Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Aile ilgisi görmeyen genç kötü arkadaş edinebiliyor

Uzmanlar, ailelerin özellikle ergenlik çağındaki yetişkinlere karşı daha dikkatli davranmalarını tavsiye ediyor.

Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Muammer Salim, aile sevgisi ve ilgisinden yoksun birçok çocuğun sokaklara daha kolay düştüğüne dikkat çekti. Salim, “Bir çocuğun bakılabileceği ve mutlu olabileceği en iyi yer ailesinin yanıdır. Beş yıldızlı bir otel ayarında olan bir kurum bile en kötü aileden daha iyi olamayacaktır. Bunun nedeni çocuğun ihtiyaç duyduğu anne, baba sevgisinin en iyi şekilde ailede karşılanmasıdır” dedi.

Salim, özellikle ergenlik çağına giren bir çocuğun çeşitli destek sistemlerine ihtiyacı olduğunu ve bu dönemde kendisine yeni sosyal çevreler edindiğini ifade etti. Salim’e göre, sağlıklı aile ortamında büyüyen çocuklar sağlıklı çevre tercihlerinde bulunurken, aile sevgisinden yoksun, baskı ve şiddet gören, iyi iletişim kuramayan çocuklar ise yanlış arkadaş tercihlerinde bulunabiliyor. Bu durumda kötü çevrelerin yapay davranış ve ortamlarla çocuğu etkileyip ailede aradığı ilgiliyi ve sevgiyi sunmaya çalıştığına değinen Salim, “Mutluluğu sokakta kötü arkadaş çevresinin oluşturduğu yapay ortamda bulduğunu zanneden bu çocuklar zamanla fuhuş, uyuşturucu gibi alışkanlıklarla birlikte çeşitli suçlara alıştırılmaktadır” diye konuştu.

ÇOCUKLARLA İLİŞKİLER GÜNCEL TUTULMALI

Aileden yeterince destek göremeyen çocukların arkadaş çevresinin de etkisiyle çok daha çabuk kötü yola düşürülebildiğine dikkat çeken Salim, şu tavsiyelerde bulunuyor: “Çocuklarıyla ilişkilerini güncel tutsunlar. Televizyona ayırdıkları vaktin çok az bir kısmını çocuklarına ayırıp onları dinleseler, konuşsalar, onları hemen yargılamadan birlikte sorunların çözümü için mücadele etseler, hiçbir sorunlu çocuk kalmaz diye düşünüyorum.”

Psikolojik Danışman Ali Kıvrak da anne baba kaynaklı hataların günümüzde yaygın olduğunu belirterek, “Maalesef aileler yaptıklarının hata olduğunun farkına varmıyorlar. Genelde akıl verme yöntemiyle problemleri çözme yoluna gidildiği için bir süre sonra çocuklar bu uyarıları dikkate almıyor. Şiddet ve baskı gören çocuklar da zamanla yüzünü sokağa, ya da arkadaş çevresine çeviriyor” dedi.

/ ISPARTA

01.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meslek liseleri eşitlik istiyor

  ÜNİVERSİTE KAPILARINI KAPATIRIZ

  Maytap faciası

  AB’nin temeli özgürlük ve hukuk

  ‘Türkiye korkular ülkesi olmasın’

  Çiçek: Herkes hukuka saygılı olsun

  Haşim Kılıç, Baykal’ı ziyaret etti

  Askerler hakim karşısına çıkıyor

  ‘Menderes efsanesi’ internette

  Üniversiteler yasağı savunuyor

  Başörtüsü teklifi bugün komisyonda

  Büyükanıt'ın sözleri abartıldı

  Rektör seçimi değişsin

  Aile ilgisi görmeyen genç kötü arkadaş edinebiliyor

  Grip aşısı talebi geç de olsa arttı

  Karneyle gelen öğrenciye hayvanat bahçesi ücretsiz


 Son Dakika Haberleri