Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Mehmet KARA

Vişneli hukuk devleti muhallebisi



Son günlerde bir bildiri savaşıdır gidiyor. Bir de bildirilerin ardından “hukuk darbesi” olarak da değerlendirilen Anayasa Mahkemesi kararın ortaya çıkınca geçen günlerde gittiğimiz bir yemeği hatırladım. Önce yemeğin ismini söyleyelim “2008 Hürriyet günü yemeği…”

Yemek programını düzenleyen Liberal Düşünce Topluluğu’ydu. Yemekte özgürlükten, hürriyetten, insan haklarından bahsedildi. Özgürlüğün ekmek kadar, su kadar lâzım olduğu vurgulandı. Menüdeki yemek isimleri dikkatimi çekmişti. Tam da şu sıralar en çok lazım olan şeyler yemek ismi olarak verilmişti.

“Hürriyet” yemeğinin menüsü şöyleydi: “Serbest piyasa tabağı, adalet böreği, barış patatesi, hoşgörü salatası, bireyci tavuk, çoğulcu köfte, vişneli hukuk devleti muhallebisi…”

Bu yemek menüsü son günlerdeki tartışmalar için çok şey anlatıyor değil mi? Bu yemek herkese tavsiye edilir…

*** SAHTE BAYKAL!

Anayasa mahkemesinin kararı CHP’yi çok mutlu etti. Mutluluğunun sebebi ise, bir süreden beri Önder Sav’ın yaptığı eylem ve sözleriyle başı dertte olan CHP’nin, mahkemenin kararından sonra gündemin değişmiş olmasından…

CHP’nin başında bir dert daha var. Geçtiğimiz günlerde gazetelere yansıyan bir habere göre, İngiltere’de Deniz Baykal adına 120 pound’luk (yaklaşık 300 YTL) trafik cezası kesilmiş. Londra’da otobüs hattını aracıyla işgal ettiği gerekçesiyle kesilen ceza 3 ay süresince ödenmemesi üzerine adres olarak gösterilen bir kahvehaneye ikinci uyarı teslim edilmiş. Söz konusu belgenin dikkate alınmaması halinde cezanın katlanacağı ödenmemesi durumunda dava açılabileceği bilgisi yer aldı haberde.

Sonradan anlaşıldı ki, birisi Baykal’ın ismini kullanıp, onun adına ceza kestirmiş. Şimdi sahte bir Deniz Baykal İngiltere sokaklarında dolaşıyor. Son günlerde sıkıntılı günler geçiren Baykal “sahte” olayının ortaya çıkmasından sonra derin bir oh çekti mi bilmiyoruz ama “dinleme” olayının ardından neler çıkacağı hiç belli değil. CHP’nin üzerinden dikkatleri “sav”ayım derken başka şeyler ortaya çıkar mı? Bekleyip göreceğiz.

*** KENE

Yaz aylarında şehrin gürültüsünden, binaların kasvetinden bunalan insanlar kendilerini yeşilliklere atarlar. Ancak son yıllarda piknik alanlarında insanları tehdit eden kene vakaları çıktı. MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun kenelerden insanlara geçen virüsün “biyolojik savaş” şeklinde Türkiye’ye bulaştırıldığını açıkladı. Başka değişik rivayetler de var. Kenelerin ısırmasından sonra oluşan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” hastalığı ile ilgili herhangi bir tedavi yöntemi bulunmuş değil.

Belediyeler şu sıralar korunmak amacıyla piknik alanlarını ilaçlıyor. En ilginç ilaçlama geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler karşılıklı “bildiri” yayınlayan iki kurumun (Yargıtay ve Başbakanlık) bahçesini ilaçlamaları kulislerde esprilere neden oldu. Bunlardan birisi şöyleydi: Ekonominin ve siyasetin üzerinde kene gibi yapışan bildiri savaşının bu ilaçlamayla bitirilmeye çalışılıyor…

* * * BAHÇELİ DE MODAYA UYDU!

Son günlerde plakayla ilgili protesto modası başladı. Avrupa Birliği’ne öfkesini göstermek isteyen insanlar, trafik polislerinin ceza yazmasını göze alarak, (cezası 180 YTL) plakalarındaki mavi kısmını kırmızı etiketle kapatmaya başladılar.

Türkiye 1995 yılında Gümrük Birliği’ne girmesinin ardından karayolları yönetmeliğini AB normlarına uyarlamış, araç plakalarında da mavi bir bölüm oluşturulmuştu. Bu bölümün üzerine Türkiye’nin simgesi “TR” ibaresi konulmuştu. 12 yıldızlı AB simgesinin ise tam üyeliğin gerçekleşmesinin ardından plakalara konması plânlanmıştı.

AB karşıtları “AB’ye kızgınlığın simgesi” olarak kendilerince bir yöntem geliştirdiler. Mavi yerine kırmızı şeritli plakalar oluşturmayı kendilerine vazgeçilmez bir hedef belirleyip moda başlattılar! Bu modaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de uydu; önceden mavi şeritli olan 06 DB 009 plakasını, kırmızı şeritli 06 MHP 01 olarak değiştirmiş.

Bakalım bu “AB karşıtlığı” insanlara daha neler yaptıracak. Bir de merak ediyoruz, trafik polisleri Bahçeli’ye de kanun gereği ceza kesebilecekler mi?

08.06.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.06.2008) - AYM vicdanları yaraladı

  (06.06.2008) - Gönüllere köprüler kurulmalı

  (01.06.2008) - Huzur istiyoruz, huzur!

  (31.05.2008) - Şalın altındakiler…

  (30.05.2008) - Moda; bildiri yayınlamak

  (25.05.2008) - CHP’nin “Sav”unması

  (24.05.2008) - 27 Mayıs’tan “Y-muhtıra”ya…

  (23.05.2008) - Demokrasi yara almasın

  (18.05.2008) - Aç kalan vatandaş

  (17.05.2008) - Zeytin ağaçları yerine kan!

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır