Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ne olacak YouTube’un hali?

İnternet dünyasının son dönemde en çok tartıştığı konuların başında internet sitelerine uygulanan erişimin engellenmesi kararları geliyor.

Sadece 2008 yılına baksak bile YouTube, Google Groups, Alibaba.com, Geocities gibi pek çok site çeşitli sebeplerle kapatıldı. Nisan ortası itibariyle erişime kapatılan site sayısı 5651 sayılı İnternet Yayıncılığı Kanunu kapsamında 321, bu kanun dışındaki sebeplerle de 102 olarak üzere, toplam 323. “Atatürk’e hakaret” başta olmak üzere cinsel içerikli suçların da dahil olduğu katalog suçlar olarak adlandırılan 9 çeşit suç için, 2007 Mayıs ayında çıkarılan 5651 sayılı İnternet Üzerinden Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Kanunu ile erişime kapatma verilebiliyor. Bu kapatmalar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından mahkeme kararı ile ya da res’en yapılabiliyor. Ancak kanun dışındaki sebeplerle, meselâ Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na aykırılık ya da Medeni Kanun kapsamında hakaret vb. suçlarla tedbiren erişimi engelleme kararı da verilebiliyor.

YOUTUBE’A TÜRKİYE BASKISI

Dünyanın en büyük ve en popüler ses ve görüntü paylaşım sitesi YouTube, Atatürk’e hakaret içeren videoları yayınladığı gerekçesiyle sık sık kapandığı için, bu konuda sembol oldu. Son olarak 5 Mayıstan bu yana Türkiye’den YouTube’a erişim yasak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu videolara sadece Türkiye’den değil, dünya genelinde erişim yasağı istiyor. Zira, Türkiye’den Proxy ayarını değiştirerek, erişim yasaklansa da, bu videoları izlemek mümkün olabiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı son olarak, Atatürk’e hakaret içeren videoların tamamen silinmesini istiyor. Bu amaçla da, YouTube’un Türkiye’de temsilcilik açması, güvenlik ve yetki belgesi, lisans alması, vergi mükellefi olması isteniyor. Bunun için tanınan 6 aylık süre 23 Temmuz’da sona erecek. Savcılık kaynakları, sitenin Türkiye’de resmî temsilcilik kurmaması halinde kapatma kararının süreceğini söylüyor.

Ancak YouTube yetkilileri, Türkiye’de temsilcilik açmayı düşünmüyor. Türkiye’de kurulmuş bir şirket olmadığını, Türk kanunlarına tabi olması gerekmediğini savunan YouTube yetkilileri, sistemden her gün mahkeme kararı veya Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararı ile onlarca videoyu çıkarmanın çözüm olamayacağını, bugün Türkiye’nin istediğini yarın Pakistan ya da Tayland’ın isteyebileceğini, sonunun gelmeyeceğini savunuyorlar.

ABANT’TA ÇÖZÜM YOLU ARANACAK

18-19 Haziran’da (bugün ve yarın) Abant’ta, turk.internet.com ve Ankara Barosu işbirliği ile gerçekleştirilecek olan toplantıda, konunun tarafları masaya oturarak “site kapatma” sorununu enine boyuna inceleyip çözüm bulmaya çalışacak.

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Her sınıfta sınav var

  RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

  MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

  AİHM’den Türkiye’ye Hizbullah cezası

  İki fasıl daha açıldı

  Başbakan Erdoğan: Bize tatil yok

  AKP’nin savunması Başsavcılıkta

  Dershanesiz il yok

  Temsilcilerimiz Şanlıurfa’da buluştu

  ÖSS şebekesi adliyeye sevk edildi

  Demokrasi raydan çıkarıldı

  “Savunma” yerine “cevap” tanımlaması

  Üniversite mezunları işsiz

  Yeni üniversiteler kadro bekliyor

  Soylu, bugün Balıkesir’de

  Ormanları insanlar yakıyor

  Kayseri, sağlıkta bölgesinin gözdesi

  Tarihî Işıklar Lisesi Hava Kuvvetlerine geçiyor

  Dalgıç, boğularak öldü

  Balıklar, gen bankasında korunacak

  Ne olacak YouTube’un hali?

  Alternatif turizmi keşfedelim

  Honda’dan ilk hidrojen otomobil

  Yetim kuşlara CD ile eğitim

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır