Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hakkari’deki terör saldırılarına tepki gösteren 13 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, “Türkiye terörle mücadele edebilmek için artık dış politikasından ekonomisine kadar her alanda yeni politikalar benimsemelidir” dedi.

Hakkari’deki terör saldırılarına tepki olarak TZOB Genel Merkezinde düzenlenen ve aralarında TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, TZOB, TESK, TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TBB, TUSKON’un bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu, yapılan terör saldırılarını kınamak için ortak bir basın açıklaması düzenlediler. Sivil toplum kuruluşları adına açıklam yapan TZOB Başkanı Bayraktar, öncelikle sivil toplum kuruluşları olarak olaya metanetli ve sağduyulu yaklaşmanın gerekli olduğunu belirterek, “507 gibi rekor bir oyla kabul edilen tezkere ile terörle mücadele konusunda TBMM, hükümete tam destek vermiştir. Bu destek Türk Milletinin müşterek tavrının parlamentodaki tezahürüdür” dedi.

Teröre karşı verilecek olan sivil tepkinin önemine değinen Bayraktar, “Düzenlenecek olan harekâtın desteklenmesi ve teröre karşı sivil tepkinin kapsamlı bir şekilde ortaya konması noktasında, tüm sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir” dedi. Bayraktar, Türk Milletinin her şeye rağmen birliğini bozmayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Terör örgütü ve onun iç ve dış destekçileri iyi bilmelidirler ki, Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetemeyecektir. Türk milleti artık sabrının sonuna gelmiş ve infial halindedir. Birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir. Teröre ve destekçilerine en ağır darbenin vurulması için alınacak tüm önlemlerin destekçisi olacağımızı, milletimizin tamamını temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak ilan ediyoruz.”

Teröre karşı alınacak tedbirlere de değinen Bayraktar, “Türkiye terörle mücadele edebilmek için artık dış politikasından ekonomisine kadar her alanda yeni politikalar benimsemelidir. Terörizmin yok edilebilmesi için alınacak ekonomik ve sosyal tedbirlerin sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Cemil YÜZER / ANKARA

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

  Halk demokrasi istiyor

  Londra’da Olmert’le görüşecek

  Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp

  Gül, liderlerle görüştü

  Halk sokaklarda, yetkililer uyarıyor

  STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

  Asıl olan bataklığı kurutmak

  Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

  Halk oylamasında kesin sonuçlar bugünden sonra

  Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor

  Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanı

  Şensoy görevine döndü

  Tüketim çılgınlığı ürkütüyor

  Akbil’de 2 saatte 5 aktarma

  Eğit-Bir, eğitimde başarıyı arttıracak

  TCDD'nin umudu hızlı tren

  Suudi Kral bilim üniversitesi kuruyor

  Şehirlerin ısısı suçu da arttırıyor

  Sigarayı bırakamıyoruz

  Kablo devri sona eriyor

  PTT, 167 yaşında


 Son Dakika Haberleri