Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İsviçre polisi Türkleri fişliyor

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Almanya kampını tamamlayarak İsviçre'ye gelen ay-yıldızlıların, spor merkezinde yaptığı çalışmaya, tüm futbolcular katıldı. Arka adalesinde hafif sakatlığı bulunan Tuncay, kondisyoner eşliğinde takımdan ayrı hafif koşu yaptı. Kültür-fizik çalışmasıyla başlayan idmanda, teknik direktör Fatih Terim, futbolcularına iki takım halinde tam sahada kanat-hücum organizasyonlarıyla rakip savunmanın arkasına atılan toplarda gol çalışması yaptırdı. Terim, daha sonra çift kale maçta, Portekiz maçının taktik çalışmasını gerçekleştirdi.

TEK TEK RESİMLERİ ÇEKİLİYOR

Terim, çift kale maçta hücum organizasyonalarının yanı sıra savunmada görev yapan oyuncularına da hata yapmaması için sık sık uyarılarda bulundu. Antrenman, iki takımın, iki kale önünde kanat ortalarına yapılan gol vuruşu ve kaleyi cepheden gören şut çalışmasıyla tamamlandı. Milli takımın antrenmanını izlemeye gelen ve İsviçre'de yaşayan çok sayıdaki gurbetçi de yaptıkları tezahüratlarla hem Terim, hem de futbolculara moral verdi. Bu arada Emre Aşık ve Servet, idmanda ayak bileklerine aldıkları darbe nedeniyle çalışmanın son bölümüne katılmadılar. Milli takımın antrenmanını izlemeye gelen Türk basın mensupları, antrenmanın yapıldığı spor merkezine girişlerinde, İsviçre ve özel güvenlik güçleri tarafından sıkı bir aramadan geçirildi. İsviçre polisinin, Türk gazetecilerin tek tek fotoğraflarını çekmesi de dikkatlerden kaçmadı.

04.06.2008


 

Hidayet: Tek hedefim All Star olmak

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, iyi oyunculardan kurulu olan (A) Milli Takım'ın 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olabileceğini söyledi.

Soruları cevaplayan Hidayet, milli takımda geçen sezon çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ''İyi performansımın milli takımın başarısına pek katkı sağlamaması beni üzdü. O yüzden bu yaz geçen seneden çok daha iyi çalışıp, kendimi iyi hazırlayacağım. Milli takıma gelecek arkadaşlarla iyi bir hava yakalayıp, istenilen başarılara yavaş yavaş ilerleyeceğiz'' dedi. 2001'de Avrupa ikincisi olan milli takımın yeniden o başarıyı yakalayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Hidayet, şöyle devam etti:

2009 ELEMELERİNİ GEÇMELİYİZ

''Bizim bir an önce o havaya girmemiz gerekir. Gerek kafa olarak gerek fizik olarak kendimizi o yönde hazırlamalıyız. Biz iyi bir ekibiz, iyi oyunculardan kuruluyuz. 2001'den sonra alınan sonuçlarda çok tartışılacak konu var ama artık bunlar geçmişte kaldı. Önümüzde elde edeceğimiz başarıları konuşmalıyız. Önümüzde 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri var.Elemeleri geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmalıyız. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk neden olmasın, biz o kapasiteye sahibiz. Grup elemelerinde iyi bir hava yakalayıp, Avrupa Şampiyonası'nda da elde edeceğimiz iyi bir başarı Türk basketbolunun bir adım daha ilerlemesini sağlayacak.''

ALL STAR OLACAĞIMI BEKLİYORDUM

NBA'deki 8. sezonunda ''En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu'' seçilen Hidayet Türkoğlu, All Star seçilmeyi beklediğini, beklentisi gerçekleşmeyince düş kırıklığı yaşadığını söyledi. ''All Star'a seçilsem daha mutlu olabilirdim'' diyen Hidayet, ''İyi bir performans sergiliyorsanız öyle ödüllendirilmek istiyorsunuz. Çünkü bireysel olarak oyuncuların en büyük hedefi All Star'a seçilmektir. Büyük otoritelerin, All Star'a seçilmiş oyuncularımızın bile All Star'a seçileceğim şeklinde yorum yapmaları beni ümitlendirmişti. Hepsi beni oraya layık görüyorlardı ama olmadı. Tabii bu konuda bir düş kırıklığı yaşadım'' diye konuştu.

NBA'DEN SONRA TÜRKİYE'YE DÖNERİM

Hidayet, bu olayın kendisini daha da hırslandırdığını belirterek, 'All Star'a seçilememem beni moral ve performans olarak hiç düşürmedi. Hatta daha da kamçıladı. Bunun ardından daha değişik başarılara imza attım. Sezonu iyi bitirdiğim için mutluyum. Çünkü bireysel olarak her geçen gün daha iyi oynamak için hedef koyarım. 'En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu' ödülü aldığım ve bir ilki gerçekleştirdiğim için gururlandım'' şeklinde konuştu. NBA'de 8 yılını geride bıraktığını hatırlatan milli basketbolcu, ''Bundan sonraki hedefim All Star olmak, takım olarak şampiyonluğa ulaşıp yüzük almak. NBA'de daha ne kadar oynayacağımı hiç düşünmedim. Oynayabildiğim kadar NBA'de oynamak isterim. NBA'deki kariyerim bittikten sonra Türkiye'ye dönersem, kariyerime başladığı takım olan Efes Pilsen veya tuttuğum takım olan Fenerbahçe Ülker'den birine dönebilirim'' dedi.

04.06.2008


 

Türkiye finallere 3. defa katılıyor

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda bu yıl (A) Grubu'nda yer alan Türkiye, 3. kez finallerde mücadele edecek.

Türkiye, Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ile birlikte (A) Grubu'nda mücadele edecek. Her 4 yılda bir düzenlenen şampiyonada 1980 yılına kadar maçlar ayrı şehirde, final ise UEFA tarafından belirlenen ayrı bir kentte yapılıyordu. UEFA bu şampiyonadan sonra maçların daha önceden belirlenen ülkede oynanmasını ve üçüncülük maçının da kaldırılmasını kararlaştırdı.

2000'DE ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİK

(A) Milli Takım, ilk kez 1996 yılında İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etti. Sistemde yapılan değişiklikle 8 olan takım sayısı, 16'ya yükseltilirken, Türkiye de ilk kez finallerde mücadele etme hakkı kazandı. Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilk kez iki ülkenin (Belçika-Hollanda) evsahipliği yaptığı 2000 yılında Türkiye, çeyrek finale yükselme başarısını gösterdi. Milliler, o yıl aynı grupta yer aldığı Portekiz'e çeyrek finalde 2-0 yenilerek, elenmişti. Türkiye, Portekiz'de 2004 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alamazken, bir dönem aradan sonra bu yıl yeniden şampiyonada mücadele etme hakkını elde etti.

04.06.2008


 

FİNALLERİN BİLETLERİ KARABORSAYA DÜŞTÜ

AVRUPA Futbol Şampiyonası Finalleri'nin biletleri Cenevre'de karaborsaya düştü.

Cenevre sokaklarında iş yerlerine dağıtılan küçük el ilanlarında, şampiyona biletlerinin bulunduğu ve almak isteyenlerin ilandaki telefon numarasını arayarak irtibat kurabilecekleri bildiriliyor. İlanlarda en düşük 450 Frank'tan başlayan bilet fiyatlarında pazarlık yapılabileceği de belirtiliyor. Karaborsacılar ilk etapta Portekiz-Türkiye ve Portekiz-Çek Cumhuriyeti maçlarının biletlerinin ellerinde olduğunu duyurdular.

04.06.2008


 

Fenerbahçe Ülker bugün şampiyonluk maçı oynuyor

BEKO Basketbol Ligi play off final serisinde Fenerbahçe Ülker, 5. maçta Türk Telekom ile bugün İstanbul'da karşılaşacak.

Abdi İpekçi Salonu'nda bugün saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, seride 3-1 önde bulunan sarı-lacivertliler kazanırsa 2007-08 sezonunun şampiyonu olacak. İstanbul'da 25 Mayıs Pazar günü başlayan seride ilk 2 maçı kazanan Fenerbahçe Ülker, Ankara'daki 3. maçta Türk Telekom'a yenilmiş, 4. maçta ise rakibini uzatmada yenerek seride 3-1 öne geçmişti. Seride 4 maçta alınan sonuçlar şöyle:

TÜRK TELEKOM KAZANIRSA NE OLACAK?

25 Mayıs Pazar: Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom: 100-72 (İstanbul Abdi İpekçi). 27 Mayıs Salı: Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom: 99-87 (İstanbul Abdi İpekçi). 30 Mayıs Cuma: Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker: 87-75 (Ankara Atatürk). 01 Haziran Pazar: Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker: 94-96 (Ankara Atatürk). İstanbul'da bugün yapılacak serinin 5. maçını Türk Telekom kazanırsa, seride durum 3-2 olacak ve 6. maç 7 Haziran Cuma günü Ankara'da yapılacak. Bu maçı da Ankara ekibi kazanırsa, lig şampiyonu 10 Haziran Salı günü İstanbul'da yapılacak 7. ve son maçta belli olacak.

04.06.2008


 

Galatasaray'dan açıklama: Arda Turan satılık değil

GALATASARAY Kulübü, çeşitli medya organlarında, futbolcu Arda Turan ile ilgili yer alan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ''Arda Turan'ın Galatasaray Spor Kulübü ile 5 senelik sözleşmesi bulunmaktadır. Ve herhangi bir kulübe transferi söz konusu değildir'' denildi. Öte yandanGalatasaray Futbol Takımı Menajeri Mustafa Turgun, görevinden ayrıldı. Sarı-kırmızılı kulüpte üstlendiği futbol takımı menajerliği görevini bıraktığını açıklayan Mustafa Turgun, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'le oturup konuştuklarını ve karşılıklı olarak bu kararı aldıklarını belirterek, ''Adnan Sezgin ile iş yapma tarzlarımız farklıydı. Sonuç olarak bu kararı aldık'' dedi. Futbol camiası içinde çalışmayı sürdüreceğini de vurgulayan Turgun, kendisine gelen bazı teklifler bulunduğunu ve değerlendirmeyi planladığını sözlerine ekledi.

04.06.2008


 

Trabzonspor'da Yakup ve Ceyhun dün imza attı

TRANSFERİN hızlı takımlarından Trabzonspor'da imzalar sürüyor. Bordo-mavililer, Almanya'nın Unterhaching takımından Ceyhun Gülselam ile 4, Altınordu'dan kaleci Yakup Bugun ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Ceyhun Gülselam Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, '' Başka takımlardan da teklif vardı ama Trabzonspor'da başarılı olacağımı düşündüğüm için bu kararı verdim'' dedi. Yakup ise Türkiye'nin 4 büyük takımından birine geldiği için sevinçli olduğunu belirterek, ''Beni buraya layık gördükleri için teşekkür ederim. Burada başarılı olmak için gayret göstereceğim'' diye konuştu.

04.06.2008


 

G.Antepli Ekrem Beşiktaş'ta

TRANSFER çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Gaziantepsporlu futbolcu Ekrem Dağ ile anlaşmaya vardı.

Menajer Sinan Engin, Ekrem ile 3 artı 1 yıllık anlaşmaya vardıklarını söyledi. Engin, geçen sezonki kadrolarını büyük oranda koruduklarını ve takviyeler yaparak bu kadroyu güçlendirdiklerini ifade etti.

04.06.2008


 

Dr. Sadık Ahmet Turnuvası Cumartesi Münih'te başlıyor

AVRUPA Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası“nın 14’üncüsü bu yıl 7 Haziran Cumartesi günü Bavyera Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Münih’in ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Her yıl olduğu gibi Almanya ve İngiltere’deki Batı Trakya Türkleri dernek takımlarının yanısıra bu yıl Yunanistan ve Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri futbol takımlarının da davet edildiği turnuvada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet saygı ve özlem ile anılacak.

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır