Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Miting notları…

Günlerdir beklenen miting nihayet yapıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde Tandoğan meydanında düzenlenen “Cumhuriyet Mitingi” sabahın erken saatlerinde Türkiye’nin bir çok yerinden otobüslerle gelenlerle doldu.

* Mitinge bazı partiler genel başkan seviyesinde temsil edildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan ve BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal’ın ismi anons edildi. Bunun üzerine topluluk sol partilerin bir araya gelmesi için “birleşin” tezahüratları yaptı. Sol partiler arasında eski MHP’li ve ANAP’lı Yaşar Okuyan’ın da beraber zikredilmesi dikkat çekti.

*Bazı öğretim üyeleri mitinge cüppeleriyle katılırken, farklı üniversite öğrencileri ellerindeki pankartlarla yerlerini aldılar.

*Miting için yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, 10 bin polis alanda görev yaptı. Ankara’da görevli polislere ek olarak çevre illerden ek kuvvetler de gelirken İzmir Çevik kuvvet ekibinin de yer alması dikkat çekti. Polis helikopterleri alan üzerinden sürekli kontrol uçuşları gerçekleştirdi.

*Miting Ankara’yı felç etti. Meydana açılan yollar trafiğe kapatılırken Tandoğan metro istasyonundan yolcu iniş binişleri durduruldu.

*CHP Gençlik Kolları, “Gençlik ‘Cumhuriyet’in ve ‘halk’ın ‘partisi’ne omuz veriyor” el ilanları dağıtırken, bir çok slogan atıldı. Bazı sloganlar şöyle: “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Çankaya yolları şeriata kapalı”, “Ümmetin yerine Ulus”, “Atatürk’e sahip çık sıra sana gelecek”, “Çankaya mollalara verilemez”, “Tarikatlar kapatılsın.”

*Bir grup genç üzerlerindeki “biz de sana nefretle bakıyoruz” tişörtleri ile “gavur İzmir burada Tayip nerede” sloganı atarken Başbakan Tayip Erdoğan’ın köşke çıkmaması gerektiğini savundu.

* “Devrim yasaları uygulansın”, “devrimlere sahip çık, yarın çok geç olacak” yazılı dövizlerin yanında hakaret dolu ifadelerin yazıldığı bir çok pankart taşındı.

*Çankaya Belediyesi ve KESK katılımcılara şapka dağıttı.

*Alanda “hain”, “satılık”, “düşman”, “dinci”, “ümmetçi”, kavramları bol bol geçerken Kanaltürk’ün sahibi Tuncay Özkan’ın nefret dolu konuşması çılgınca alkışlandı.

*Mitingden sonra kalabalık Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu şikâyet etmek üzere Anıtkabir’e doğru sloganlar eşliğinde yürüdü.

* Kalabalık arasında yapılan konuşmalarda Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da sert eleştirilere muhatap olduğu gözlendi.

*Emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu ileri sürülen darbe günlüklerinde adı “darbe türkücüsü”ne çıkan sanatçı Tolga Çandar da türküleriyle katkıda bulundu.

Yine 1980 darbesi ile birinci futbol ligine çıkarılan Ankaragücü formalı katılımcıların da miting meydanında yer alması ilginç bir buluşmaya sahne oldu.

Kemal BENEK / ANKARA

15.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Yeni bir ordu” isteyen Özkan, mitingde kriz çıkardı

  İki tükeniş çığlığı

  Miting notları…

  Başörtü eylemine müdahale

  Kapadokya yolunda trafik faciası

  Nokta’ya incelemeye sivil tepki

  Erdoğan, liderler turuna Ağar ile başlayacak

  Ağar: Günü gelirse görüşürüz

  Müzakereler kör topal

  Steinmeier: Türkiye, Avrupa’ya güven ve istikrar katar

  Elazığ’da yeniden deprem korkusu

  Ali Mutlu vefat etti

  İmamlardan özür dilensin

  Selçuk: Demokrasiyi sağlam zeminlere oturtmak için yeni Anayasa şart

  Varlıklar, sevgi hamuru ile yoğrulmuş

  MEB’e bağlı 66 yayınevi kapatıldı

  Esnaftan Kutlu Doğum’a destek

  Mavi far uyarısı

  Ücretsiz dağıtılan meyve suyundan zehirlendiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004