Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İran, Türkiye’ye emsal olur’

ABD’de, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Arizona Senatörü John McCain, Tahran yönetiminin nükleer silah elde etme arayışını sürdürmesinin kabul edilemez bir risk ve tehlike oluşturduğunu ve Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan’ın da nükleer silahlanma yarışına katılmasından endişe ettiğini söyledi.

John McCain, Amerika-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nde (AIPAC) yaptığı konuşmada, ‘’Tahran’ın nükleer silah elde etme arayışını sürdürmesi kabul edilemez. Bu, izin veremeyeceğimiz bir risk ve tehlike oluşturuyor’’ dedi. McCain, ‘’Nükleer silahlarla cesaret bulan İran, düşman olarak algıladıklarına karşı terörist saldırılar düzenlenmesine sponsorluk etmekte kendini özgür hissedecektir. İran’ın, Nükleer Silahların Yayılmasını Engelleme Anlaşması’nın sınırlarını zorlaması, bu anlaşmayı anlamsız duruma getirecektir ve bu da Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ile diğerlerinin nükleer silah yarışına katılmasını tetikleyebilir’’ diye konuştu. İran’ın, nükleer silah elde etmesine izin verilmesi durumunda tüm dünyayı, Tahran’ın bu nükleer materyal ve silahları, ‘’yanında yer aldığı terörist ağlardan birine’’ vermesi olasılığıyla yaşamak zorunda bırakacağını savunan McCain, buna izin verilemeyeceğini bildirdi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen McCain, İsrail’e yapılan askeri yardımın artırılmasını kuvvetle destekleyenlerden biri olduğunu vurguladı ve ‘’İsrail’in güvenliğine yönelik tehditler büyük ve artıyor. ABD’nin kararlılığı da aynı biçimde artmalı’’ dedi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, ‘’İsrail’in haritan silinmesi ve Yahudiler’in Avrupa’ya dönmesini savunduğunu’’ hatırlatan McCain, İran’ın tutumunun genel olarak, İsrail ve ABD’nin güvenliğine tehdit olduğunu kaydetti.

‘İran Batı’ya boyun eğmeyecek’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batının baskılarına boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programı ‘’aynen’’ sürdüreceklerini söyledi. Ayetullah Hamaney, İslâm devrimi lideri Ayetullah Humeyni’nin ölümünün 19. yılı nedeniyle mezarında düzenlenen anma töreninde, ülkesinin Batı ile krize yol açan nükleer programına da değindi. Nükleer silah peşinde olmadıklarını defalarca söylediklerini, ancak bazı “zorba” güçlerin İran’ı nükleer silah üretmekle suçladığını ifade eden Hamaney, şunları kaydetti: ‘’Onlar da yalan söylediklerini biliyorlar. Akıllı hiçbir yönetim nükleer silah peşinde olamaz, bu silahlara sahip olmak istemez. Nükleer silahların savunma ve güvenliğe katkısı yok. Bu silahlara sahip olanlar da onu kullanamazlar. Kullandıkları takdirde nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarını iyi biliyorlar.’’

/ Washington - Tahran

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Hillary çekiliyor mu?

  Beyaz Saray sakini akıl hastasıdır

  ‘İran, Türkiye’ye emsal olur’

  Beşşar: İsrail topraklarımızı geri vermeli

  BAE devlet başkanının kardeşi öldü

  Afganistan’da NATO komutasını Amerikalı general devraldı

  Phoenix, Mars’ı kazmaya hazır

  Vergiler arttı, tiryakiler üzüldü

  Türk hackerlar, Mars görevi sitesine saldırdı

  Amazon ormanlarında tahribat sürüyor

  Dizüstünde ‘mini’ dönemi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır