Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur’ân: Dünyanın en güçlü kitabı

Almanya’nın önde gelen siyasî dergilerinden Der Spiegel, Kur’ân-ı Kerim’i kapak konusu yaptı ve “Kur’ân: Dünyanın en güçlü kitabı” başlığını kullandı. Dergi, “Savaş ve barış için sûreler” alt başlığı altında da yaklaşık 20 sayfa ayırarak, İslâmiyet ve Kur’ân-ı Kerim hakkında bilgi verdi.


Su, kara ve hava tehdit altında

Küresel iklim değişikliğinin Türkiye’ye muhtemel etkileri ilgili bir rapor hazırlayan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bildirisinde, “Yer örtüsünü değiştire

Dönüş yoluna dikkat

Bugün sona erecek 4 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle dönüş yolunda yaşanacak araç yoğunluğuna karşı sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafik


  AB’ye proje üretemiyoruz

Türkiye’nin AB’nin mali yardımlarından yüzde 90 oranında yararlandığı, ancak Topluluk programları için hala yeterince proje üretemediği bildirildi.


  İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bizde inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz, bizde düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Çünkü düşüncenin yaptırımı silah değildir, düşüncenin yaptırımı güçlü düşüncedir’’ dedi.


  Hıristiyanlara Noel mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyan vatandaşların Noel’ni kutlayarak, ‘’Aynı günlerde idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı ile Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı gibi birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum’’ dedi.


  Kapalı Çarşı'yı Cruise gemileri kurtardı

Özellikle son dönemde yeni açılan alışveriş merkezleriyle rekabette zorlanan tarihi Kapalıçarşı’yı turist ziyaretleri ayakta tutuyor. Büyük seyahat gemileriyle İstanbul’a gelen turistlerin büyük bir bölümü gezi programlarına Kapalıçarşı’yı da ekleyince çarşının günlük ziyaretçi sayısı bu yıl 500 binin altında düşmedi.


  Oteller boş kaldı, konserler iptal edildi

Kurban Bayramı tatilinden umduğunu bulamayan Antalya’daki bazı otellerde ünlü sanatçıların çıkacağı konser programları iptal edildi. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, otellerin, bayram tatilinde beklenen ilgiyi bulamaması nedeniyle programlarını iptal ettiğini söyledi.


  CHP, 22 Temmuz'u sindirememiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “22 Temmuz seçimlerini içimize sindiremedik, daha çok söyleyecek sözümüz var. Bu seçimde yasalar çiğnenmiştir” dedi.


  Bakan Mehdi Eker: Tarımsal desteklerde değişiklik yapacağız

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2008 yılından itibaren tarımsal desteklerde önemli değişikler yapılacağını, bu çerçevede ürüne göre bölgesel destekleme farklılığı getirileceğini açıkladı.


  Tohumda “yerli üretime zorlama" kararı alındı

Tohumluk firmalarının tepkisine karşın, firmaları yerli üretime zorlamak amacıyla, tohum ithalatındaki gümrük vergisi muafiyetinin kaldırıldığı belirtildi.


  Temel sağlık kanunu yeni yılda Meclis'e gelecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gelecek yılın ortalarına doğru Bakanlığı’nın Teşkilat Kanunu’nu, yıl sonunda ise Temel Sağlık Kanunu’nu Meclis’e götürmeyi planladıklarını söyledi.


  Kaz Dağları’nda geri adım yok

Kaz Dağlarında, altın ve gümüş için, 13 işletme ve 24 arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, DTP Diyarbakır Milletvekili, Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş’ın, Kaz Dağları’nda altın ve değerli maden aramasına ilişkin soru önergesine yazılı cevap verdi.


  Eski müsteşara soruşturma

Danıştay 1. Dairesi, eski Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı, AKP İstanbul Milletvekili Necat Birinci’nin, müsteşarlık görevinde bulunduğu dönemde üç ayrı eyleminden dolayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in soruşturmaya izni vermemesine ve şikayeti işleme koymamasına ilişkin kararlarını kaldırarak, dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.


  GAP turizmde markalaşıyor

‘’Işığın Yükseldiği Yer’’ olarak da adlandırılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ‘’Mezopotamya’yı Keşfedin’’ konseptiyle bir turizm markası haline getirilecek.


  Kürt meselesini yanlış politikalar körükledi

Avustralya’nın Melbourne şehrinde Avustralya Nur Vakfı tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Türk-Kürt Meselesi” konulu konferansı gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz sundu.


  21 bin soru hazırladılar

Yılda yaklaşık 5 milyon kişiye sınav düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçen yıl 21 bin 720 soru hazırladı. Soruları denetlemek için 135 öğretim üyesi 10 bin 229 saat çalıştı.


  Doğu’da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisi devam ediyor.


  Buzlar bayramdan sonra çözülecek

Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Dağı Tüneli Viyadükleri üzerine monte edilen buz çözücü sistemin bayramdan sonra faaliyete geçeceğini bildirdi.


  Uludağ’da kar inceldi

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığının dün yapılan ölçümlerde 88 santimetre olduğu bildirildi. Bayram boyunca güneşli havanın hakim olduğu Uludağ’da hava sıcaklığı -2 derece civarında.


  Süt çocuklarına bal yedirmeyin!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, süt çocuklarına bal yedirilmemesi gerektiğini söyledi.


  Yuva çocuklarını unutmayalım

Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, ‘’Yuvalarımızda barındırdığımız çocukların yalnızca sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Bayram da bunun değerlendirilmesi için iyi bir fırsat’’ dedi.


  Rahatlayayım derken felç olmayın

Günümüzde boyun ve bel rahatsızlığı hastalıklarının çok sık rastlanan bir duruma geldi, hastalığın yaş ve iş farkı gözetmeksizin herkesin başına gelebiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri