"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bosnalılarda Aliya Sempozyumu rüzgârı

BOSNA Hersek’in Başşehri Saraybosna’ya bir ziyaret gerçekleştiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başkanlığındaki heyet, Ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek Uluslar arası Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu ile ilgili temaslarda bulundu.

Heyet, ziyaret ettiği Bosna Meclis Başkanını, parlamenterleri, akademisyenleri ve Aliya’nın oğlu ile yakın dâvâ arkadaşlarını sempozyuma dâvet etti. Üç günlük ziyaret trafiği sırasında Savaş Suçlusu Radovan Karadziç’in yakalanması da konuşuldu.

Bağcılar Belediyesi’nin Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i anmak için hazırlıklarını yaptığı ve 11–12 Ekim 2008 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslar arası sempozyum, Aliya’nın memleketi Bosna’da büyük takdirle karşılandı. Sempozyum hakkında bilgi vermek ve sempozyuma dâvetlerde bulunmak üzere Saraybosna’ya giden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başkanlığı’ndaki heyet, en üst düzeyde ziyaretler gerçekleştirerek temaslarda bulundu.

KİMLER DÂVET EDİLDİ?

Heyet, üç günlük Saraybosna temasları sırasında ziyaret ettiği Bosna Hersek Parlamentosu Başkanı Süleyman Tihiç (Eski Cumhurbaşkanı ve Aliya İzzetbegoviç’in partisi SDA’nın Genel Başkanı), Aliye İzzetbegoviç’in oğlu Bakır İzzetbegoviç (Milletvekili ve SDA Genel Başkan Yardımcısı), Saraybosna Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çakloviça, Aliya’nın hapishane arkadaşı ve Savunma eski Bakanı Hasan Çengiç, Reisul Ulema Mustafa Ceric ve Bosna Millî Şairi Cemalettin Ladiç’i sempozyuma dâvet etti. Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği sempozyumun rahmetli Aliya İzzetbegoviç ile ilgili uluslar arası çapta düzenlenen ilk organizasyon olduğunu ifade eden Bosnalı yetkililer, vefa borcu niteliğindeki bu faaliyetten büyük bir memnuniyet ve heyecan duyduklarını dile getirdi. Aliya Sempozyumu heyeti, Türkiye’nin Bosna’daki aktif kuruluşlarından olan TİKA, Uluslar arası Saraybosna Üniversitesi ve Sümeyye Vakfı’nı da ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi verdi. Aliya İzzetbegoviç’in mezarına gidip duâ eden heyet, Aliya’nın adını taşıyan ve şahsî eşyalarının sergilendiği müzeyi de gezdi.

KARADZİÇ’İN YAKALANMASINA

SEVİNDİLER ANCAK!

Aliye Sempozyumu heyetinin Bosna’ya ayak bastığı gün savaş suçlusu Sırp katil Radovan Karadziç’in yakalandığının duyurulması, heyetin yaptığı resmî temasların gündem konusu oldu. “Türk heyetinin ayağı uğurlu geldi” esprilerinin yapıldığı ziyaretler sırasında Radovan Karadziç’in yakalanmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Karadziç’in yakalanmasının sevinç ve şaşkınlığını bir arada yaşadıkları görülen Bosnalı yetkililerin toplumsal barışa zarar vermemek için sergiledikleri “temkinli duruş” dikkat çekti. Yetkililer, Sırbistan hükümetinin AB ile yakınlaşmak için Karadziç’i basamak olarak kullandığını ifade ettiler.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Sezgin, Sakarya Eski Milletvekili Süleyman Gündüz, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Aliya Sempozyumu İcra ve Koordinasyon Kurulu Üyeleri Erol Erdoğan, Muzaffer Önal ve Adem Başpınar’dan oluşan heyet, üç günlük Saraybosna temaslarından memnun olarak ayrıldı.

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bosnalılarda Aliya Sempozyumu rüzgârı

  Nur Vakfı, Lake Mountain'de buluştu

  “Yedi Cepheden Gaziler” sergisi

  Hollywood Irak’ta

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır