bu sezon çok geliştiğini söyledi. Demirel, NTV'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, ligin gelişiminden çok memnun olduğunu ifade ederek, ''Ligin ilk yarısı geride kalırken İstanbul'un dışında Ankara'dan Türk Telekom'un lider bitirmesi ligin geldiği noktayı çok iyi gösteriyor. Özellikle son hafta yapılan karşılaşmalar büyük heyecan içinde geçti. Salonlarda böyle kaliteli basketbol oynandığında seyircilerin de ilgisi artıyor ve bundan kulüpler de memnun kalıyor'' diye konuştu.

ÜLKER 4 TAKIMA SPONSOR

Ligleri geliştirmek için birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Demirel, ''Takımlar için bir bütçe ayarlaması yapacağız ve artık takımlar liglerde yer almak için belli bir bütçe belirlemek zorunda olacaklar. Tabii ki, Beko'nun da basketbola destek vererek lige sponsor olması kaliteyi artırırken, Ülker'in de 4 takıma sponsor olması bu yükselişe önemli katkı yaptı'' dedi. Turgay Demirel, 2010 yılında ev sahipliğini Türkiye'nin yapacağı Dünya Şampiyonası için yapılan tesisler hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:

2010 DÖNÜM NOKTASI

''Her şeyden önce 2010 Türk basketbolu için bir dönüm noktası olacak. Bundan sonra Türk basketbolu daha da iyi yerlere gelecektir. Zaten son yıllarda Avrupa'da özellikle Türkiye ve İspanya basketbolda en çok gelişme gösteren ülkeler oldu. Şampiyonayı en iyi şekilde yapabilmek için buna uygun projeler gerçekleştirdik ve yerel yönetimlerinde işin içine girmesi ile projelere start verdik. Ankara ve Antalya'da yeni salonlar yapacağız. İzmir'de ise Üniversiad için yapılan Halkapınar Spor Salonu'nu kullanacağız. İstanbul'da ise yeni projeler geliştirdik. Bunun için yer saptadık, bu konudaki çalışmalarımızı da ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.''

23.01.2007


 

Kupada büyükler birbirine düşmedi

Kayseri Erciyes- Galatasaray, Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Trabzonspor-Gaziantepspor, Beşiktaş-Vestel Manisa. Fortis Türkiye Kupası kura çekimine katılan Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, kupada bu yıl katılımcı kulüplere 13 milyon 250 bin ABD Doları dağıtılacağını söyledi.

Affan Keçeci, Movenpick Otel'de gerçekleştirilen kura çekiminde yaptığı konuşmada, Fortis Türkiye Kupası'nın ününün ülke sınırlarını aştığını ifade ederek, ''Bu başarılı yükseliş nedeniyle yurt dışından övgüler alıyoruz. Kupaya katılan 20 külübe, bu aşamaya gelinceye kadar 5 milyon 600 bin ABD doları ödendi. Çeyrek finale kalanlara da 7 milyon 650 bin dolar ödenecek. Bu ödemelerde alınan sonuçların, bu dağılımda önemi büyük olacak. Toplamda bu sezon, Fortis Türkiye Kupası nedeniyle kulüplere 13 milyon 250 bin ABD doları verilecek'' diye konuştu. Kupada ilk maçlar 31 Ocak'ta, rövanşlar ise 28 Şubat'ta oynanacak.

Kura çekimine katılan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kupayı kazanacaklarını iddia etti. Gençlerbirliği'nin ligin kuvvetli ekiplerinden biri olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, ''Devre arasında takıma gelen ve giden oyuncular oldu. Zor maçlar olacak. Ancak 100. yılımızda koyduğumuz hedefler var. İnşallah Türkiye Kupası'nda finali hedefliyoruz, bu kupayı kaldıracağız'' ifadesini kullandı. Şekip Mosturoğlu, uzun süredir bu kupayı alamadıklarını da dile getirerek, ''Bu sene bir başlangıç olacak. Son 5 yılda final oynama alışkanlığımız var ama inşallah bu kupayı alma alışkanlığını da edineceğiz'' diye konuştu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise kupayı kazanmak istediklerini belirterek, ''Çeyrek finalden sonra rakip kim olursa olsun, kupayı kazanmak istiyorsanız elemeniz gerekir. Kayseri Erciyesspor'un başına eski futbolcumuz Bülent Korkmaz geldi. Kendisine buradan başarılar diliyorum. İyi bir müsabaka olacağını düşünüyorum, umarım galip geliriz'' dedi.

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü Sami Çoban da Vestel Manisasspor ile hem ligde hem kupada mücadele edeceklerini vurgulayarak, ''Umuyorum ki her iki mücadeleden de Beşiktaşımız galip gelerek, camiamıza iyi sonuçlar hediye edecektir'' ifadesini kullandı.

23.01.2007


 

Bu kadro ile şampiyonluğu kovalayacağız

Galatasaray ara transferi kapatmaya hazırlanırken, teknik direktör Eric Gerets, yöneticilere ligin ikinci yarısına elindeki kadroyla devam edecek olmasının sorun olmayacağını söyledi.

Hamit ve Yıldıray'la yaptığı görüşmelerden olumsuz sonuç alan Galatasaray futbol şubesi yöneticileriyle biraya geldiğinin iddia edildiği toplantıda Gerets, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bütün oyuncularım tam bir ekip ruhu içinde hareket ediyor. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Transfer yapamamış olmamız benim açımdan bir önem taşımıyor" ifadelerini kullandı. Ligtv'nin haberine göre Belçikalı teknik adamın bu sözleri üzerine yöneticiler "Takımda direkt oynayacak kaliteli isimlerin peşinde koştuk ama ara transferde onları takımlarından koparmamız mümkün olmadı. Takıma her zamankinden daha fazla destek olacağız ve şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız" karşılığını verdiler. Bu arada Süper Ligin ikinci yarısına Ankaraspor maçıyla girecek olan Galatasaray hazırlıklarına bugün başlayacak. Sarı - kırmızılı takımda ayak parmağında kırık bulunan İliç ile sol arka adalesinde zorlanma olan Cihan'ın başkent ekibine karşı forma giymesinin çok zor olduğu öğrenildi.

23.01.2007


 

Demirören: Tek yumruk olmalıyız

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, önümüzdeki hafta sonu yapılacak Genel Kurul'da kulüp için tek yumruk olunması gerektiğini söyledi.

Demirören, seçimlerde başkanlık için 4-5 aday da çıkabileceğini kaydederek, "Beşiktaş Kulübü, Türkiye'nin en demokratik kuruluşlarından biridir. Aday sayısı fazla da olabilir. Ama şimdi Beşiktaş için tek yumruk olma zamanı. Kulübümüze ne katabiliriz onu ön plana koyma zamanıdır" diye konuştu. Yeni yönetim listesini oluştururken, maddi imkan sağlayabilecek kişilerin yanı sıra, gecesini gündüzünü Beşiktaş için çalışarak harcayacak kişiler bulmaya ihtiyaçları olduğunu belirten Demirören, "Murat Aksu ve Kenan Öner ile birlikte listemizi hazırlayacağız" dedi. Demirören ayrıca, Fortis Türkiye Kupası için de iddialı konuşarak, "Biz geçen senenin şampiyonuyuz. Bu sezonki hedefimiz de yine aynı" ifadesini kullandı.

23.01.2007


 

Süper Ligde 2. yarı bu hafta başlıyor

Süper Lig'in ikinci yarısı 26, 27 ve 28 Ocak tarihlerinde oynanacak 18. hafta maçlarıyla başlıyor.

8, 9 ve 10 Aralık 2006 tarihinde oynanan 17. hafta maçları sonrasında ilkyarı tatiline giren Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe 37 puanla ilk yarıyı lider kapatmıştı. Fenerbahçe'yi 30 puanlı Galatasaray ve 29 puanla da Beşiktaş takip etmişti. İlk yarıda oynanan 17 haftalık periyot sonunda gol krallığı yarışmasında Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, 11 golle zirvede yer alırken, Galatasaraylı Iliç ve Vestel Manisasporlu Rafael 8 golle 2. sırada yer aldı. Bu futbolcuları 7 golle Beşiktaşlı Bobo, Galatasaraylı Ümit, 6 golle Bursasporlu Sinan, Trabzonsporlu Ersen Martin izlemişti.

18. HAFTA PROGRAMI

Trabzonspor-Kayserispor, Galatasaray - Ankaraspor, Denizlispor-Gaziantepspor, Beşiktaş-Vestel Manisaspor, Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe, Ankaragücü-Bursaspor, Gençlerbirliği-Sivasspor, Çaykur Rizespor-Antalyaspor, Sakaryaspor-Konyaspor.

23.01.2007


 

Rumenlerin ünlü atleti kazada öldü

Romanya'nın ünlü sporcularından atlet Maria Çonkan, Bulgaristan'ın Plevne kenti bölgesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Yunanistan'da tatil yaptıktan sonra ülkesine dönmek üzere Bulgaristan'dan transit geçiş yapan Çonkan, Plevne kenti yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek, arabasıyla şarampole yuvarlandı ve bir ağaca çarptı. Maria Çonkan, kaza sırasında göğsünden ve başından yaralandı ve olay yerinde can verdi.

23.01.2007


 

Ofsayt kuralı değişmesin

Uzun yıllardır tartışılan futbolda ofsayt kuralı değişikliğini futbolseverlerin istemediği ortaya çıktı.

Turkcellsuperlig.com adlı internet sitesinde yapılan ankette sorulan ''Futbolda ofsayt kuralının sadece ceza alanı içerisinde uygulanması önerisini nasıl buluyorsunuz?'' sorusuna taraftarların yarısından fazlası ''olumsuz'' cevap verdi. Ankete katılan 24 bin 336 kişinin 13 bin 155'i, ofsayt kuralı değişikliğini ''olumsuz'' karşıladığını belirtirken, 11 bin 181 kişi ''olumlu'' yönde görüş bildirdi.

23.01.2007


 

Efes'in son maçı 1 Şubat'ta

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen'in bulunduğu (A) Grubu'ndaki son hafta maçlarının tümü, 1 Şubat'ta saat 21.15'te başlayacak.

Geçen hafta deplasmanda Olympiakos'u yenerek Top 16'ya kalmayı garantileyen Efes, son hafta mücadelesinde Rusya'nın Dinamo Moskova takımını konuk edecek. 1 Şubat Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma, saat 21.15'te başlayacak.

23.01.2007


 

Tüm Avustralya'yı kaykayla geçti

Avustralya kıtasını boydan boya kaykayla geçerek, 5 bin 823 km yol kat eden Britanyalı grafik tasarımcısı dünya rekoru kırdı.

5 ay önce kıtanın batı kıyısındaki Perth kentinden yola çıkan 27 yaşındaki Dave Cornthaite, bugün doğu kıyısındaki Brisbane kentine ulaşarak, kaykayla en uzun mesafe rekorunu da kırmış oldu. Sadece iki yıldan az bir zaman önce kaykay yapmaya başlayan ve bir sabah uyandığında işinden nefret ettiğini anlayıp bu epik yolculuğa karar veren Cornthwaite, "Bazen öyle zordu ki, kaykayımı duvara fırlatıp atmayı düşünmediğini söylemeyeceğim" dedi.

Bu zorlu yolculuğu sırasında yoksullar ve sakatlar için yaklaşık 4 bin Avustralya doları toplayan Cornthaite, deneyiminin en zor kısmının Batı Avustralya'dan Güney Avustralya bölgesine uzanan yaklaşık 1500 km.lik Nullarbor düzlüğü olduğunu söyledi.

23.01.2007


 

Eller, 1 milyon Avro'ya Madrid'e gitti

Brezilya'nın İnternacional takımında oynarken gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Fabiano Eller ise, İspanya'nın Atletico Madrid kulübüyle anlaşmaya vardı.

Trabzonspor'da futbol oynamak istemediğini her seferinde dile getiren ve idmanlara çıkmak istemeyen Brezilyalı futbolcu, iki gün önce kimseye haber vermeden İspanya'ya gitmişti. Bu kulüple her konuda anlaşmaya varan Eller, iki kulüp arasındaki görüşmelerin sonuçlanmasını bekledi. Trabzonspor ve Atletico Madrid kulüpleri arasındaki küçük pürüzlerin giderilmesinin ardından Eller, 1 milyon euro'ya İspanya Kulübü'ne gitmiş oldu. Genel Sekreter Zekai Dülger, transfer görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını ve prensipte Atletico Madrid ile anlaşma sağladıklarını kaydetti. 20042005 sezonunda 920 bin dolar bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Fabiano Eller, sadece yarım sezon Bordomavili formayı giymişti.

23.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004