"Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargıya çok iş düşmesi sevindirmesin

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’İçinden geçtiğimiz şu süreçte ülkemizde bütün gözler yargının üzerine odaklanmıştır. Ülkemizde yargıya bu denli çok iş düşüyor olması sevinilecek bir şey değildir’’ dedi.

ADALET Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’İçinden geçtiğimiz şu süreçte ülkemizde bütün gözler yargının üzerine odaklanmıştır. Ülkemizde yargıya bu denli çok iş düşüyor olması sevinilecek bir şey değildir’’ dedi.

Adalet Bakanlığı ek binada gerçekleştirilen Yargıtay ve Danıştay’ın yeni üyelerinin mazbata törenine Şahin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, Askeri Yargıtay Başsavcısı Ramazan Ulak, HSYK üyeleri, Danıştay ve Yargıtay üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Şahin, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerine yeni seçilenlere yeni görevlerinde başarılar diledi. Yeni üyeliğe seçilenlerin Türk yargısının değişik kademelerinde başarıyla görev yaptıklarını ve bu başarılarının HSYK’da yapılan seçimle oy birliğiyle üyeliklere seçilmelerinde etkin rol oynadığını ifade eden Şahin, ‘’Yeni seçilen arkadaşlarımız çok şerefli, onurlu bir sorumluluğu üstlendiler. Hukukun üstünlüğü ve adalet bizim, insanlığın üzerinde titizlikle durması, toz kondurmaması gereken ilkelerdir. Bu arkadaşlarımızın başarılarını bundan sonra da sürdüreceğine inanıyorum’’ dedi.

‘’Yokluğu ve eksikliği halinde hayatı dayanılmaz kılan tek şey adalettir. Adaletin olmayışıdır. Eksik oluşudur veya yokluğudur’’ diyen Şahin, gerek ekonomik, gerekse insani gelişmişlik bakımından çağdaş ülkelerin gelişme süreçlerinde demokrasi standartları yükselmişse bunun öncülüğünü bağımsız yargı organlarının ve bu organlarda görev yapan yargıçların gerçekleştirdiğini anlattı. Bir toplumda temel hak ve özgürlüklerin standardının gelişmesinde, özgürlük alanlarının sınırlarının genişlemesinde öncü rolü daima bağımsız yargının üstlendiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:’’Toplumların huzurunun, barışının, esenliğinin en büyük teminatı bağımsız yargıdır. İçinden geçtiğimiz şu süreçte ülkemizde bütün gözler yargının üzerine odaklanmıştır. Ülkemizde yargıya bu denli çok iş düşüyor olması sevinilecek bir şey değildir. Bu, Türkiye’de sorunların çokluğunu da ifade eder. Ama, bu bizi umutsuzluğa sevk edemez. İnanıyorum ki Türkiye’de demokratik rejime olan bağlılığımızı ve sadakatimizi, Cumhuriyetimize ve onun ilkelerine olan sadakatimizi devam ettirerek, hukukun üstünlüğüne bağlı kalma sürecini ısrarla sürdürebilirsek, Türkiye, her türlü badireyi aşacak kabiliyettedir.’’ Şahin, yargı mensuplarını Türkiye’nin birliği, huzuru ve esenliğinin teminatı olarak gördüğünü belirterek, Türkiye’de yaşayan herkesin bağımsız yargıya, hakim ve savcılara güvenmelerini, yargı mensuplarının hukukun üstünlüğü ve adalet ilkesinden şaşmayacağına olan inancını koruması gerektiğini söyledi.

Bir hafta sonra adli tatilin başlayacağını hatırlatan Şahin, tüm yargı mensuplarının yeni bir soluklanmayla yeni adli yılda çok daha önemli ve zor görevleri başarıyla ifa edeceklerine inandığını söyledi. Şahin’in konuşmasının ardından Yargıtay üyeliklerine seçilen 22, Danıştay üyeliklerine seçilen 6 yargıcın, mazbataları verildi, cübbeleri giydirildi.

Yargıtay ve Danıştay’ın yeni üyeleri, HSYK üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. “YARGIYI VE YARGI MENSUPLARIMIZI RAHAT BIRAKIN’’ ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemde yargı mensuplarının tartışma ortamında bulunmasını doğru bulmadığını ifade ederek, ‘’Yargıyı ve yargı mensuplarımızı rahat bırakın’’ dedi. Bakan Şahin, Adalet Bakanlığı ek binasında düzenlenen Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yeni seçilen üyelerin mazbata alma ve cübbe giyme töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkındaki şikâyetlere ilişkin soruşturma açılmasına izin verilip verilmediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi: ’’Bakanlığımıza zaman zaman, Türkiye’nin her yerinde görev yapan hakim ve savcı arkadaşlarımızla ilgili şikâyet dilekçesi gelir. Bunları Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne göndeririz. Genel Müdürlüğümüz bu şikâyet dilekçeleriyle ilgili yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü işlemleri yaparlar. Ancak, bu normal bir süreçtir. Şu süreçte önemli sorumluluklar üstlenmiş ve geceli gündüzlü çalışan hakim ve savcı arkadaşlarımızı rahat bırakmamız gerekir. Onlar tabi oldukları ve uygulamak zorunda oldukları yasaları her türlü baskıdan uzak şekilde uygulayabilmelidirler. İçinden geçtiğimiz şu dönemde, yargı mensuplarının hep tartışma ortamında bulunmasını doğru bulmuyorum. Yargıyı ve yargı mensuplarımızı rahat bırakın.’’ Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga’nın görevden alındığı yönündeki iddialara ilişkin soruları cevaplayan Şahin, Kasırga’nın ‘’kendi isteğiyle, kendi arzusuyla’’ bir görev değişikliği talebinde bulunduğunu söyledi. Kasırga’nın şu anda ‘’Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’’ kadrosuna atandığını kaydeden Şahin, Başbakanlığın dün gönderdiği yazıyla ‘’Başbakanlık Baş Danışmanlığı’’na atandığını bildirdi.

/ Ankara

26.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon iddianamesi kabul edildi

  TÜRK AİLE YAPISI HAKKINDA YANILTIYOR

  Suç patlaması

  YSK’da seçim hazırlığı tamam

  Yargıya çok iş düşmesi sevindirmesin

  Bakkaldan aldılar bomba yaptılar

  Genetik zenginliğimizin değerini bilmiyoruz

  OKS sonuçları açıklandı

  Keneyle mücadelede karınca umut oldu

  Üniversiteliler depresyonda

  Rektör adayları mülâkata girecek

  Kıbrıs’ta müzakereler 3 Eylül’de başlayacak

  “Eşit haklara sahip olmadan AB’ye girmek intihardır”

  İSKİ Satın Alma Müdürü intihar etti

  Bakan Çiçek ve Başesgioğlu: Seçim, gündemde yok

  Şandır: MHP, her zaman seçime hazır

  TSK’ya millî uydu aktarıcısı

  Askere nehir ötesi araçlar geliyor

  Ankara, Ankara duy sesimizi!

  Karadeniz’den, Akdeniz’e ulaşım rahatlayacak

  Mısır ambarı konaklama tesisi oldu

  Mersin’e gurbetçi ve Arap turist akını

  Akgöl, sıcaklık ve kuraklıktan kurudu

  Kapıkule’de 2 kilometrelik gurbetçi kuyruğu

  Otomobillerde cam filmi riskli

  ‘Gizli Dosyalar’ film oldu

  Uykusuzluk hastalığı bebekken başlıyor

  Cepte kanser uyarısı

  Kuzey Kutbunda dev enerji kaynağı

  En fazla idam, Çin’de

  Ev değil hayvanat bahçesi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır