Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İşte centilmenlik bu!

Süper Ligde şampiyon ve ikinci, üçüncü takımlar geçen haftalarda belli olduğu için son haftada heyecan düşme hattında yaşandı. Nihayetinde Sakaryaspor'dan sonra, K. Erciyes ve Antalya da küme düşen diğer takımlar oldu. Adapazarı'nda oynanan Sakarya-Rize maçı son derece çekişmeli geçti. Sakaryaspor hiç bir dedikoduya mahal vermeyecek bir futbol ortaya koydu. Oyuncular kim düşecek fikrinden uzak kafa yapısıyla mücadele etti. Neticesinde maçta berabere bitti. Son 15 dakikaya girildiğinde Antalya'dan gelen haberle tirübünler karnaval yerine döndü. Çünkü Rize'nin rakibi Antalya iki farklı mağluptu. Rize'li taraftarların coşkusuna Sakarya'lı taraftarlar da iştirak etti. Nedeni de Antalya deplasmanında dayak yemiş olmalarıydı.

Sakaryaspor'un ortaya koyduğu duruş etik olarak diğer takımlara örnek değerdeydi. Küme düşmüş olmak demek, sahada hiç bir şey yapmamak demek olmadığını oyuncular gerçek manasıyla gösterdiler.. Elbette küme düşmek dünyanın sonu değil. Bunu kabullenmek sportmenliğin gereği. Kazananı tebrik etmek, bükemediğin bileği öpmek te fazilettir. Bunu becerebilmekte herkesin harcı değil elbette.

Sevabıyla günahıyla her şey geride kaldı. Şu an itibarıyla yapılacak iş, Türk futbolunun gelecek sezonda sağlıklı zeminde oynaması için, federasyonun gereken tedbirleri alması yönünde olmalı. Fanatizm için sıkı tedbirler ve yaptırımları hayata geçirmek için kulüpler birliği ile ortaklaşa kararlar alınmalı. Bu sene lig neredeyse durma noktasına gelmişti. MHK çok ağır eleştiriler aldı. Bu kurumun herkesin güvenini alması mutlaka sağlanmalı. Şiddet için taraf ayırımını bırakarak radikal tedbirler alınmalı ve uygulanılmalı. Hani puan silinmesi olacaktı.? Uygulanılmayacak kararlar alınmamalı. En önemlisi, her işte çifte standart işinden artık vazgeçmeliyiz.

Said OKUR

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fatih Terim: Avrupa'ya mutlaka gideceğim

  Edremit'te başpehlivan Ekrem Yavuz

  Korkmaz bıraktı

  Gözünüz aydın!

  Tuncay-Alex kalacak

  MHK'nın 3 gözde hakemi

  A Millî Takımın yenileri çok mutlu

  Ümit Özat: Köln'de başarılı olacağım

  İnamoto yeni takım arıyor

  Konyalı Tayfun Ankaraspor'da

  Fransa Açık'a yağmur engeli

  İşte centilmenlik bu!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004