Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutlu Doğum coşkusu 14 Nisan’da başlayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı tarafından 1989’dan bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri 14 Nisan’da başlayacak. Haftanın açılış programı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla Trabzon’da yapılacak.

Program sonunda davetlilere “kutlu doğum aşı” ve gül dağıtılacak; “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.m) Kuşatıcı Çağrısı” konulu panel gerçekleştirilecek. Trabzon’daki faaliyetler kapsamında 15-16 Nisan'da “İslâm Medeniyetinde Bir Arada Yaşama Tecrübesi” konulu sempozyum düzenlenecek. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin 20. yılı olması dolayısıyla haftaya ilişkin afiş, pankart ve kokartlarda “20. Yıl” vurgusuna özellikle yer verilecek. Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ihtiyaç olan illerde öğrenci yurdu yapılması için yardım kampanyası düzenlenecek. Hafta boyunca belirli merkezlerde başta Kur’ân'ı Kerim meali olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları ücretsiz dağıtılacak. Kocatepe Camisi avlusunda, 18 Nisan 2008 Cuma günü 3 bin kişilik “kutlu doğum aşı” ikram edilecek.

Ankara’da 3 köyde, 29 Mayıs Tıp Merkezi tarafından sağlık taraması yaptırılacak. Hastane, cezaevi, kimsesizler ve yetiştirme yurtlarının ziyaret edilecek ve ihtiyacı olanlara yardım yapılacak. Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırım, KKTC, Makedonya ve Romanya’ya konferans vermek üzere görevliler gönderilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum ve Amasya’da konser verecek. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışındaki öğrencilere yönelik kompozisyon, şiir, ve makale yarışmaları düzenlenecek. Kutlu Doğum Haftası faailiyetleri 20 Nisan’da sona erecek.

/ ANKARA

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacda çifte standart üzüyor

  Reformlar kaygıları da giderecek

  Barroso ve Rehn Ankara’da

  Reform süreci Türkiye için bir fırsat

  AB, artık Kemalistlere güvenmiyor

  Soylu: Esnaf her gün küçülüyor

  Zana'ya 2 yıl hapis cezası

  Memurlardan Birleşik Kamu-İş Sendikası

  Mazlum-Der’den “2008 Nevruz Olayları” raporu

  İnternet, hızlı ve sansürlü

  MEB eğitimde açılımlar yapıyor

  Kutlu Doğum coşkusu 14 Nisan’da başlayacak

  Antalya’da e-muhtarlık dönemi başlıyor

  Aile içi iletişimde sorunlar var


 Son Dakika Haberleri