Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sanatın yaşı olmaz

60 yaşındaki Vanlı Nihan Hadanoğlu, Eyüp İSMEK’te aldığı derslerden sonra yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 7 çocuğunu da evlendirdikten sonra, hayatındaki boşluğu sanatla doldurmaya karar veren Nihan Hadanoğlu, Saime Atabay idaresinde ve Ayşın Sal’ın öğretmenliğinde, tuval üzerine Ebru desenleri yapıyor.

Hadanoğlu, “Benim resim yapma gibi bir hevesim yoktu. Sadece bir şeylerle uğraşmak istedim. Çünkü çocuklarımın evlenmesi, ev işlerimin azalmasına, boş zamanımın daha çok olmasına neden olmuştu. İçimdeki bu boşluğu değerlendirmek istedim, hatta marangoz olabilir miyim, bir seramik ustası olabilir miyim diye düşünüyordum. Tanıdığım hocalarım sayesinde resimle uğraştım ve git gide resim yapmayı sevdim” diyor.

Hadanoğlu, altı sene boyunca, Eyüp Caferpaşa Medresesi’nde resimlerine (tuval üstünde ebru çalışmalarını) sergilediğini, 3 ay önce bunun sona erdiğini ifade ederek, önümüzdeki Mayıs ayında Eyüp Belediyesi kültür salonunda ve Haziranda Feshane’de düzenlenen sergilerde kendi resimlerini de sergileyeceğini belirtiyor.

Halen Eyüp İSMEK’te resim dersi alan Hadanoğlu, ilerleyen yaşına rağmen, çizdiği Kur’ân-ı Kerim hatlarıyla da yakın çevresini ve kurs arkadaşlarının dikkatini çekiyor. Pratik Arapça kurslarına da katılan Hadanoğlu “Boş vakti çok olan herkese, bilhassa akranlarıma bir şeylerle uğraşmalarını tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki onlar da benim gibi meydana getirdikleri eserlerinden dolayı haz alacaklar. Çünkü insan bir şeyler başardı mı mutlu oluyor, kendilerine güvenleri geliyor ve mutlu oluyorlar” diyor.

Kültür gezilerine de katılmayı ihmal etmeyen Hadanoğlu, “Ailecek sık sık kültür gezileri düzenleriz, İstanbul’daki bütün müzeleri ve tarihi camileri gezdim. Kültürümüz uğraşmaya değer ve müsait, ben uğraştıkça daha çok çalışkan oluyorum” diye sözlerine ekliyor.

Ali KARABİBER / İSTANBUL

07.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başarının yolu iş bölümünden geçiyor

  Yılın ‘en’leri ödül aldı

  Bursa Kitap Fuarına 2 günde 70 bin ziyaretçi

  Sanatın yaşı olmaz

  “Halk günü”ne halk ilgisi

  Müslüman dünyada kadın

  Bağdat Köşküne restore


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004