"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Real Madrid'e Müslüman tokadı

İSPANYA, MALİ'Lİ MÜSLÜMAN FUTBOLCU SEYDOU KEİTA'NIN REAL MADRİD'İN TRANSFER TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRMESİNİ KONUŞUYOR. KEİTA, KULÜBÜN FORMASI ÜZERİNDE TAŞIDIĞI İÇKİLİ REKLÂMLAR YÜZÜNDEN DÜNYADAKİ BÜTÜN FUTBOLCULARIN HAYALİNİ SÜSLEYEN MOR-BEYAZLI FORMAYI GİYMEYİ REDDEREK, BARCELONA'NIN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ.

EURO 2008’de finale yükselen İspanyollar, büyük bir sevinç yaşarken, ülkenin spor basını Malili Müslüman futbolcu Seydou Keita’nın Real Madrid’in transfer teklifini reddedip, ezeli rakibi Barcelona’ya gitmesiyle çalkalanıyor. İspanya’nın en ünlü spor gazeteleri Marca ve As, Sevilla’nın Malili yıldızı Seydou Keita’nın önümüzdeki sezon için Real Madrid’ten astronomik bir transfer teklifi aldığını ancak ünlü yıldızın bu cazip teklifi inancı için reddettiği haberini manşetine taşıdı. Marca gazetesinde yer alan habere göre Keita (28) Real Madrid kulübü hakkında yaptığı araştırmalar neticesinde kulübün forması üzerinde taşıdığı bazı reklâmlar nedeniyle dünyadaki tüm futbolcuların hayalini süsleyen mor beyazlı formayı reddetmiş

İÇKİ REKLAMLI FORMA RAHATSIZLIĞI

Habere göre, Sevilla’daki takım arkadaşı Frederic Oumar Kanoute gibi İslâm dinine bağlılığıyla tanınan Malili ünlü yıldız, yapacağı sözleşmede reklâm anlaşması gereği formasının üstünde “bwin” adında bir Alman firmasının reklâmını taşıyacağını öğrenir. Bu firmanın faaliyetleri hakkında bilgi toplamaya başlayan Keita, şirketin Avrupa’da içki üreten bir firmayla ortak olduğunu öğrenir. İslâm'da içkinin haram olduğunu bilen Seydou Keita (aslında ismi Seyyid Keita’dır ancak Mali dilinde Seydou diye okunur) sadece Avrupa’nın değil dünyanın en büyük klubü olan Real Madrid’in teklifini gözünü kırpmadan reddeder.

BARCELONA’YI TERCİH ETTİ

Keita, Sevilla ile normal antremanını yaparken Real Madrid’in en büyük rakibi Barcelona Kulübü’nden transfer teklifi alır. Tabii Keita Real Madrid Klubü hakkında yaptığı araştırmaların benzerini Barcelona Kulübü için de yapar. Sözleşmeyi baştan sona büyük bir dikkatle inceleyen Keita, Barcelona’nın formasında yalnızca BM Çocuklara Yardım Fonu Unicef’in reklâmını taşıdığını görünce imza atmakta sakınca görmez.

DECO'NUN YERİNE OYNAYACAK

1999’de Nijerya’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda en değerli futbolcu seçilen Keita 14 milyon Euro karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona’nın yeni sezon için yaptığı ilk transfer olan Keita son iki sezondur hiçbir kupa kaldıramayan takımdan ayrılacak olan Portekizli oyun kurucu Deco’nun yerine görev alacak. İbadetlerini aksatmadan yapan Keita, takım arkadaşı Kanoute ile Sevilla yönetimine başvurarak antreman yaptıkları zamanda kulüpte namaz kılabilecekleri bir yer tahsis ettirmişlerdi. (

30.06.2008


 

Lincoln yarın İstanbul'da

GALATASARAY, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürürken, Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln'un antrenmanlara, 1 Temmuz Salı günü katılacağı bildirildi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde gerçekleştirilen ve milli takımlarda yer alan oyuncular katılmadığı antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcular, tek pas çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptı. (A) takımı oyuncuları ile PAF takımı oyuncularının karşılaştığı maçta, futbolcuların oldukça hırslı oldukları gözlenirken, Ümit, Hasan ve Aydın attıkları birbirinden güzel gollerle antrenmanı izleyen taraftarlardan bol bol alkış aldılar.

LINCOLN, SALI GÜNÜ KATILACAK

Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe, antrenman sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Lincoln'un çalışmalara salı günü katılacağını söyledi. Bu arada, çalışmayı izleyen yaklaşık 50 kişilik taraftar, ''Lincoln nerede'' diye tezahüratta bulundu.

30.06.2008


 

Gökhan Zan: Beşiktaş'la masaya oturacağım

BEŞİKTAŞ'IN milli futbolcusu Gökhan Zan, kulübüyle olan sözleşmesinin sona erdiğini, bir haftalık tatilin ardından transferiyle ilgili kulübüyle yeniden masaya oturacağını belirterek, ''Transferde benim için önce Beşiktaş gelir'' dedi.

Zan, Hatayspor'da futbol oynadığı yıllarda takım arkadaşı olan Bayram Toysal'ın düğün törenine katılmak ve tatilini geçirmek üzere geldiği Antakya'da, yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile olan sözleşmesinin sona erdiğini, ancak yapacağı transfer görüşmelerinde önceliğin siyah-beyazlı kulüpte olacağını söyledi.

KAMPTA TRANSFERİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle 47 gündür kampta olduğunu ve bir hafta süreyle tatil yapmak istediğini belirten Zan, ''Bu süre içinde transferi konuşmak istemiyorum. Şampiyona nedeniyle de transferimi hiç düşünmedim. Kulübümle olan sözleşmem bitti. Tatilin ardından menajerimle Beşiktaş kulübü ile masaya oturacağız'' diye konuştu. Gökhan Zan, şunları söyledi:

NİYE SAKATLANDIĞIMI ANLAMIYORLAR

''Görüşmeler inşallah hayırlı geçer. Ben Beşiktaş'ta doğdum ve bu kulüpten ekmek yedim. Eğer kulübümle anlaşamazsam Avrupa'dan da iyi bir teklif gelirse bunu değerlendiririm. Avrupa'da Beşiktaş'ı Türkiye'yi ve Hatay'ı en iyi şekilde temsil ederim. Avrupa'da bir takımla anlaştığım yolunda gazetelerde haberler çıkıyor. Avrupa'dan herhangi bir takımla anlaşmadım. Anlaştığım zaman bunu açıklarız.'' Zan, çok sakatlandığı yönünde çıkan haberlere de tepki göstererek, ''Benim sakatlığım futbol dışı bir sakatlanma değil. Bunu kimseye anlatamıyorum. Maç içerisinde mücadele esnasında aldığım darbelerden sakatlanıyorum. Ayrıca, takımımı düşünerek de kendimi riske atarak sakatlığıma aldırış etmeden de çok maç oynadım. 6 ay, 1 yıl gibi uzun sakatlık dönemleri yaşamadım. Sahaya çıkarken, sadece futbolu ve takımımın rengini düşünüyorum. Çok hırslı ve mücadeleci bir yapıya sahibim'' dedi.

EURO 2008'DE TEK EKSİĞİMİZ KUPA

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye yaşattıkları sevinci ve gururu hiçbir zaman unutmayacağını da söyleyen Zan, şampiyonadaki performanslarıyla herkesin gönlünü kazandıklarını ifade etti. Zan, şöyle devam etti: ''Kampta bulunduğumuz 47 günde teknik direktörümüz Fatih Terim bize inanılmaz bir takım ruhu aşıladı. Ayrıca, tüm Türk ulusunun dualarını arkamıza alarak herkes yüreğinle iki kişilik oynadı. Kamp süresince her oynayan ve oynamayan arkadaş özveride bulundu. Avrupa Futbol Şampiyonasında her şeyi yaptık, bir tek eksiğimiz kupayı getiremememiz oldu. Dünyaya Türklerin inatçı, heyecanlı ve tuttuğunu koparan bir millet olduğunu gösterdik ve müthiş bir yarı final izlettik.''

30.06.2008


 

F.Bahçe yeni sezonu 15 futbolcuyla açtı

FENERBAHÇE Futbol Takımı, 2008-2009 futbol sezonunun hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Samandıra'daki tesislerde antrenör Önder Özen yönetiminde yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren yeni sezonun ilk çalışmasına 15 futbolcu katıldı.

Takım halinde koşuyla başlayan çalışmada futbolcular, bir süre esneme hareketleri yaptıktan sonra 5'erli gruplar halinde koşu yaparak idmanı tamamladı. Havanın sıcak olması nedeniyle futbolcular çalışmanın son bölümünde tişörtlerini çıkararak koşarken, antrenman sonunda da bol miktarda su tüketerek serinlemeye çalıştılar.

ROBERTO CARLOS RÖTAR YAPACAK

Antrenmanda yer almayan Roberto Carlos ve Edu'nun önümüzdeki günlerde takıma katılması bekleniyor. Milli futbolcuların da kendilerine verilen izinden sonra takıma katılacakları ifade edildi. Sarı-lacivertlilerin ilk antrenmanında Alex, Maldonado, Kezman, Deivid, Vederson, Selçuk, Deniz, Ali, Önder, Yasin, İlhan, Can, Gürhan ile kaleciler Volkan Babacan ve Mert yer aldı. Bu arada, ön sözleşme imzalanan teknik direktör Aragones göreve başlayana kadar, geçen sezonun teknik heyetinden kalan Özen'in takımı çalıştıracağı bildirildi.

ALEX ÇALIŞMAYI TAMAMLAYAMADI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza ilk gün temposuna ayak uyduramadı. Antrenmanın yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bölümünde yer alan takım kaptanı, uzun mesafeli koşu yaptığı gruptan koparak bir süre hafif tempo koştu ve antrenör Özen'in bilgisi dahilinde tesislere girdi. Kaleciler Volkan ve Mert ile Maldonado da çalışmanın son bölümlerine doğru düşük tempoda koştu.

GÖKHAN GÖNÜL ALMANYA'YA GİTTİ

Sakatlığı nedeniyle (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası kadrosundan da çıkarılarak tedavisine başlanan Gökhan Gönül'ün, kontrolü için Almanya'ya gittiği bildirildi. Sarı-lacivertli oyuncunun milli takım kampındayken çekilen MR'ında sağ ayak ikinci tarak kemiğinde ödem tespit edilmişti.

KEMAL ASLAN AYRILIYOR MU?

Sarı-lacivertli ekibin sezon başı sağlık muayenelerine de katılmayan Kemal Aslan ilk antrenmanda da yer almadı. Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, Kemal'in nerede olduğu yöndeki soruya, ''Şu anki kadromuz bu'' cevabını verirken, bu durum son 6 sezondur sarı-lacivertli ekibin kadrosunda yer alan Kemal'in takımdan gideceği yönünde değerlendirildi. Sarı-lacivertliler, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya kampına kadar her gün yapacağı çift antrenmanlarla sürdürecek. Sabah antrenmanlarının basın mensuplarına açık tutulacağı bildirildi.

30.06.2008


 

Burak Yılmaz Fenerbahçe'de 4 yıllık sözleşmeye imza attı

FENERBAHÇE'NİN Manisaspor'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Burak Yılmaz, sarı-lacivertli kulüple 4 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında düzenlenen imza törenine 7 numaralı formayı giyerek katılan Burak, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Burak imza töreninin ardından sahada basın mensuplarına poz verdi. Fenerbahçe'nin diğer takımlara göre daha zor olduğu ifade edilerek yöneltilen soruya da Burak, ''Bu savaşın içinde sonuna kadar tabii ki de varım'' cevabını verdi. Burak, ''Buraya hazırım tabii ki. Bu savaşın içinde var olacağımı düşünüyorum. Herkes kadar benim de şansım olduğunu düşünüyorum. Yeni bir hoca yeni futbolcular. Takımda çok arkadaşım var. Bu savaşın içinde sonuna kadar tabii ki de varım. Kendime güveniyorum'' şeklinde konuştu.

30.06.2008


 

Aragones: Kalmam için birşey yapmadılar

FENERBAHÇE'NİN ön sözleşme imzaladığını açıkladığı İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones, "Gidiyorum, çünkü kalmam için bir şey yapmadılar" diyerek, İspanyol Futbol Federasyonuna sitemde bulundu.

Aragones, eleme gruplarından çıkarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarında, "kimsenin kendisine bir şey söylemediğinden" yakınan Aragones, "Ben de gitmeye karar verdim. Artık geri adım atmak yok. Gitmek istediğimin başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorum" dedi. 70 yaşınaki tecrübeli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı: "Bana inanan bir gruba sahip olduğumdan dolayı mutluyum. Başta ben olmak üzere hepimiz kötü günler geçirdik. Bunların hepsi bizi birbirimize bağladı. Avrupa Kupası elemelerine kötü başladık, sert eleştiriler aldık. Ama şimdi çok güzel bir grup var. Futbolcular çalışma yöntemimi seviyorlar."

30.06.2008


 

Toshack: Nihat olsaydı Türkiye, Almanya'yı yenerdi

BEŞİKTAŞ'IN eski teknik direktörlerinden John B. Toshack, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında yenik durumu düştükten sonra öne geçmeyi başarmasında en önemli etkenin Nihat olduğunu savundu.

BEŞİKTAŞ'IN eski teknik direktörlerinden John B. Toshack, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en çok heyecanlandığı maçın Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı olduğunu belirtti. İspanyol Marca gazetesinde Avrupa Futbol Şampiyonası'nı değerlendiren bir köşe yazısı yazan Toshack, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında yenik durumu düştükten sonra öne geçmeyi başarmasında en önemli etkenin Nihat olduğunu savundu. Galli teknik adam, yazısında Nihat'a övgüler yağdırarak, şu sözleri kullandı: ''Nihat 17 yaşındayken benimle Beşiktaş'ta idi. Onu Real Sociedad'a transfer ettiğimde bazıları (Galli'nin kaprisi) diye yakıştırma yaptı. Dizinden iki ameliyat geçirmesine rağmen Nihat, oynadığı takımların feneri olmaya devam ediyor. Ülkesinin kaptanı, yarı finalde Almanya karşısında kaybettiklerinde, en önemli eksiklerden biriydi. Real'de gol kralı ve lig ikincisi oldu, aynısını Villarreal'de tekrarladı. İspanya'da hiçbir büyük takımda oynamadı ama formasını giydiği iki kulüpte Şampiyonlar Ligi'ne yükseldi. Bunların hepsinde Nihat'ın büyük katkısı var. En kısa zamanda iyileşmesini umut ediyorum.''

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır