Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Hürriyet’in manşetinden tank-top yürütmek ve bir Sincan hatırlatması!

EMASYA denen protokol ortada. O nasıl bu şekilde yorumlanıyor?

Amiral Gemisi Hürriyet, 17 Ocak Günü “Askerin Hassasiyeti” manşetiyle çıktı.

Oysa, aynı günün taşra baskısı “Aman Sincan Olmasın” başlığını taşıyordu. Haber EMASYA planları çerçevesinde İstanbul Çağlayan Meydanı’nda tankların ve topların yürütüleceğini öngörüyordu. Kim bilir belki de Çağlayan’dan sonra ya da eş zamanlı olarak ülkenin doğusunda batısında bazı illerde tanklar toplar EMASYA çerçevesinde yürütülecekti. Veya sadece Çağlayan’da yürütülmeyecekti... Türkiye’de bir EMASYA gerçeği var!

Güzide medyamız bunun nedeni niçini, demokrasiye uygunluğunu soruşturmak yerine... veya, İstanbul’da askerin tankıyla topuyla müdahale edeceği bir toplumsal olay mı söz konusu ki, ya da, Demokrasilerde toplumsal olaylara tanklarla ve toplarla mı müdahale edilir diye sorgulama yapacağı yerde, gazetesinin manşetinden EMASYA gereği tank ve top yürütüyor. Bunu yaparken de hiç utanıp sıkılmıyor! Ve diyor ki, “Bu iş demokrasiye uygun bir iş, İçişleri Bakanlığı ile Ordu arasında böyle bir protokol var, ama yine de siz aman Sincan sanmayın ha, yanlış anlamayın” diyor. Sincan hatırlatmasını da ihmal etmiyor.

Peki sonra ne oldu? Hürriyet’in üzerinde tank-top yürüyen manşeti Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel tarafından yalanlandı. Yalanlanan sadece Hürriyet değildi. EMASYA denilen antidemokratik protokol ya da anlaşma veya her neyse... Fakat Hürriyet Fethi Paşa’nın açıklamasını görmezden geldi. Tek satır göremedim bu açıklamayı Hürriyet’te...

O halde Hürriyet’in Sincan hatırlatması manşeti suya yazılmış bir manşet olmalıydı!

(...)

Burada sorun şu: Hürriyet’in haberi doğru olmayabilir. Artık bu alışıldık bir durum haline geldi de... EMASYA denen protokol ortada. O nasıl bu şekilde yorumlanıyor? Aslında Fethi Paşa’nın yorumu demokrasilerde olması gereken bir durumu ortaya koyuyor. Ama EMASYA son derece antidemokratik bir protokol!

Araya Hrant Dink cinayeti girdi. Yoksa bu konu üzerinde oldukça konuşulup tartışılacak bir konuydu!

Bugün, 23.1.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EMASYA protokolü

  Hepimiz insanız

  Ondan medet umulur mu?

  Hürriyet’in manşetinden tank-top yürütmek ve bir Sincan hatırlatması!

  Hrant’ın telefonu

  Yeni Asya’nın manşeti

  Tek seçmen Atatürk


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004