Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kanada'da futbolda başörtüsü tartışması

Kanada'da hafta sonunda düzenlenen kız takımları futbol turnuvasına, başörtüsü tartışması damgasını vurdu. Montreal'deki turnuvada, hakem maça başörtüsüyle çıkan 11 yaşındaki Esmahan Mansur'un başörtüsünü çıkarmasını istedi, ancak Esmahan hakemin isteğini reddedince kırmızı kartla oyundan atıldı.

Buna hiddetlenen antrenör de takımını turnuvadan çekti. Antrenörün kararını destekleyen bazı takımlar da turnuvadan çekildi.

Futbol sahasındaki bu olay, yankı bulmakta gecikmedi. Seçim gezisindeki Quebec Başbakanı Jean Charest, kendisi de Müslüman olan hakemin, spor kurallarını uygulamakta haklı olduğunu söyledi. Quebec Futbol Federasyonu yetkilisi Brigitte Frot, "Hakem başörtüsünün genç kız ve diğer oyuncular açısından tehlike oluşturabileceğini düşünmüş olmalı" diyerek hakemin kararını savundu.

FİFA, maçlarda başörtüsünü değil, sporculara zarar verebilecek nesnelerin takılmasını yasaklıyor. Frot, "FİFA başörtüsü konusunda resmi açıklama yapmalı" dedi. Antrenör Louis Maneiro, bir gazeteye verdiği demeçte, "Burada, bir Müslüman kızın herkes gibi spor yapamayacağı mesajı veriliyor. (...) Başörtüsünü ömür boyu çıkarmayacak, çünkü bu onun inancı" dedi. Montreal İslam Konseyi de, antrenörün kararını destekledi, başbakanın açıklamasını eleştirdi.

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  20 yılın en kötü üçlüsü

  Ulusoy'un Trabzon sevdası

  Vestel-Beşiktaş G.Antep-Trabzon

  Potada Fener'in tarihî maçı bugün

  Kanada'da futbolda başörtüsü tartışması

  G.Saray ve Beşiktaş küme düşer mi?

  Hiddink'e ağır ceza

  Lig A'da can pazarı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004