"Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstanbul’daki 99 bin işletme kayıt içinde ama adreslerini gizliyorlar

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO’nun meslek gruplarının kodlanmasına yönelik yaptığı Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması (NACE) çalışması sonucunda İstanbul’daki yaklaşık 99 bin işletmenin kayıt içinde ve düzgün bir şekilde çalışıyorlar ancak muhtelif sebeplerden dolayı adreslerinin bilinmesini istemediklerini aktararak, “Ben oda başkanı olarak belki bu üyelerimi ‘ürkek’ üyeler olarak tanımlayabilirim” dedi.

Yalçıntaş, NACE sistemine geçişine ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında, dün itibarıyla NACE kodlama sisteminin bitirildiğini kaydederek, “Artık İstanbul’da tüm sektörleri kapsayan gerçek bir envanter sistemi var” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 14 Ocak 2008’de konuya ilişkin rehberi yayımladığını ve her mesleğe bir kod verildiğini aktaran Yalçıntaş, kodlamanın yapılması için kendilerine de 6 aylık bir süre verildiğini söyledi. Çalışma kapsamında gönderilen anketörlerin İTO’nun 167 bin 992 adet üyesiyle görüştüğünü, 9 bin 338 üyenin kodlamasının da İTO’da yapıldığını dile getiren Yalçıntaş, “Geriye 99 bin tane üyemiz kaldı. Bu 99 bin tane üyemizde de şöyle enteresan bir durum var. Bu üyelerimiz bizim üyelerimiz, aktif üyelerimiz. Bizimle her türlü iletişimde olan üyelerimiz. Fakat bu üyelerimiz bize bildirdikleri adreste yoktu. Şunu anladık, İstanbul’daki yaklaşık 99 bin işletme kayıt içinde, düzgün bir şekilde çalışıyorlar ama muhtelif sebeplerden dolayı adreslerinin bilinmesini istemiyorlar. 99 bin üyemizi de komitelerimize dağıttık ve komitelerimiz bunları kodladı” diye konuştu.

Bugün itibarıyla İTO’da kayıtlı 286 bin 225 tane aktif şirket bulunduğunu aktaran Yalçıntaş, çalışma sonucunda meclis üyesi ve komite sayılarının da değiştiğini, 92 komite ve 616 tane komite üyesi ve 262 meclis üyesi olacağını söyledi.

Ümit KIZILTEPE / İstanbul

11.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrikte sıkıntı yerli kaynakla aşılır

  İstanbul’daki 99 bin işletme kayıt içinde ama adreslerini gizliyorlar

  35 il dış ticarette açık veriyor

  Taşıt üretimi ve ihracatı sektörün yüzünü güldürdü

  Hamallara sendikalı olma yolu açıldı

  Türkiye'de, en fazla elyaf Uşak'ta üretiliyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör