Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Eski savcı “Resmî ideoloji yangınları”nı yazdı

Bayındır / İzmir Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde yazdığı kitaplar ve basında çıkan demeçleri nedeniyle önce Kars Ağır Ceza Hâkimliğine tayin edilen, daha sonra ise istifa etmek durumunda kalarak görevinden ayrılan yazar Gültekin Avcı, yeni kitabı “Resmi İdeoloji Yangınları, Yargılanan Milletin Kabusları”yla okuyucusuyla buluştu.

Metropol Yayınlarından çıkan kitabında Avcı, Ergenekon Soruşturmasından, AKP hakkında açılan kapatma dâvâsına; Atatürk’ün dinle ilgili planlarından, başörtüsüne bakışına kadar birçok konuyu tarihî gerçekler ışığında değerlendiriyor.

Kitapta Atatürk’ün dinle ilgili yapmayı planladıkları şu cümlelerle aktarılıyor:

“Yeni bir Kur’an hazırlanacaktı. Türk Ceza Kanununa aykırı hükümlerin hazırlanacak yeni ‘Kur’ân’ kitabına konmaması, bu yeni hazırlanacak Kur’ân’da Atatürk’ün demeçlerinden bazı pasajlar yer alması, yine bu yeni Kur’ân’da ahiret fikri adalet, Cennet fikri bu dünyada huzur ve saadet, cehennem fikri ise vicdan azabı ve ruhi huzursuzluk olarak tavsif edilmesi söz konusuydu. Yeni Kur’ân Türkçe olacak ve TDK tarafından basılacaktı. İbadetlerde bu yeni Kur’ân okunmak durumundaydı. Dinî ve bilimsel araştırma yapmak isteyenler içinse orijinal Kur’ân serbest olacaktı. Farz, vacip ve sünnet tüm namazlar camide imamla beraber Türkçe kılınacaktı. Namaz rekâtları 8’i geçemeyecekti. Camilerde musiki aletleri bulundurulacaktı. Musıkî asrî ve enstrümantal olacaktı. Böyle devam edip gitmekteydi.” 0 (212) 527 85 66

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Teknoloji hatla buluşunca

  Yeniden doğmak, niçin doğduğunun farkına varmaktır

  Liseli gençlerden “İbadet ve tövbe” paneli

  Mersin’de Türk Müziği Festivali

  Eski savcı “Resmî ideoloji yangınları”nı yazdı

  Gölbaşı şiire doydu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır