Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Parola: 2014

Brüksel’de Dışişleri Bakanı Babacan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta, Portekiz Dışişleri Bakanı Amada, AB Komisyonu’ndan Leight, Türkiye Masası Başkanı Danielson ile üye ülke temsilcileri hazır bulundu.



Fail ‘münferit’

Eski bir kelimedir ‘münferit’; bir şeyler bir araya gelmese büyük bir ihtimalle büsbütün unutulup giderdi. O ‘bir araya gelenler’ arasında 12 Mart darbesinden sonra olağanlaşan işkence ve esrarengiz ölümler ve Batı’nın bunları sorun etmeye karar vermesi gibi olaylar sayabiliriz. Bu yeni koşullarda, Batı’dan gelip ‘Sizde işkence oluyormuş öyle mi?’ diye soranlara, ‘Oluyorsa da münferittir’ diye cevap verme geleneği biçimlendi. O gün bugündür, böyle münferit münferit, geçinip gidiyoruz.



Resmi kumar: Milli Piyango

İçkisi, kumarı olmayan damat’ klişesi ile içkiyi de kumarı da erkekleştirdiler. Ve kontrolsüzlükle bir tuttular hep. Tu kaka yaptıkları ikiliden kumar, rötuşlanması daha kolay bir ögeydi. Yasaklayıverdiler. Ama yok etmediler.



Hal ve gidiş: Âlâ

Bu ülkenin sıkıntıları var. Bu sıkıntılar sadece kararların nasıl alınacağına dair meşruiyet tartışmalarından, atanmış-seçilmiş, asker-sivil, çevre-merkez arasındaki gerginliklerden oluşmuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri