"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni Asya okuyucuları Gölcük Yaylasında buluştu

YENİ Asya okuyucuları, 1984’ten beri düzenledikleri Gölcük Yaylası gezisini bu yıl da düzenlediler.

Geleneksel bir hale gelen Gölcük gezisi bu yıl hem konuşmacılar hem de dinleyiciler yönünden renkli geçti.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular’ın da katıldığı gezide, yazarlarımızdan Hakan Yalman ve Zübeyir Gündüzalp Kitabının yazarı İbrahim Kaygusuz de iştirak etti. 19. Dönem İzmir Milletvekili Mehmet Özkan Beyin ev sahipliğinde gerçekleştirilen piknik toplantısı ceviz ağaçlarının gölgesi altında Hakan Yalman’ın sohbeti ile başladı. Yalman sohbetinde “Kâinatın yaratılışında Tevhid Mührü” konusunu işledi. İnsanın ve kâinatın yaratılışını anlatan Yalman, “Bir tek yumurtanın 16’ya bölünerek vücudun azalarını meydana getirmesi gibi; Hz. Adem’den itibaren bütün insanlığın ve Kâinatın genişlemesi de aynı kanuna tabi olarak bir Tevhid Hakikatini tefekkürle bakan gözlere göstermektedir” dedi. Daha sonra Mehmet Kutlular mikrofona dâvet edildi.

Kutlular konuşmasında, Bediüzzaman Said Nursî’nin hiçbir eserinin başına “ Ez az 15 günde mutlaka okunmalıdır” diye bir ibare koymadığı halde İhlâs Risâlesinin başına bu notu koymasının sebeplerini izah etti.

Öğleden sonraki ikinci bölümde Zübeyr Gündüzalp kitabının yazarı İbrahim Kaygusuz Risâle-i Nur’dan bir mektup okuyarak Nur Talebelerinin Peygamberimizin (asm) zamanındaki sahabeler gibi her türlü sıkıntıya göğüs gerip Risâle-i Nurların yazılması muhtaç ellere ulaştırılması hizmetini başarmışlardır” dedi. Toplantı ikindi namazını müteakip sona erdi.

Salih Sütçüoğlu / İzmir

22.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BİR TARİH ÇÜRÜYOR

  Yeni Asya okuyucuları Gölcük Yaylasında buluştu

  “Batman Kara Şövalye” rekor kırdı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır