"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Engelleri AB ile aşacaklar

ROMANYA'NIN koordinatörlüğünde ‘’Engellilere İş Bulma Yollarını Öğretme’’ projesi kapsamında, engellilere, halı dokuma, deri işleme, ahşap boyama ve rölev gibi el işlerinin yanı sıra güzel ifade, diksiyon, iş arama yolları ve işe başvururken dikkat edilmesi gereken konularda eğitim veriliyor.

Yaşam Boyu Eğitim Kulüplerinin Avrupa Ağı (3L Clubs) isimli Socrates-Grundtvig 1 çalışması çerçevesindeki projeye ortak olan Başkent Dost Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Genel Müdürü Dr. Faruk Ayın, proje hakkında bilgi verdi. Ayın, projenin dezavantajlı insanların işsizlik ve eğitim problemlerine çözüm bulmak amacıyla yapıldığını, projenin koordinatörlüğünü Romanya’nın üstlendiğini ifade etti.

Projenin Türk ortağı olarak, başkentte 4 farklı yerde yaşam boyu öğrenim kulüpleri kurduklarını anlatan Ayın, merkez binalarında da proje kapsamında engellilere istihdam alanları yaratabilecek konularda kurs düzenlediklerini söyledi.

Akademisyenler ve halk eğitim merkezlerinden gelen öğretmenlerle çalıştıklarını belirten Ayın, engellilere halı dokuma, ahşap boyama, boncuk işi, rölev ve deri işleme gibi kurslar verdiklerini kaydetti. Ayın, kursların engellilerin sosyalleşmelerinde ve sosyal yaşama katılmalarında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Ayın, engellileri işe başvurma sürecinde yapılması gerekenlerle ilgili de bilgilendirdiklerini, güzel ifade, diksiyon, iş arama yolları ve işe başvururken dikkat edilmesi gereken konularda eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti.

İspanya, İngiltere, İtalya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nin proje paydaşları olduğunu belirten Ayın, ülkelerin birbirlerini zaman zaman ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. Proje için ilk olarak Romanya’da toplandıklarını daha sonra da İngiltere’de toplantı yaptıklarını anlatan Ayın, son olarak katılımcıların merkezlerindeki çalışmaları izlemek için Ankara’ya geldiklerini ifade etti. Ayın, ülkelerdeki katılımcıların her yıl 2 kez bir araya gelerek, proje çıktılarını değerlendirdiklerini vurguladı.

’KADINLAR DA KURSLARA KATILIYOR

Projeye başlarken, sosyal sorumluluk kapsamında eğitim düzenlediklerini anlatan Ayın, bu nedenle engellilere yönelik kurslara engellilerin annelerini de dahil ettiklerini kaydetti. Çocukları engelli kadınların, yaşamları boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Ayın, merkezde onlara yönelik rehabilitasyon hizmeti de verdiklerini söyledi. İş edinme için düzenledikleri kurslara anneleri de dahil ettiklerini anlatan Ayın, kurs sonunda engelli annelerinin evlere bağlı hayattan sıyrılıp, sosyalleşmeye başladıklarını belirtti. Ayın, ‘’Kadınlar burada hem çocuklarının gelişimini izlerken hem de yeni şeyler öğrenebiliyor.

Burada yaptıklarını değerlendirmek isteyenler bunları satabiliyor. Böylece hem kadınlara istihdam alanları yaratılmış oluyor hem de evlerindeki yaşamlarından biraz olsun uzaklaşıyorlar’’ diye konuştu.

22.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Korkutan yangın

  Anayasa Mahkemesi gün belirliyor

  Bilgi geldiğini hatırlamıyorum

  Piri Reis, Marmara'nın fay haritasını çıkarıyor

  Hollanda mahallelerinde Mesnevî tanıtım turu

  Engelleri AB ile aşacaklar

  Havacılığa taze kan

  Ürküten ishal salgını

  Eğitim ve teknoloji müzesi açılacak

  ‘Köye dönüş’ için 68 milyon YTL harcandı

  Hristofyas, Erdoğan’ın ziyaretinden rahatsız oldu

  Dişli: Kapatılma durumunda B ve C planlarımız var

  4 yılda 2.3 milyon hektar alan ağaçlandırılacak

  Afganistan’da kaçırılan mühendisler Türkiye'de

  “70 Milyon Adım” bu kez Ankara’da yürüyecek

  DP, yurt çapında anket yaptırıyor

  YÖK, adayları belirliyor

  TMYK, bugün toplanacak

  Ankara ve İstanbul’un içme suyu Meclis gündeminde

  Antalya'ya hava yoluyla 4,5 milyon turist geldi

  TBMM, Yıldırım hakkındaki gensoruyu görüşecek

  DTP kongresine soruşturmA

  Alman Yeşillerden PKK’ya tepki

  Korku havası estirmeden ‘kene eğitimi’ verilmeli

  Tatbikat gerçeği aratmadı

  Yollar yine kangölüne döndü

  Yerli turist Kapadokya’yı keşfetti

  Orta Toroslar ardıçla buluşacak

  Güneşe çıkmamak da zararlı

  70 metrelik obruktan kar çıkarıyorlar

  16 yıllık kan dâvâsında mutlu son

  Ucuza masaüstü PC rekabeti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır