Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Varlıklar, sevgi hamuru ile yoğrulmuş

Gazetemiz yazarlarından M. Latif Salihoğlu, Kocaeli/Kuruçeşme’de Bediüzzaman Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuştu.

Toplantı, İlahiyatçı Faruk Küçük’ün Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başladı. Yeni Asya İzmit temsilciliği adına konuşan Çamlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çelik, ‘Bediüzzamanın yeterli şekilde tanıtılmadığını belirterek, “Bediüzzaman bu ülke ve insanları için her sıkıntıya katlanarak bizlere iyi ve güzeli anlatmaya çalıştı. Onu anlamak ve eserlerini anlatmak dünya barışını da sağlayabilecek pozitif enerjiyi doğuracaktır” dedi.

Ardından konferansını sunmak üzere kürsüye gelen gazetemiz yazarı Latif Salihoğlu, tarihî perspektiften Bediüzzaman’ın fikirlerinin yansımalarını sunarak günümüz insanlarına o büyük âlimin mesajlarını aktarmaya çalışacağını belirterek sözlerine başladı.

“Konferans sonunda boş dönmeyeceksiniz. İlk kez duyacağınız bazı tarihî gerçekleri de bu vesileyle aktarmaya çalışacağım” diyen Salihoğlu, “Bediüzzaman’a göre tebeddül-ü saltanat (iktidar değişikliği) 1909’da gerçekleşmiştir. Saltanat, yani iktidar bu tarihten sonra, mebusları Emmanuel Karasso başta olmak üzere aynı soydan gelen Selanik’lilere geçiyor. Bu belki de sonradan gelenekselleşecek darbelerin de ilklerinden olma özelliğindedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi bölmeye çalışanlara “Bizler Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Laz hepimiz biribirimizi seviyoruz ve kardeşiz” diyerek oyunlarını bozmamız gerektiğini anlatan Salihoğlu, “Kaosa, kargaşaya izin vermeyelim. Bunun çaresini Bediüzzaman çok güzel anlatmış. Ancak maalesef tarihte kahramanlarla sahteleri yer değiştirdiği için mesajı geniş kitlelere yeteri kadar ulaşmamış” diye konuştu.

HANIMLARIN HİZMETLERİ ÇOK ÖNEMLİ

En büyük ve kıymetli varlığımız olan evlâtlarımızı iyi yetiştirmek için manevî destek ve donanım ile kuşatmamız gerektiğinin altını çizen Salihoğlu, “Çocuklarımızın yetiştirilmesinde hanımefendilere çok önemli görevler düşüyor. Bayanların iman hizmetine sahip çıkmalarını ve bunu kendi istekleriyle yapmalarını Bediüzzaman çok beklemiş. Isparta’dan böyle bir haber alınca sevincinden ağlamış. Çok önem verdiği bu olaydaki sevinmesi çok farklı ve önemli bir anlam taşıyor. Dolayısıyla burada Bediüzzamanın hanımlara ne kadar büyük önem verdiği anlaşılıyor” dedi.

M. Latif Salihoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bediüzzaman Türkiye Cumhuriyetinin birlik çimentosudur. Bediüzzaman Risâle-i Nurda âyet ve hadis mealleri ışığında bu asrın insanlarına gereken mesajları çıkartarak sunmaktadır. Irklar arası kardeşliğin çarelerini sunduğu gibi, Alevi-Sünnî birlikteliğinin temellerini de yine kardeşlik ve sevgi prensipleriyle örmüştür. Bediüzzaman bu mesaj ve prensipleriyle Türkiye Cumhuriyetinin birlik çimentosu olduğu Müslüman milletlere de örnek birliktelik sunmuştur. Bunu da Risâle-i Nur ile gerçekleştirmiştir.”

Konuşmalardan sonra sinevizyon gösterisi yapıldığı toplantıya Kuruçeşme ve çevresinden birçok bay ve bayan dinleyici katıldı. Toplantı sonunda yazarımız M. Latif Salihoğlu kitaplarını imzalayarak okuyucularla sohbet etti.

Bekir DEMİR / İZMİT

15.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Yeni bir ordu” isteyen Özkan, mitingde kriz çıkardı

  İki tükeniş çığlığı

  Miting notları…

  Başörtü eylemine müdahale

  Kapadokya yolunda trafik faciası

  Nokta’ya incelemeye sivil tepki

  Erdoğan, liderler turuna Ağar ile başlayacak

  Ağar: Günü gelirse görüşürüz

  Müzakereler kör topal

  Steinmeier: Türkiye, Avrupa’ya güven ve istikrar katar

  Elazığ’da yeniden deprem korkusu

  Ali Mutlu vefat etti

  İmamlardan özür dilensin

  Selçuk: Demokrasiyi sağlam zeminlere oturtmak için yeni Anayasa şart

  Varlıklar, sevgi hamuru ile yoğrulmuş

  MEB’e bağlı 66 yayınevi kapatıldı

  Esnaftan Kutlu Doğum’a destek

  Mavi far uyarısı

  Ücretsiz dağıtılan meyve suyundan zehirlendiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004