Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bush'u durduralım

2004 yılında oğlu Irak’ta ölen Amerikalı savaş aleyhtarı, barış aktivisti Cindy Sheehan’in Türkiye çalışmaları devam ediyor. Önceki gün Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’nun Ankara’da düzenlediği panel sonrası görüştüğümüz Sheehan, insan öldürmeyi alışkanlık haline getiren Bush’un bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

17 MART’TA DÜNYA AYAKLANACAK

Ülkesinde barış hareketinin işgali durduramamasını üzüntüyle karşılayan, Türkiye’nin 1 Mart tezkeresini reddetmesini ise ‘halkın sesine kulak verildiği’ şeklinde yorumlayan Sheehan, diğer ülkeleri de Bush’un “suç ortağı olarak nitelendirdi. Sheehan, “Türkiye, Fransa, Almanya gibi bazı ülkeler halklarının sesine kulak verdiler ve Irak’a asker göndermediler. Fakat İngiltere, Avustralya, İspanya gibi ülkeler Irak’a asker göndererek Bush rejiminin suç ortağı haline geldiler” dedi.

Amerika’da Ağustos 2005 yılından itibaren savaş karşıtlarının sayısının arttığını açıklayan Sheehan, kısa bir süre önce yapılan seçimlerde Cumhuriyetçilerin hezimete uğradığını hatırlatarak yine de yapılacak çok şeyin olduğunu vurguladı.

Sheehan, 17 Mart’ta tüm dünyada savaşa karşı olan insanların seslerini yükselteceğine inandığını belirterek, “Tüm korkularımızdan sıyrılarak Bush’a karşı çıkmak zamanıdır” diye konuştu. Cindy Sheehan, tarihi gösteride üzerinde yoğunlaşacakları üç konuyu ise şöyle özetledi:

“Öncelikle askerler Irak’tan hemen çekilmeli. İkincisi İran’ın işgal edilmesini önlemek. Üçüncüsü de Bush’un görevden alınmasını sağlayarak hapse göndermek.”

“BUSH CEZAEVİNE TIKILMALI”

Sheehan, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in dünyayı dolaşarak İran aleyhine kamuoyu oluşturmaya çalıştığını da ifade ederek, Başkan George Bush hakkındaki tespitleri ise şöyle:

“Bush artık adam öldürmeyi alışkanlık haline getirdi. Ne yazık ki Kongre de bu alışkanlığına yardımcı olarak her an gerekli parayı kendisine veriyor. Uyuşturucu kullanan kişiye para vermek demek uyuşturucuya devam etmesini istemek demek. Kongre de Bush’a tıpkı uyuşturucu alışkanlığını sürdürür gibi devamlı para veriyor, ‘git kendine uyuşturucu al diyor.’ Bu cinayetlerden bıktık.

İran nükleer teknolojisini geliştirirse, İran’a karşı atom bombası kullanacağını söylüyor. Bu insanlığa karşı yeni bir suç olacaktır, bölgeyi yıkıma uğratacaktır. Buna izin verilmemeli. Bazıları bana ‘Bush bunu yapacak kadar çılgın mı’ diye soruyor. Ben sadece gülümsüyorum. ‘Bush’un bununla hata yapacağını’ söylediklerinde ise Bush’un hatadan başka bir şey yapmadığını söylüyorum.

Dünyada yeni cinayetlerin, yeni savaşların, yeni yıkımların önlenmesi için Bush hakkında soruşturma açılıp bir suçlama metni hazırlanmalı. Görevden alınıp cezaevine gönderilmelidir. Bu kişiyi durduracak tek hareket budur.”

Kemal BENEK / ANKARA

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'u durduralım

  Yargı, eğitim, ekonomi tahrip oldu

  Mehmet Altan: Darbecileri hayat ayıkladı

  Ağar: Siyaseti tepeden tanzim devri bitti

  Erdoğan: Muhalefetin milletle arası açık

  Belediyelerde kuraklık alarmı

  YÖK: Yetkilerimiz sınırlansın

  DTP’den Talabani’ye Kürtçe dâvetiye

  Darbeciler yargılanmalı

  Başoğlu: 5’li çete halktan özür dilemeli

  Yeşilay’dan kampanya

  DTP’li belediye başkanına hapis

  Hocalı vahşetini unutmayalım

  Oger: Türkiye’nin kararlılığını anladık

  Kesilen cezalarla engelliye eğitim

  Hawai’ye Mevlevihane

  15 yabancı dil bilen korucu

  Deprem peşlerini bırakmıyor

  Validen deprem uyarısı

  Hasta haklarında kadınlar daha çok şikâyetçi

  5 km.’den su taşıyorlar

  Üniversiteliler Cemil Meriç’i andı

  Köylerde 5 metre kar var

  Tiryakilere ibret olsun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004