Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YARIŞ KAFA KAFAYA

G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, şampiyonluk potasında 4 takımın olduğunu belirterek, ''Şampiyonluk kupasını G.Saray kaldıracak. Kimse heveslenmesin. Yarış kafa kafaya sürüyor. Biz bu yarışı sonuna kadar kovalayacağız'' derken, lig lideri Beşiktaş'ın şansının yaver gittiğini belirterek, ''Ama bakalım ne kadar sürecek'' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bu sezon şampiyon olacaklarını söyledi. Polat, yaptığı açıklamada, şampiyonluk potasında 4 takımın olduğunu belirterek, ''Bu sene şampiyonluk kupasını Galatasaray kaldıracak. Kimse heveslenmesin'' dedi. Adnan Polat, ligin ikinci yarısının çok iyi futbol oynayan takımı olan Kayserispor ile mücadele ettiklerini ifade ederek, ''2-0 net bir galibiyet ile 3 puan aldık. Yarış kafa kafaya sürüyor. Biz bu yarışı sonuna kadar kovalayacağız'' derken, lig lideri Beşiktaş'ın şansının yaver gittiğini belirterek, ''Ama bakalım ne kadar sürecek'' diye konuştu.

HAKAN TAKIMIN HER ŞEYİ

Galatasaray'ın ilk golünü atan Sabri ise attığı golden dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, golden sonra Hakan Şükür'e koşmasıyla ilgili soruyu, ''Hakan Şükür takımın her şeyi. Çok iyi bir insan. Tüm takım onu seviyor. Ben de seviyorum. Benim için ayrı bir yeri var. O yüzden golden sonra ona gitmek istedim. Güzel bir mutluluk oldu benim için'' diye cevapladı.

TARAFTAR SERVET'İ SEVİYOR

Son haftalardaki performansıyla teknik direktör Feldkamp'ın ve Galatasaray camiasının beğenisini kazanan savunma oyuncusu Servet de sakatlıklarına rağmen fedakarlık yaptığı için özellikle Feldkamp'ın övgüde bulunduğunu düşündüğünü ifade ederek, ''Başkası bu şekilde sahaya çıkamaz. Ben antrenmanlara ve maçlara çıkıyorum'' dedi.

AYKUT MUTLU

Kayserispor karşısında başarılı bir performans sergileyen kaleci Aykut, uzun zamandır Galatasaray'da olduğunu belirterek, ''Burada 4 sezon oldu. Yerli kalecilere daha fazla şans verilmeli. En son Fenerbahçeli Volkan'ın performansını gördünüz. Takımı üst tura çıkardı'' diye konuştu.

10.03.2008


 

Kaçan balık büyük olur!

Galatasaray, Kasımpaşa ve Beşiktaş önünde kaybettiği 6 puana yanıyor.

Kayserispor ile İstanbul'da yaptığı lig maçlarının tamamından galip ayrılan ve şimdiye dek rakibine tek puan dahi kaptırmayan Galatasaray, bu geleneğini sürdürdü. Rakibini cumartesi akşamı 2-0 mağlup eden Galatasaray, Kayserili renktaşıyla evinde yaptığı 13. lig maçını da kazanırken, toplam 43 gol atıp, kalesinde sadece 8 gol gördü.

2 HAFTA SONRA 3 PUAN

Galatasaray, Ligde iki hafta sonra 3 puanla tanıştı. Sarı-kırmızılılar, ligde Kasımpaşa ve Beşiktaş'a karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyetlerin ardından, Kayserispor'u yenerek moral buldu. Kayserispor da ligde ikinci yarıda ilk yenilgisini Galatasaray karşısında aldı. Kayseri temsilcisi ligde 13. haftada Sivasspor maçının ardından 11 hafta sonra Galatasaray'a yenildi.

SABRİ'NİN İLK GOLÜ

Sabri Sarıoğlu, bu sezon ilk golünü Kayserispor maçında attı. Bu sezon zaman zaman kadroda yer bulabilen Sabri, Kayseri karşısında kaydettiği golle ligdeki ilk golüne 25. haftada ulaşmış oldu.

10.03.2008


 

Sağlam'ın iki ası: Rüştü ve Holosko

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında kaleci Rüştü Reçber ve devre arasında transfer edilen Filip Holosko'dan vazgeçemiyor.

Ertuğrul Sağlam, Rüştü ve Holosko'ya ligin ikinci yarısındaki 8 karşılaşmada da 90'ar dakika görev verdi. İki futbolcu da sakatlıklar ve cezalara adeta meydan okuyarak ligin ikinci yarısında en çok forma giyen oyuncular olarak dikkat çekti. Ligdeki 8 karşılaşmada 720 dakika sahada kalan Rüştü ve Holosko'yu, kaptan İbrahim Üzülmez izledi. İbrahim Üzülmez, ikinci yarıdaki 8 maçta da forma giyerken, sadece Kasımpaşa maçının 89. dakikasında oyundan alındı ve diğer karşılaşmalarda 90'ar dakika oynayarak, 719 dakika sahada kaldı. Sezonun ilk haftalarında sürekli kaleyi koruyan Hakan Arıkan ise özellikle 8-0'lık Liverpool maçının ardından daha az forma giymeye başladı. Sezonun ilk 8 lig maçının 7'sinde 90'ar dakika forma giyen ve sadece 1 maçta kaleyi Rüştü'ye devreden Hakan, ikinci yarının ilk 8 maçında ise kaleye geçemedi.

10.03.2008


 

Utah Jazz Mehmet'le güldü

Utah Jazz, sahasında konuk ettiği Denver Nuggets'ı 132-105 yenerken, Mehmet Okur, attığı 27 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 6 isabet çıkarırken, 4 kez denediği 2 sayılık atışların ise 3 tanesini sayıya çevirdi. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise 3 isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 27 sayı, 11 ribaunt ve 1 asistle tamamlayarak takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Jazz'da 23 sayı, 11 ribauntla oynayan Carlos Boozer ile 14 sayı ve 16 asistle maçı tamamlayan Deron Williams, gecenin dikkati çeken diğer oyuncuları oldu.

HİDAYET KURTARAMADI

Orlando Magic ise, sahasında Golden State Warriors'a 104-95 yenilirken, Hidayet Türkoğlu, karşılaşmayı 23 sayıyla tamamladı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 42 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesini sayıya çevirirken, 13 kez denediği 2 sayılık atışların ise 7 tanesinde başarılı oldu. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 3 isabet çıkaran Türkoğlu'nun 23 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistlik performansı takımına galibiyeti getirmeye yetmedi. Magic'de 26 sayı, 12 ribauntla oynayan Dwight Howard'ın çabaları yenilgiyi önlemeye yetmezken, 21 sayı, 8 asistle maçı tamamlayan Rashard Lewis'in çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

10.03.2008


 

Palandöken'de kayak şöleni sona erdi

Erzurum'da 3 gündür devam eden Türkiye Kayak Şampiyonası tamamlandı. Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde gerçekleştirilen ödül törenine, Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Cem Yıldız ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve vatandaşlar katıldı. Kayak Federasyonu Asbaşkanı Cem Yıldız, yaptığı açıklamada, Erzurum'da başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Artık 17 Martta yapılacak olan Uluslararası Palandöken Yarışlarını düşünüyoruz. Türkiye şampiyonasına katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. Kayak sporunda geleceğimizden umutluyuz'' diye konuştu.

10.03.2008


 

Kar üstünde kano yarışması

Bolu'daki kayak merkezi Kartalkaya'da, kar üstünde yapılan kano sporu nefes kesti.

Genellikle akarsu, göl, gölet ve denizlerde yapılan kano sporu, Türkiye'de ilk kez kar üstünde gerçekleştirildi. Türkiye Kano Federasyonu' na da bağlı profesyonel atletler ve kano sporunu hobi olarak sürdüren macera severlerin katılımıyla Kartalkaya'daki, Dorukkaya Otel pistlerinde gerçekleştirilen yarışmada kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Yarışmacılar 500 mertrelik parkurdaki engellerde bir hayli zorlandı.

10.03.2008


 

Tuğba buzda ilk madalyayı aldı

Milli buz patenci Tuğba Karademir, ''Ülkeme, buz patenindeki ilk madalyayı kazandırdığım için çok mutluyum'' dedi.

Hollanda'nın Lahey kentinde yapılan ve Türkiye'den Tuğba Karademir, Alper Uçar ve Eray Özbal'ın katıldığı 2008 Aegon Kupası yarışmaları sonunda 82.13 toplam puanla, yarışmayı 2. sırada tamamladı.

10.03.2008


 

Yarışa devam..

G.Saray şampiyonluk yarışına devam niteliği taşıyabilecek zor bir maç kazandı. Kayserispor gerçekten 17 haftadır mağlup olmayacak kadar, dolu bir takım. Çok iyi pres yapıp, çok iyi top kullanabiliyorlar. G.Saray bir devrede ortalama 50 top kaybı yaptı. Bunun sebebi de işte o Kayserispor'un yapmış olduğu amansız presti. Buna karşılık G.Saray'dakarşı presle oynayıp çok fazla top çaldı. Her iki takımda top çalmada çok başarılı ama karşılığında kullanmada ise bir o kadarbaşarısızdılar. Sonucunda da ortaya mücadele yönü yüksek, ancak futbol kalitesi düşük bir maç ortaya çıktı.

G.Saray'da Servet zaman zaman hatalı işler yapsa da yüreğini ortaya koyarak oynadığı için tirübünler ona sevgi gösterisinde bulunuyor. Kalli geçen hafta bana on bir Servet lazım dediğinde onun bu yönünü hicvetmek için söylemişti. Sabri güzel bir gol atmanın yanı sıra eskiye dönüş sinyalleri verdi.

Mehmet Topal için şu itirafı yapmalıyım. Daha öncesinde çaylak diye nitelediğim bu oyuncu kısa sürede kendini çok çabul geliştirdi. O kadar faydalı oynuyor ki inanılmaz. F.Bahçe'de Aurelio'nun yaptığı katkıyı biliyoruz. Bu sayede milli takımda da oynuyor. Mehmet Topal, Aurelio'nun pozisyonunda oynayıp G.Saray'a oldukça fazla katkı sağlıyor. Milli Takıma çağrılacağına kesin gözle bakıyorum. İnşaallah kendini bozmaz.

Lincoln'ün kırılgan bir oyuncu olduğunu daha önce yazmıştım. Bu maçtada yerden kalkamadı. Hafta içi idmanlarda şov yaptığını gazetelerden okuyoruz. Birde maçlarda şov yapsa da bizde bir görsek. Onca paraya katkısı hiç yok gibi.

Said Okur

10.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri