Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

İşadamları son faiz artışı kararına büyük tepki gösterdi. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Merkez Bankasının faiz arttırımı konusunda, önce artış istikametinde beklenti oluşturulduğunu, ardından kararın geldiğini savunarak, çok kolay alınan faiz artışı kararlarının sıcak para akışını kolaylaştırdığını, ülkeye kaybettirdiğini söyledi.

EN PAHALI ELEKTRİĞİ KULLANIYORUZ

TOSYÖV Başkanı Hilmi Develi de, bu yıl içinde

ikinci kez yapılan doğalgaz zammı ve yapılması planlanan elektrik zammının küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) üretim gücünü kıracağını belirtti. Develi, kişi başına ulusal gelire göre, dünya ülkeleri içinde elektrik fiyatlarının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Rantiyeci istiyor, faiz artıyor

ANADOLU Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Merkez Bankasının faiz artırımı konusunda, önce beklenti istikametinde haberler oluşturulduğunu, ardından kararın beklendiği gibi geldiğini ifade etti. Mustafa Koca, yaptığı yazılı açıklamada, giderek faiz artırımlarından ciddi şekilde endişelenir olduklarını ifade etti. Koca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘’Nasıl oluyorsa önce beklenti istikametinde haberler oluşturuluyor ve ardından karar beklendiği gibi geliyor. Bu durum çok zamandır aynen böyle tekrar edilir olduğundan dolayı şüphelerimiz giderek artmaktadır. TCMB acaba faiz lobilerinin etkisi altında mı karar vermektedir? Zira faiz indirimi sırasında çok sıkıntılı ve zor bir şekilde enflasyon standartlarının çok uzağında olmasına rağmen çok zor iniyordu. Ancak küçük değişiklikler oldu ve yeniden yükseliş trendine girilmiş oldu. Bu durumda yükseliş kararları çok kolay verilir oldu. Esasen bu talihsiz bir durumdur ve biz ne zaman TCMB’nin ‘biz yine başarısız olduk’ diyeceğini merakla bekler olduk. Biz bir an önce faiz yükünü makul düzeylere çekmek gibi acil bir ihtiyaca sahibiz.’’ Enflasyon mücadelesinin, sadece TCMB’nin başaracağı bir durum olmadığını, bunun bir ekonomik koordinasyon, birbirini tamamlayan ve destekleyen ekonomik yönetim ve üretim süreçleri olduğunu bildiklerini ifade eden Koca, ‘’Eğer bu sağlanamaz ise biz daha çok defalarca faiz yükseltmesi ve ardından pişmanlık duyacağız gibi görünüyor’’ dedi. Koca, bu beklentileri kimin oluşturduğu konusunda da ‘’İddia edildiği gibi ciddi bir anket düzeninin olduğu ve bunun halk ile bir ilişkisi olduğu varsayımı su götürür niteliktedir. TCMB, bu durumu açıklığa kavuşturmalı ve milletin üzerine her seferinde yüklediği yeni yüklerin hesabını millete vermelidir. Bu açıdan güven kaybı olmuştur. Faiz artırmalarının şu anda ciddi bir ekonomik gerekliliği olduğu, millete ve ülke ekonomisine fayda verdiği tezi ikna edici durmamaktadır’’ görüşünü dile getirdi.

Zamlar, KOBİ’lerin üretim gücünü kıracak

TÜRKİYE Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Başkanı Hilmi Develi, bu yıl içinde ikinci kez yapılan doğal gaz zammı ve yapılması planlanan elektrik zammının küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) üretim gücünü kıracağını söyledi. TOSYÖV Başkanı Develi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kişi başına ulusal gelire göre elektrik fiyatları karşılaştırıldığında, sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında değil, dünya ülkeleri içinde bile elektrik fiyatlarının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Sanayicinin ve Türkiye’nin dışa bağımlı enerji politikalarına kurban edildiğini ifade eden Develi, açıklamasında şunları kaydetti: ’’Kendi yerli kaynaklarımız dururken dışa bağımlı olunmasaydı; özelleştirmeler, yabancılaşmalar ve kamuyu on milyarlarca YTL zarara uğratan özel anlaşmalar yapılmasaydı, bugün elektrik fiyatları en az yarıya inebilecekti. Hükümet yanlış enerji politikalarını terk etmelidir. Mevcut elektrik üretim ve fiyatlandırma politikaları sanayicilerimize zarar vermekte olup, sanayimizin, üretimin geleceği açısından kamu yararına aykırıdır.’’

/ İstanbul - Ankara

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Her sınıfta sınav var

  RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

  MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

  AİHM’den Türkiye’ye Hizbullah cezası

  İki fasıl daha açıldı

  Başbakan Erdoğan: Bize tatil yok

  AKP’nin savunması Başsavcılıkta

  Dershanesiz il yok

  Temsilcilerimiz Şanlıurfa’da buluştu

  ÖSS şebekesi adliyeye sevk edildi

  Demokrasi raydan çıkarıldı

  “Savunma” yerine “cevap” tanımlaması

  Üniversite mezunları işsiz

  Yeni üniversiteler kadro bekliyor

  Soylu, bugün Balıkesir’de

  Ormanları insanlar yakıyor

  Kayseri, sağlıkta bölgesinin gözdesi

  Tarihî Işıklar Lisesi Hava Kuvvetlerine geçiyor

  Dalgıç, boğularak öldü

  Balıklar, gen bankasında korunacak

  Ne olacak YouTube’un hali?

  Alternatif turizmi keşfedelim

  Honda’dan ilk hidrojen otomobil

  Yetim kuşlara CD ile eğitim

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır