Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur'ân'ın erkeği kadına üstün tuttuğu yanlış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Başörtüsü laikliği tehdit etmez” dedi. “Eğer kadınlar kendi özgür iradeleriyle başörtü takmak istiyorsa, kendilerini böyle ifade ediyorsa, niye böyle bir yasağı onların omuzlarına yükleyelim? Laiklik başörtüsüyle tehdit edilmez, bunu yasaklayarak da korunmaz” diyen Bakoyanni, Batı dünyasında Kur’ân’ın erkeği kadından üstün tuttuğuna dair algılamaların yanlış olduğunu söyledi. Bakoyanni, AB üyeliğimiz konusunda, Türkiye’nin Avrupa perspektifini sürekli olarak destekleyeceğinin güvencesini verdiğini belirterek, “Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağı gün, Yunanistan için büyük mutluluk vesilesi olacaktır” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani, başörtüsünün kadınları ifade etme biçimlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu bir yasak olmamalıdır. Onların hakkı budur. Başörtüsü laikliği tehdit etmez” dedi. AKP tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrâsı’nın açılışına katılan Bakoyani, bir kadın olarak dünya kadınlar gününde burada olmasının kendisi için çok önemli olduğuna, işaret ederek, “Kadınlar kız çocuğu olarak veya bir anne olarak yılın sadece bir gününü kutlamayı hak etmiyor. Her gün dünya kadınlar günü olmalı” dedi.

Basma kalıp düşüncelerle Batı dünyası belli unsurlara yaklaştığına vurgulayan Bakoyani, şunları söyledi:

“Özellikle İslâm’la ilgili. İslâm dini kadına erkek gibi muamele etmekte. Ama tarihsel bağlar söz konusu olduğunda Hristiyanlıkla İslâmlık arasında çok fark yok. Dinî metinlere tarihsel metinlere baktığımızda esas olan bunları nasıl yorumladığınız. Hem Hristiyanlık, hem İslâm, insana insan olduğu için belli hak ve sorumlulukları yöneltmeyi getiriyor. Belli platformlarda İslâm’dan gelenlerle tanışma fırsatı buldum. İslâm dininin bir barış dini olduğunu söylüyorlar. Bunu da Türkiye’de görüyoruz. Bunun bu şekilde devam etmesiyle başarıya ulaşacağını düşünüyorum.”

“BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANARAK

LAİKLİK KORUNMAZ”

Türkiye’deki başörtüsü yasağına da değinen Bakoyani, başörtüsünün kadınları ifade etme biçimlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu bir yasak olmamalıdır. Onların hakkı budur. İnsanların belli hakları başörtüsü sebebiyle ellerinden alınmamalıdır. Açık toplumlarda haklar, hukukla garanti altına alınır” diye konuştu.

Dora Bakoyani, başörtüsünin laikliği tehdit etdemediğini vurgulayarak, “Eğer kadınlar kendi özgür iradeleriyle başörtü takmak istiyorsa, kendini böyle ifade ediyorsa, niye yeni bir yasağı onların omuzlarına yükleyelim. Laiklik başörtüsüyle tehdit edilmez, bunu yasaklayarak da korunmaz” ifadesini kullandı. Yunan toplumunun kadınının da geçirdiği sıkıntıların benzer olduğunu söyleyen Bakoyani, kendilerinin bu konuda ciddî bir ilerleme kaydettiklerini anlattı.

Türkiye’nin üyeliği bizi memnun eder

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani, Dışişleri Bakanı Babacan’a, Yunanistan’ın Türkiye’nin Avrupa perspektifini sürekli olarak destekleyeceğinin güvencesini verdiğini belirterek, “Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağı gün, Yunanistan için büyük mutluluk vesilesi olacaktır” dedi. Babacan ve Bakoyani Dışişleri Bakanlığındaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakoyani, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in tarihi anlam taşıyan ziyaretinin ardından tekrar Ankara’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Babacan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Babacan’la iki ülkeyi ilgilendiren konularda “son derece faydalı ve yapıcı” bir görüşme yaptıklarını söyleyen Bakoyani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin AB ile ilişkileri bizi ilgilendiren konular arasında yer almaktadır. Sayın Bakan’a Yunanistan’ın Türkiye’nin Avrupa perspektifini desteklediğinin ve sürekli olarak destekleyeceğinin güvencesini verdim. Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağı gün, Yunanistan için büyük mutluluk vesilesi olacaktır. Bu Yunanistan için, Türkiye AB kriterlerini tamamıyla yerine getirdiği anlamına gelecektir. Bu aynı zamanda bütün bölge için istikrar ve kalkınma sürecini beraberinde getirecektir.”

Ekonomi ve enerji alanlarındaki ilişkilerin de görüşmede ele alındığını belirten Bakoyani, bu ilişkilerin gelişerek devam etmesi gerektiğini ifade etti. Dora Bakoyani, ayrıca önümüzdeki dönemi Kıbrıs konusunda “önemli bir fırsat penceresi” olarak değerlendirerek, 8 Temmuz anlaşmasının Kıbrıs konusunu yeni bir çözüme yönlendirebileceğini söyledi.

/ ANKARA

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  28 Şubatzede memurlar 639 kişiden ibaret değil

  Kur'ân'ın erkeği kadına üstün tuttuğu yanlış

  Erdoğan: Türk kadınının önünde hiçbir engel yok

  Toptan: Eğitim süresi 12 yıla çıkarılsın

  ‘Arasta’da Ahmet Özal gözaltına alındı

  CHP'de liderlik anlayışı halkla buluşamıyor

  DTP’nin basın açıklamasına 10 tutuklama

  Bir 301 ayıbı daha

  1 haftada 5 patlayıcı madde imha edildi

  Filistinliler için gıyabî cenaze namazı kılındı

  Niğde Müftüsü görevden alındı

  Kapıkule’de gümrük işlemleri durdu

  Cizre sınırında askerî hareketlilik

  Yarım çözüm, çözüm değildir

  Okula gitmeyen çocuk sayısı azaldı

  Yağış olmadı, barajlar dolmadı

  Su açıkları yaşanacak

  Bilişim dünyasından çılgın ürünler

  Bebek katliamına çocukların tepkisi

  Almanların tercihi Türkiye

  Ankara-Eskişehir arasına hızlı tren

  Arkadaş özentisi sigaraya başlatıyor

  Belediye idi, 4 eksik için köy olacak

  Kelaynak’lardan haber yok

  ‘Yağcı’ adını değiştirecekler

  Zihninizi ihmal etmeyin

  Çaylak robot uzaya gidecek


 Son Dakika Haberleri