Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Cami de bizim, kışla da

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, millete yeni projeler getirmek yerine siyasetin ucuz ve kolay yanına geçildiğini ifade ederek, ‘’Biz Demokrat Parti zihniyetinden gelen bir parti olarak, devletin yönetim değerlerini ve milletin hayat değerlerine saygımız vardır. Milleti ezdirecek hiçbir haksızlığa meydan vermeyiz. Cami de bizimdir, kışla da bizimdir’’ dedi.


Türkiye kavşakta

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesindeki bir makalede, “Avrupa’nın Türkiye’nin içeri girmesine izin vermesi gerektiği” belirtildi. Guardian

27 Mayıs'ın yıldönümünde DP yeniden doğacak

ANAVATAN-DYP’nin birleşme takvimi, bu hafta sonu DYP’nin gerçekleştireceği tüzük kongresiyle başlayacak. Büyük Anadolu Oteli’nde 27 Mayıs Pazar günü g


  Ortadoğulu kadınlar buluştu

“Küresel Tehdite Karşı Bölgesel Kadın Dayanışması” ana başlığıyla gerçekleştirilen 8. Kadın Buluşması’nda biraraya gelen Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinden kadınlar, sözkonusu tehditi ve buna karşı neler yapılabileceğini konuştu.


  ‘Demokrasi için birlik’ çağrısı

Gazeteci-yazar Aydın Çubukçu, ‘’Antidemokratik zorlamaları, barajları, yasakları, yasaklamaları aşmak için bütün emek, demokrasi ve barış güçleri seçimlerde birlikte hareket etmeli’’ dedi.


  Çözüm, demokraside aranmalı

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, Türkiye’de askerlerin son zamanlarda iç siyasî konularda basına demeç vermeleri, basın toplantıları ve bildiri yayınlamalarının sonuç getirmediğini belirterek, “Askerlerin savunduğu ilkeler, yaptıkları birbiri ile çelişiyor. Bu konularda her türlü çözümü demokraside aramak gerekiyor” dedi.


  Dülger’in eşi DP’den aday adayı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, eşi İlhan Dülger’in DP’den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili olarak, “Asıl hedef ülkeye hizmet olunca, bundan ciddi bir ihtilaf doğması beklenmez’’ dedi.


  Yargıtay’da devir teslim

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na seçilen Abdurrahman Yalçınkaya, görevi Nuri Ok’tan devraldı.


  CHP’li Önder için TBMM’de tören

Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder için TBMM’de tören düzenlendi.


  Yazıcıoğlu’nun aracı kaza yaptı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu otomobilin minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen ya da yaralanan olmadı.


  TBMM’den Gürcü bürokratlara eğitim

Gürcistan Parlamentosu bürokratlarının, yasama faaliyetleri konusunda TBMM’deki eğitim programı başladı.


  YSK, adayların uyması gerekli yöntemi belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerine ilişkin aday listelerinin verilmesinde ve adayların istifalarında uyulması gerekli yöntemi belirledi.


  Babacan: Korku ticareti yapanlar var

Devlet Bakanı Ali Babacan, “korku ticareti” yapanlar olduğunu ifade ederek, ‘’Kimse hayalî tehditlerin, sanal korkuların, olmayan tehlikelerin peşinden koşmasın’’ dedi.


  Rüşvet teklifi iddialarına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun “cumhurbaşkanı seçim sürecinde bazı milletvekillerine rüşvet teklif edildiği’’ iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.


  e-hastanelere doğru

Hayatın hemen her alanında yer almaya başlayan internet, sağlık sektöründe de hizmetin hızını arttırmak ve hastalara kolaylıklar sağlamak amacıyla kullanılıyor. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlatılan uygulama, hastalara kan tetkik sonuçlarını internetten öğrenme olanağı tanıyor.


  Erzincan-Sivas karayolu kapalı

Erzincan 164. Şube Müdürü Hüsamettin Özendi, dün heyelan nedeniyle kapanan Erzincan-Sivas karayolunun ulaşıma açılmasına çalışıldığını bildirdi.


  Trakya’da yağmur sevinci

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yağışın etkili olduğu bildirildi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son 24 saatte ilde metrekareye 26.9 kilogram yağış düştü.


  Şiddetli geçimsizlik intihar sebebi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin yaptığı araştırmada erkeklerde ticari başarısızlık, kadınlarda ise aile geçimsizliği ve istediğiyle evlenememenin başta gelen intihar sebepleri arasında olduğu belirlendi.


  Sünnet, uygun zamanda uygun şekilde yapılmalı

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Lütfi Dağdönderen, erkek çocukların ellerini ve ayaklarını tutarak baskı altında sünnet edilmesinin sakıncalı olduğunu belirterek, “Toplumda erişkin dönemde ortaya çıkan cinsel ve psikolojik sorunların temelinde zoraki yapılan sünnetin önemli etkisi var” dedi.


  Bozulan gıdalar hastalık saçıyor

Yaz aylarında iyi korunmayan gıdaların bozulması sebebiyle besin zehirlenmesi ve ishal şikâyetleri artıyor. Uzmanlar ise, birçok hastalığın da bu aylarda başladığını ve dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.


  ‘Orhan Gazi’ suya indi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) Avustralya’da yaptırdığı ‘’Orhan Gazi’’ adı verilen hızlı feribot, Ağustos ayı ortalarında İstanbul’a getirilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004