Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yollar kan gölü

Son günlerde çok ölümlü trafik kazalarıyla ilgili gelen haberlerin artması ve kazaya kurban verilen binlerce insan bile trafik canavarlarının ders almasına yetmedi. Karayollarında özellikle yüksek hızla seyreden araçlar büyük tehlike saçıyor.

Konya’yı çevre illere bağlayan kara yollarında yapılan denetimlerde çok sayıda sürücünün saatte 173, 195 ve 248 kilometre gibi hızlarla radara yakalandığı bildirildi.Konya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Recep Baş, yaptığı açıklamada, Anadolu’nun ortasında yer alan Konya’nın, Akdeniz ve Karadeniz ile Ege ve doğu arasında bir geçiş noktasında bulunması sebebiyle trafik yoğunluğu açısından önem taşıdığını söyledi. Konya’yı çevre illere bağlayan kara yollarını her gün binlerce araç kullandığını ifade eden Baş, Konya Emniyet Müdürlüğünün özellikle yaz aylarında tatil yolculuklarıyla artan trafik yoğunluğunda üzücü kazaların meydana gelmemesi için denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. Yapılan araştırmalarda şehirler arası kara yollarında meydana gelen trafik kazalarının yaklaşık yüzde 55’inin hız, yüzde 13’ünün yakın takip ve yüzde 11’inin ise hatalı sollamadan kaynaklandığının ortaya çıkması üzerine bu 3 unsuru ön planda tutarak denetleme yaptıklarını ifade eden Baş, tatil yolculuklarının yoğun olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında özellikle hıza yönelik yapılan denetimlerde, sürücülerin yaşanan trafik kazalarından ders almadığının ortaya çıktığını belirtti.

Baş, şehirler arası kara yollarında 100-117 kilometre/saat ile radara giren otomobil sürücüleri ile 88-104 kilometre/saat hızla yakalanan kamyon ve otobüs sürücülerine Trafik Kanunu’nun 51-2a maddesine göre 108 YTL, 118 ve üzerine çıkan otomobiller ile 105 üzerine çıkan otobüs ve kamyon sürücülerine de 51-2b maddesine göre 222 YTL ceza yazıldığını bildirdi.

Baş, hız konusunda araştırmaların genellikle 130 kilometreye kadar yapıldığını, 248 kilometre hızla giden bir sürücünün başına neler gelebileceğinin tahmin bile edilemeyeceğini belirterek, şöyle dedi:

‘’Trafik kazalarında araçtan dışarı fırlayanların oranı yüzde 25’tir. Saatte 50 kilometre hızla giden ve ani frenle duran bir aracın içinde bulunan 75 kilogram ağırlığındaki kişinin ağırlığı 30 kat artarak 2 bin 250 kilograma eşdeğer oluyor. Bu göreceli ağırlıkta ön cama ya da ön koltuğa çarpan kişinin karşılaştığı ölüm tehlikesi çok yüksektir. Aracın hızı arttıkça görüş açısı ve dikkat azalıyor. Saatte 35 kilometre hız yaparken bir sürücünün görüş açısı 104 derece iken hız 65 kilometreye çıktığında açı 70 derece, 100 kilometrede 42 derece ve 130 kilometreye ulaşıldığında ise açı 30 dereceye düşüyor. 30 derecelik açı sadece yolu izleyebiliyor.’’

Ş. Urfa’da ölü 18'e yükseldi

Şanlıurfa’da tarım işçilerini taşıyan kamyonet ve bir kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 18’e yükseldi. Alınan bilgiye göre, önceki sabah meydana gelen ve 16 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından 15 yaralı çeşitli hastanelere kaldırıldı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören yaralılardan Filiz Demir (17) ve Güneş Azat (18) dün sabah saatlerinde öldü. Bu arada, Şanlıurfa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 işçinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Şırnak’ta trafik faciası: 12 ölü, 4 yaralı

Şırnak’ın İdil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 12 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, sabah saat 07.00 sıralarında İdil ilçesinden Mardin’in Midyat ilçesine seyreden 73 D 1001 plakalı minibüs, Öğündük köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada Yusuf Ördek (21), Selahattin Babayiğit (28), Ali Kaya (22), Mehmet Sansak (22), Yunus Dalmış (26), Agit Sansak (22), Ahmet Sansak (21), Zeki Sansak (22), Abuzeyit Pitro ile kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de ağır yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

/ KONYA

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’nin psikolojisini bozuyorlar

  367 SORUNU AŞILDI

  İstikrarı bozacak müdahaleler, demokrasiye zarar veriyor

  Provalar yine yol kapattı

  Gökçek: Ha gayret

  Maaşlara AB standardı istiyoruz

  Yollar kan gölü

  Sıcaklar artacak

  İstanbul depreme hazırlanıyor

  Seçmen listeleri askıdan indi

  DSP kurultayını yaptı

  Kuraklık tarımı çok kötü etkiledi

  Yazıcıoğlu: Gül'e oy vereceğim

  İşçi emeklilerinden vekillere mektup

  Hilmi Güler İran'da

  Zonguldak Havaalanı açılıyor

  TEMA’dan küresel ısınma tavsiyeleri

  Belediyenin ‘gelir’ projesi

  Kapıkule'de TIR kuyruğu

  Manisa’da servisli Kur’ân Kursu

  Doğubayazıt’ta bir ilk gerçekleşti

  Kuraklık, Beyşehir’deki kuşları da etkiledi

  Semerci mi olsak?

  Ayakkabı öğleden sonra alınır

  Uyusunda büyüsün ninni!

  Ayı üzümü kalbe dost

  Derinliğini bilmediğiniz suya girmeyin

  Ağzınızda servet taşıyorsunuz!


 Son Dakika Haberleri