Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslüman Kardeşlere büyük gözaltı

Mısır’da muhalif Müslüman Kardeşler grubuna üye 40 kadar kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar, kara para aklamak ve yasaklı bir kuruluşa mali destek vermekle suçlanıyor.

Mısır polisi de davanın başladığı gün yaptığı baskınlarda Müslüman Kardeşler üyesi 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Son iki gün içinde gözaltına alınan örgüt mensubu kişilerin sayısı ise 28’e ulaştı.

Müslüman Kardeşler üyesi 40 kişinin davası, bugün askerî mahkemede görülmeye başlandı. Sanıkların çoğunu işadamları oluşturuyor. Sanıklar, yasaklı bir gruba mali destek vermekle suçlanıyor. Askerî mahkemenin ise bu suçtan dolayı idam cezası verme yetkisi bulunuyor.

Uluslararası Af örgütü gibi insan hakları grupları ise mahkemeye karşı çıkıyor ve sivillerin, askerî mahkemede yargılanmasını eleştiriyor. Örgüt, bu mahkemelerin “bağımsız ve siviller için tarafsız bir mahkeme olarak görülemeyeceğini” savunuyor. Sanıkları ise “rutin bir toplantı sırasında” tutuklandıklarını belirtiyor.

Bugünkü mahkeme, uluslararası çağrılara rağmen kapalı kapılar arkasında gerçekleşiyor. Mısır’da askerî mahkemelerin aldığı kararlar için temyiz başvurusu yapılamıyor. 1990’lı yıllarda gazeteciler bu mahkemelere katılabiliyordu; ancak Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in yaptığı değişiklikle duruşmalara sadece avukatların ve sanıkların bazı yakınları katılabiliyor.

Sanıklardan bazıları, çıkarıldıkları sivil mahkemede aklandıktan sonra Cumhurbaşkanı Mübarek’in emriyle askerî mahkemeye çıkarılmıştı.

Öte yandan Mısır polisi, Müslüman Kardeşler üyelerine yönelik baskınlarına devam ediyor. Polis, bugün Kahire’nin kuzeyindeki Nil Deltası’nda 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Geçtiğimiz Cuma günü de 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Son birkaç hafta içerisinde tutuklananların sayısının ise 100’ü geçtiği belirtiliyor. Tutuklananların büyük kısmı, örgütün “yaz kamplarından” toplanıyor. Mısır yönetimi bu kampların, “ülkenin dengesini bozduğunu” savunuyor.

/ KAHİRE

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den kedi-fare oyunu

  İsveçli Robinson Allah’ın izinde

  Askerî rejim kalkmadıkça terör bitmez

  Kürtlerde Crocker şoku

  Türkiye bakıyor, İran vuruyor

  Müslüman Kardeşlere büyük gözaltı

  İran’da 30 kişi rehin alındı

  Suud el Faysal ameliyat oldu

  Swoboda’dan Dostluk çemberi oluşturma çağrısı

  AB’nin 2008’de hedefi ayrımcılıkla mücadele


 Son Dakika Haberleri