Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite kampüsünde düzenlenen “Küresel Yoksulluk” başlıklı kongreye misafir olarak dâvet edilen iki başörtülü bayanı içeri almadı.

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nı temsilen katılan Zehra Öztürk ve Zeliha Sağlam, misafir oldukları kongre salonunda güvenlik güçlerinin zoruyla dışarı çıkarılırken, yaşanan başörtüsü krizi kongreyi gölgeledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde düzenlenen 4.Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi başörtüsü krizi yaşandı. “Küresel Yoksulluk” konulu STK temsilcilerin katıldığı toplantıya dâvet edilen İHH İnsanî Yardım Vakfı temsilcileri Zehra Öztürk ve Zeliha Sağlam, giriş kapısında başörtülü oldukları için içeri alınmak istenmezken, dâvetli olmaları üzerine kimlikleri alınarak içeri girebildi.

Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde kongrenin yapıldığı Trio Kültür Merkezi’ne gelen başörtülü bayanlar daha sonra üniversite yönetimi tarafından dışarı çıkartıldılar. Öğrenci olmadıklarını belirterek toplantıya katılmakta ısrar eden İHH temsilcilerine, “Burada YÖK kanunları geçerli, bu şekilde kongreye katılamazsınız” denildi. İHH temsilcileri güvenlik görevlilerince zor kullanılarak üniversite yerleşkesi dışına çıkarıldı. Söz konusu mağduriyeti yaşayanlardan İHH Temsilcisi Zehra Öztürk, “Bize çok tehlikeli insan muamelesi yaptılar” dedi. Maruz kaldıkları muamelenin çok utanç verici olduğunu ifade eden Zeliha Sağlam ise, “Kong-rede dünyanın birçok ülkesinden gelen STK temsilcileri ile fikir alış verişi yaparak yoksulluğun ortadan kalkması için projeler geliştirmeyi planlıyorduk. Tebliğ sunacaktık. Fakat buna müsaade edilmedi” diye konuştu.

Üniversite rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir konu ile ilgili sorulara cevap vermezken diğer yöneticiler yaşanan duruma açıklık getiremedi.

Yeni Asya / ÇANAKKALE

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

  Halk demokrasi istiyor

  Londra’da Olmert’le görüşecek

  Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp

  Gül, liderlerle görüştü

  Halk sokaklarda, yetkililer uyarıyor

  STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

  Asıl olan bataklığı kurutmak

  Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

  Halk oylamasında kesin sonuçlar bugünden sonra

  Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor

  Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanı

  Şensoy görevine döndü

  Tüketim çılgınlığı ürkütüyor

  Akbil’de 2 saatte 5 aktarma

  Eğit-Bir, eğitimde başarıyı arttıracak

  TCDD'nin umudu hızlı tren

  Suudi Kral bilim üniversitesi kuruyor

  Şehirlerin ısısı suçu da arttırıyor

  Sigarayı bırakamıyoruz

  Kablo devri sona eriyor

  PTT, 167 yaşında


 Son Dakika Haberleri