Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kızartma yağındaki tehlike

Kızartmalık yağın uzun süreli kullanımının insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirtildi.

Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmed Kayacıer, kızartma yağları konusunda uyardı. Kızartmanın gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir işleme tekniği olduğunu belirten Doç. Kayacıer, “Kızartma esnasında ürünle yağ arasında ısı ve kütle transferleriyle bir dizi reaksiyon oluşumu sonucu, yağda çeşitli fiziki ve kimyevi değişimler meydana gelmektedir” dedi. Kızartmalık yağlarda sıcaklığın etkisiyle trans yağ asidi oluştuğunu anlatan Ahmed Kayacıer, “Bu yağ asitleri, kötü kolestrolü arttırarak kalp damar hastalığı riskini yükseltmektedir ve kanserojen etki göstermektedir” şeklinde konuştu.

/ İzmir

19.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de bir ateşkes daha

  ISAF Afganistan’da operasyon başlattı

  Refah kapısı geçici olarak açıldı

  ABD’nin masasında Litvanya seçeneği var

  Orta Asya’da su alarmı

  Obama’dan Ermeni iddialarına destek

  UNMİK’in başına Zannieri gelecek

  İKT 35. Dışişleri Bakanları Toplantısı başladı

  Kopernik’in eserine 2,2 milyon $

  Firefox 3’te rekor beklentisi

  Kızartma yağındaki tehlike

  NASA’dan yeni kreasyonlar

  Evin garajına sığan uçak imal edildi

  Stockholm metrolarına kitaplıklar yerleştirilecek

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır