"Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memurlara zamlı maaş müjdesi

HÜKÜMET, 1.5 milyon devlet memuruna, 15 Ağustos’ta ‘’ek ödeme zammı’’ yapmaya hazırlanıyor.

Ek ödeme iyileştirmeleri 3 ya da 4 yıl boyunca devam edecek ve en geç 4 yıl sonunda, kamuda ‘’eşit işe eşit ücret’’ ilkesi hayata geçmiş olacak. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu koordinatörlüğünde, Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve diğer ilgili birimlerin katılımıyla yürütülen “Kamu Personelinin Yeni Maaş Sistemi” çalışması tamamlandı. Başlangıçta maaş sisteminde köklü bir revizyon öngören taslak, Meclis’in tatile gireceği dikkate alınarak, “Ek Ödeme Düzenlemesi”ne dönüştürüldü ve Bakanlar Kurulu’nda da bu şekliyle kabul edildi.

Bu hafta içinde Meclis’te ele alınması öngörülen düzenleme, gündemdeki bir tasarının görüşülmesi sırasında verilecek bir önergeyle hayata geçirilecek. 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3’üncü maddesinde değişiklik yapılmasını öngören önergeyle ek ödeme almayan devlet memurlarına verilmekte olan denge tazminatı kalkacak.

Maaşlara 4 yılda 977 YTL’ye kadar iyileştirme yetkisi

Yeni düzenlemede ek ödemenin oranıyla esas ve usulleri işin niteliğine göre ayrı oran belirlenecek. Yeni düzenlemede, “devlet memurlarına ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme” için Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesi, maaşlara bugünkü rakamlarla 977 YTL’ye kadar ek iyileştirme imkânı tanıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde halen kendilerine 136 YTL denge tazminatı ödenen kamu personeline, 977 YTL’yi geçmemek üzere, Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek oranlarda ek ödeme verilebilecek. Ancak, ek ödeme iyileştirmesi, kademeli olarak gerçekleştirilecek ve bütçe imkânları dikkate alınarak 3 ya da 4 yıllık bir sürece yayılacak.

/ Ankara

17.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF: Krizin faturası 1 trilyon doları geçer

  Yine mi faiz artışı?

  Esnaf faizsiz kredi istiyor

  65 ilin bütçesi açık verdi

  Memurlara zamlı maaş müjdesi

  Kalbim Benecol, kolesterolü düşürecek

  Sinop Havaalanı yeniden uçuşlara açıldı

  2. sürgün çay alımı sürüyor

  Bundan iyisi, bedavası

  MTV'de son gün 31 Temmuz

  Tüketicinin güveni azaldı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör