Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlar kaygıları da giderecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin reform sürecinde ara vermeksizin koşar adımlarla gitmesini tavsiye ederek, ''Bunu, Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan daha güçlü şekilde çıkaracağına, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum'' dedi. Gül, reformlarda daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmesini tavsiye ederek, ‘’Bunu, Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan daha güçlü şekilde çıkaracağını, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum’’ dedi. Gül, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 24. toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türk Ceza Kanunu ve Medeni Kanun’da yapılan değişikliklerle AB müktesebatına uyum doğrultusunda yapılan diğer yeni düzenlemelerle hayatı şekillendiren kuralların en yüksek demokratik standartlara yaklaştığını söyledi.

Abdullah Gül, şöyle dedi:’’AB müktesebatı ile uyum çalışmalarının da etkisiyle artık hayatımızın birçok alanında somut ilerlemeler görmekteyiz. Ürettiğimiz malların, verdiğimiz hizmetlerin kalitesi yükseltilmiştir. Çok sesli, bilgilendirici, dinamik, dünyaya açık bir medya ve sivil toplum, hayatımızı artan biçimde etkilemektedir. Kültürel hayatımızda belirgin bir canlanma ve çeşitlenme yaşanmaktadır. Bilgi toplumu olma yönünde hızlı bir gelişme vardır. TBMM’deki kadın milletvekili sayısı en yüksek düzeye ulaşmıştır. Tüketici hakları, çevre koruma, aile içi şiddete karşı mücadele gibi çok çeşitli konularda artan bir bilinçlenme görülmektedir. Saydamlıktan ve iyi yönetimden yana yolsuzluklara karşı kolektif bir duyarlılık gelişmekte ve hayata geçmektedir. Tüm bu saydıklarım AB değer ve standartlarının hayata geçmekte olan sadece birkaç örneğidir. Aynı zamanda bu örnekler Türkiye’nin hangi istikamete doğru geliştiğinin en iyi kanıtıdır.’’

Türkiye’nin Kopenhag siyasî kriterlerini yeterince karşıladığının tesbit edilmesi üzerine, tam üyelik müzakerelerine başlandığını hatırlatan Gül, şimdi Türkiye’nin önceliğinin, kriterlerin uygulanmasını pekiştirmek ve müzakere fasıllarının gerektirdiği diğer alanlardaki hususları gerçekleştirmek olması gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Yani daha yapacak epeyce işlerimiz vardır. Esasen söz konusu reformlar, AB ile müzakere sürecimizin unsurları olmasaydı da, Türkiye’nin ve Türk halkının çıkarlarına olduğuna inandığımız için bu reformları güçlü bir şekilde desteklememiz gerekmektedir’’ diye konuştu.

Bu reformların Türkiye’nin iç bünyesini, uyum ve istikrarını daha da güçlendireceğini, böylece ulusal çıkarların lehine olacağını kaydeden Gül, dolayısıyla reform sürecine konjonktürel veya güncel gelişmeler açısından değil, uzun vadeli bir vizyon içinde eğilmek gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, reform sürecinde koşar adımlarla gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Millet olarak reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum. Bunu, Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan da daha güçlü şekilde çıkaracağını, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum. Reform sürecine konjonktürel veya çeşitli bahanelerle değil, çok güçlü, uzun vadeli Türkiye’yi daha güçlü kılacağı, Türkiye’yi bu bölgede çok daha güçlü kılacağı, Türkiye’yi bu bölgenin en cazip ülkesi haline getireceğine inandığım için söylüyorum bunları.’’ Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Türkiye-AB KİK Eşbaşkanı Şemsi Bayraktar tarafından bir plaket verildi.

/ İSTANBUL

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacda çifte standart üzüyor

  Reformlar kaygıları da giderecek

  Barroso ve Rehn Ankara’da

  Reform süreci Türkiye için bir fırsat

  AB, artık Kemalistlere güvenmiyor

  Soylu: Esnaf her gün küçülüyor

  Zana'ya 2 yıl hapis cezası

  Memurlardan Birleşik Kamu-İş Sendikası

  Mazlum-Der’den “2008 Nevruz Olayları” raporu

  İnternet, hızlı ve sansürlü

  MEB eğitimde açılımlar yapıyor

  Kutlu Doğum coşkusu 14 Nisan’da başlayacak

  Antalya’da e-muhtarlık dönemi başlıyor

  Aile içi iletişimde sorunlar var


 Son Dakika Haberleri