Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Jandarmanın fişleme ısrarı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısına ilişkin görüşünü, TBMM Adalet Alt Komisyonuna gönderen Jandarma Genel Komutanlığı, bazı maddelerde değişiklik istedi. Jandarma, tasarıdaki “kişilerin ırk, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep veya diğer inançları, dernek, vakıf ve sendika üyeliği, sağlık ve özel yaşamları ile her türlü mahkumiyetlerine ilişkin kişisel verilerin işlenemeyeceğine” hükmüne itiraz etti.


HUKUKÇULARA GÖRE ÇÖZÜM YENİ ANAYASADA

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Yavuz Atar Anayasa Mahkemesinin iptal kararını bir dönüm noktası olarak niteleyerek çözümün yeni anayasada olduğunu söy

Tuzla’da uyarı grevi

DİSK’e bağlı Türkiye Liman, Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası’nın aldığı karar üzerine, tersane işçileri 1 günlük grev yaptı. Grev yerin


  Sorunları aşmanın yolu demokrasiye inanmak

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Sorunlardan, içine düştüğümüz sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu insanımıza ve insanımızı yüceltmeyi amaçlayan demokrasimize ve demokratik geleneklerimize inanmaktır” dedi.


  Yakında, çöle uyum planları yapabiliriz

Thames Water Türkiye Ülke Direktörü Evren Köprülü, yaşanan su ve toprak kaybının yakın gelecekte gıda sıkıntısına neden olacağını bildirdi.


  Celalettin Cerrah: Yaşlılarımıza sahip çıkalım

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul’da, yaşlı ve kimsesiz kişilerin mülklerinin tehdit yoluyla ele geçirilmesine yönelik suç örgütü operasyonuyla ilgili olarak, ‘’Meydana gelen olay üzücüdür, yaşlı vatandaşlarımıza sahip çıkmalıyız’’ dedi.


  ÖSS sahtekârları 34’e yükseldi

ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğünce Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) sahtecilik olaylarına karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 34’e yükseldi.


  Bankalar hukuk tanımıyor

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketicilerin yoğun ve kitlesel tepkisine neden olan kredi kartı yıllık kullanım bedeline itirazlarına ve yargı kararlarına karşın, bankaların hukuk dışı uygulamalarla haksız kazanç elde ettiğini belirtti.


  Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 40 yaralı

Samsun’da yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 4 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.


  AB barış karşılığı İsrail’le işbiriği yapacak

AB, ar-ge ve teknoloji programlarına dahil olmak isteyen İsrail’e, Orta Doğu barış sürecinde ilerleme karşılığında yeşil ışık yaktı.


  Özürlüler üzerinden vurgun

MALİYE Bakanlığı denetim elemanları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, çok sayıda yolsuzluk ve suiistimal olayı tesbit etti.


  “Millî Mutabakat Zirvesi” toplanmalı”

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘’Millî Mutabakat Zirvesi’’ yapmasını istedi.


  İş dünyası siyasî gerginliğin bitmesini istiyor

EGE-AKDENİZ Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, ‘’günümüzde can sıkan siyasi gelişmelerin sona ermesini, toplumun her kesiminin birlik ve beraberlik içinde olmasını istiyoruz’’ dedi.


  Şırnak’ta, PKK'ya operasyonlar sürüyor

ŞIRNAK'TA terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürdürülüyor.


  Eraslan istifa etti

DEMOKRAT Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mustafa Eraslan, kendisi ile Kayseri il ve ilçe yönetimlerinin görevlerinden istifa ettikleri bildirdi.


  Çağlayan: Yapısal bir değişimden geçiyoruz, endişeye gerek yok

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin dünya ekonomisinde yapısal bir değişim içinde olduğunu ve yaşanan sıkıntıların bu sebeple kaynaklandığını belirterek, yapısal değişikliklere ayak uydurulduğu şu günlerde zaman zaman sıkıntılar yaşanacağını, endişeye gerek olmadığını söyledi.


  Fransa, ‘Türkiye Paketini’ görüşecek

FRANSA'DA senato genel kurulu, Türkiye’yi ilgilendiren cumhurbaşkanının parlamentoyla ilişkilerini belirleyen “kurumların reformuyla” ilgili anayasa değişikliği paketini bugün görüşmeye başlayacak.


  Gurbetçi, AB üyeliğine katkı sağlamalı

ALMANYA Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Almanya’da yaşayan Türklerin toplum içinde eşit haklara sahip olması ve Türkiye’nin AB üyeliği için daha yoğun çaba harcaması gerektiğini söyledi.


  Polisin maaşı iyileştirilecek

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, emniyet hizmetleri sınıfında çalışan personelin maaşında gelecek dönem bütçe imkânları çerçevesinde iyileştirme yapmayı düşündüklerini bildirdi.


  Köyüne atölyesiyle döndü

8 yaşında geldiği İstanbul’da yıllarca ayakkabıcılık yapan Malatyalı İsmail Üstündağ, emekli olunca Arguvan ilçesine bağlı Kızık Köyüne dönerek, burada mesleğini sürdürmeye başladı.


  Hatıralar baraj gölünün suları altında kalacak

YILLARDIR su sıkıntısının yaşandığı İzmir’in Beydağ ilçesine yapılan barajın kapaklarının kapatılarak su tutması, verimli alanları sular altında kalan vatandaşların hüznüyle birleşti.


  Şehit çocuklarına karne hediyesi

ADANA'NIN merkez Yüreğir Kaymakamlığınca, 130 şehit çocuğuna karne hediyesi verildi.


  Oltasını kurtarmak isterken boğuldu

MERSİN'İN Silifke ilçesinde, Göksu Nehri’nde oltayla balık avlayan bir kişi boğuldu.


  Cilvegözü'ne duble yol sözü

HATAY'IN Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda bulunan tampon bölgedeki kara yolunun, duble yol haline getirileceği belirtildi.


  Tarımdaki kimyasal ilâçlama süne ve kene sayısını arttırdı

HUBUBAT zararlılarına karşı yaptığı çalışmalarla kımıl sayısını yok denecek seviyeye indiren Konya’nın Ereğli İlçesi Tarım Müdürlüğü, 300 bin dekarlık alanda süneye karşı yürüttüğü biyolojik mücadelede yüzde 97 başarı sağladı.


  Tatilciler hırsızlara dikkat!

Batman Emniyet Müdürlüğü yaz aylarında tatile çıkacak tatilcileri uyardı.


  Üç kıt’anın güzelliği ülkemizde

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, yaptığı açıklamada, derneğin temel amaçlarının, insanın tabiat ile bir bütün oluşturduğunu ve uyumlu yaşayabileceğini ispatlamak olduğunu belirtti.


  Uzmanlar uyarıyor: Klima hasta edebilir

Yazın gelmesi ile başlayan tatil döneminde uzmanlar; “Sıcaklardan korunalım derken klimalara çarpılmayın’ uyarısında bulundu.


  Anka Kuşu ilk mikroskop örneğini inceliyor

Phoenix aracı en ayrıntılı Mars toprağı görüntülerini gönderdi.


  Yüksek vergiler sigarayı bıraktırıyor

New York’ta uygulamaya geçirilen sigaraya yüksek vergi uygulamasının, tiryakilerin sigarayı bırakması konusunda büyük bir başarı elde ettiği belirtiliyor.


  Adını “In God We Trust” olarak değiştirdi

ABD’nin Chicago eyaletinin Zion bölgesinde yaşayan bir otobüs şoförü ismini yasal yollardan “Allah’a güveniriz” anlamına gelen “In God We Trust” olarak değiştirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır