Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kanadoğlu'nun gerekçe çelişkisi

Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin anayasa değişikliği ile ilgili olarak, önünde bazı şıklar bulunduğunu savunarak, bunlardan birinin ‘’yorumlu ret’’ olduğunu söyledi. Kanadoğlu, ‘’Anayasa Mahkemesi, ‘laiklik ilkesini zedeleyen bir durum yoktur. 10. ve 42. madde türbanı serbest bırakmamıştır. Zaten serbest bırakılsa o zaman başka türlü hareket ederdim. Türbanı yasaklayan kararı ben Anayasa’nın başlangıçta yer alan 2, 10. maddesi, 24. maddenin son fıkrası ve 174. maddeye göre verdim. Bu kararım geçerlidir ve gerekçe beni ilgilendirmez. Yapılan değişiklik de bu benim verdiğim karar doğrultusunda bir değişiklik yaratmaz’ yorumuyla bu talebi reddedebilir” dedi.


1960 ihtilâli aslında bir devrim!

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tertiplenen sempozyumda konuşan Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, bir hukuk insanından beklenmeyecek provokatif sözl

DP: Başsavcı derhal istifa etsin

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Her türlü eylem ve işlemin hukuka uygunluğunu sağlamakla görevli olan bir kurumda başsavcılık makamında bulunan biri


  Özal: Bunlar siyasetin zorlukları

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan “Arasta’’ operasyonu kapsamında önceki gün İstanbul’da gözaltına alınan Ahmet Özal, "1-2 gün sonra görürsünüz bir şey olmadığını. Bunlar siyasetin zorlukları, unutmayın bunu’’ dedi.


  Akşener: Üniversitelerde başörtüsü yasak değil

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, üniversitelerde başörtüsüne yönelik durumun ne anayasayla ne de kanunla yasak olmadığını söyledi.


  Mağdurlar hayattayken darbeciler yargılanmalı

12 Eylül darbesini gerçekleştirenler hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen eski savcı Sacit Kayasu, 2010 yılına kadar darbecilerin yargılanabileceğini söyledi. Kayasu, “Gönül ister ki darbede mağdur edilen, işkence gören, yakınları öldürülen kişiler hayattayken bu yapılsın. Darbeye maruz kalmış insanların yaraları sarılmalı. Şu an mağdurlar da, failler de hayatta iken hesabın görülmesi lâzım” dedi.


  Genel Kurul'un gündemi yoğun

Meclis, gündemindeki önemli düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya başlıyor.TBMM Genel Kurulu, haftaya, denetim konularıyla başlayacak.


  Türkiye, KKTC'ye yardım yapacak

Türkiye Cumhuriyeti, 2008 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 790 milyon 209 bin 728 YTL yardım yapmayı planlıyor. Bu miktarın 312 milyon 750 bin 487 YTL’si altyapı yatırımları, 152 milyon YTL’si de savunma ödenekleri için hibe şeklinde yapılacak.


  “Arasta” operasyonunda bir işadamı gözaltına alındı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen “Arasta’’ operasyonu kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Aydınlı işadamı, eski belediye başkan yardımcısı Mustafa Selçuk gözaltına alındı.


  Babacan Moritanya'da

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve beraberindeki heyet, temaslarda bulunmak üzere Moritanya’nın başşehri Nouakchott’a geldi


  Küresel terörizm için işbirliği sempozyumu

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığının düzenlediği "Küresel Terörizm ve Uluslararası İş Birliği-2’’ Sempozyumu, yarın Ankara’da başlıyor.


  Müslüman yardımseverler İstanbul’da buluşacak

“Zorluklarla Yüzleşmek ve Çözüm Bulmak” felsefesiyle dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever ünlüler, I. Uluslararası Yardımseverler Kongresi için 22 Mart’ta İstanbul’da bir araya gelecek.


  Marmara’nın röntgeni çekilecek

Önemli uluslar arası boru hattı projelerini gündemine alan BOTAŞ Genel Müdürlüğü, Marmara denizinde kapsamlı bir inceleme çalışması yaptıracak.


  Kadını makineleştirmek en büyük hak ihlâli

Mazlumder, Hak İhlâlleri Komitesi Başkanı Av. Elif Uzunpınar, ‘Dünya Kadınlar Günü’ ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Fıtratına aykırı bir şekilde kadını makineleştiren yaklaşım, en büyük kadın hakkı ihlâlidir” dedi.


  Kırıkkale’de 12 otomobilin lastiği kesildi

Kırıkkale’nin Yaylacık Mahallesi’nde bulunana 12 aracın lastikleri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kesildi.


  İstanbul'da bahar havası

Yurt genelinde havaların ısınmayısla birlikte, güne güzel havayla uyanan İstanbullular da parklara, deniz kıyılarına ve tarihî mekânlara akın etti.


  Komşuluk zayıflayınca, suçlar arttı

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, komşuluk bağlarının eskiye nazaran zayıf kaldığını belirterek, buna mukabil suç oranlarının arttığını söyledi.


  Jules Verne uçtu

Avrupa, tarihinin en büyük ve en sofistike uzay aracını gönderdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri