Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

UEFA'da seçim günü

UEFA'da bugün yapılacak tarihin en çekişmeli başkanlık yarışında 1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten Lennart Johansson ile Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini kıyasıya mücadele ediyor.. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yönetime yeniden talip oldu..

Avrupa futbolunun geleceği açısından tarihi öneme sahip 31. UEFA Kongresi, bugün Almanya'nın Düsseldorf kentinde başlayacak. UEFA tarihinin en çekişmeli başkanlık yarışına sahne olacak UEFA Kongresi'nde üyeler, başkanlık için adaylığını açıklayan Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini ile 1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten Lennart Johansson arasında seçim yapacak. Bugün başlayacak kongre için UEFA Başkanı Lennart Johansson ve üst yönetici Lars-Christer Olsson'un yanı sıra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve İspanyol Angel Maria Villar Llona da dün Almanya'ya gittiler. Aralarında Şenes Erzik'in de bulunduğu 13 aday, 4 yıllık süre için yönetime talip olurken, sadece 6 kişi 2007-2011 yılları arasında Avrupa futbolunda söz sahibi olabilecek.

UEFA'NIN TEKNİK İMKANLARI

31. UEFA Kongresi'nde ayrıca geçen hafta içinde İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan ''Avrupa Profesyonel Futbol Stratejisi Forumu''ndan çıkan kararlar ele alınacak. Kulüpler, üye ülke federasyonları ile UEFA yönetim kurulu arasındaki ilişkiyi artırmayı amaçlayan ''Üst Yönetici Programı''da masaya gelecek bir diğer konu olarak dikkat çekiyor. Program kapsamında özellikle UEFA'nın elinde bulunan teknik imkanların üye ülke federasyonlarına kullandırılması, futbolun gelişimi için federasyon üst yöneticilerinin yuvarlak masa toplantılarına dahil edilmesi gibi bir dizi uygulama amaçlanıyor.

ERZİK YENİDEN ADAY

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'inde aralarında bulunduğu eski yönetim kurulunun görev süresi dolarken, yeni yönetim kurulunu belirleyecek seçimler 26 Ocak Cuma günü yapılacak. Halen yönetim kurulu üyeliği devam eden 5 kurul üyesi yeniden bu görev için adaylıklarını açıklarken, 8 yeni isim daha Avrupa futbolunun yönetimine talip olduğunu bildirdi. Halen yönetimde olan ve yeniden aday olanlar arasında Şenes Erzik (Türkiye), Angel Maria Villar Llona (İspanya), Eggert Magnusson (İzlanda), Joseph Mifsud (Malta) ve Giangiorgio Spiess (İsviçre) bulunuyor.

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA'da seçim günü

  Güneş sözünde durdu

  Atlet Halil Akkaş Avrupa turuna çıkıyor

  Fenerbahçe Ülker Napoli'yi ağırlıyor

  Hidayet 17 sayı attı, Magic yenildi

  Millî basketçilere sigorta güvencesi

  Dünya Şampiyonu dopingli çıktı

  Ronaldo: Capello beni sevmedi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004