"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Pekin 2008'de geri sayım başladı

2008 Pekin Olimpiyatları'nda, oyunlara katılacak sporcu, antrenör ve idarecilerin kalacağı Olimpiyat Köyü, resmi törenle açıldı. ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) mücadele eden Çinli basketbolcu Yao Ming, Yi Jianlian ve Wang Zhizhi önderliğinde, sporcular ve yetkililerden oluşan 265 kişilik delegasyon, konfeti yağmuruyla başlayan töreninde hazır bulundu.

Olimpiyat Köyü'nün sözde Belediye Başkanı ve Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Chen Zhili, konuşmasına, dünyanın dört bir köşesinden gelen sporcuları selamlayarak başladı. ''Farklı kültür ve dinlere sahip sizlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışacağız'' diyen Chen, Olimpiyat Köyü'nün temsili altın anahtarını, Organizasyon Komitesi Başkanı Liu Qi'den teslim aldı.

HAVA KİRLİLİĞİ YİNE ÖNLENEMEDİ

Sıcak ve nemli hava altında gerçekleşen açılış töreninde, köyün üzerindeki kalın sis tabakası dikkati çekerken, yoğun sis nedeniyle köyün bir kilometre öteden bile görünmemesi, hava kirliliğini kontrol altına almak adına yapılan çalışmaların fayda etmediğini gösterdi. Pekin'de hava kirliliğine önlem olarak, araçların yarısına yakını trafikten çekilmiş, kentteki fabrikalar bir süreliğine kapatılmış ve inşaatlar durdurulmuştu.

16 BİN KİŞİLİK GÖKDELENLİ KÖY

66 hektarlık alana inşa edilen ve yaklaşık 16 bin kişiye varan sporcu, antrenör ve idareciyi barındıracak Olimpiyat Köyü'nde, 6 bin kişilik bir restoranın da bulunduğu gökdelenler, bir kütüphane, bir klinik, yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları, yürüyüş yolları, alışveriş merkezleri ve kafeler yer alıyor. Köyde, bir de itfaiye merkezi bulunuyor. Mermer ve ahşapla döşenen, avlu ve yürüyüş yollarına bakan apartmanlar, olimpik ve paralimpik oyunlardan sonra satışa çıkarılacak. Metrekaresine 2,800-4,220 dolar fiyat biçilen dairelerin, 500 bin ila 1 milyon dolar arasında çoktan alıcı bulduğu da söylentiler arasında yer alıyor.

28.07.2008


 

Sivas'ın Avrupa macerası sona erdi

FUTBOLDA UEFA Intertoto Kupası 3. turunda Portekiz temsilcisi SC Braga'ya 2 maçta da yenilerek elenen Sivasspor, geçen sezon ligde elde ettiği başarıyı, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ile taçlandıramadı.

2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig'i 73 puanla dördüncü sırada tamamlayarak Türkiye'yi UEFA Intertoto Kupası'nda temsil eden Sivasspor, kupanın 2. turunda Karadağ ekibi OFK Grbalj karşısında elde ettiği başarıyı, 3. turda Portekiz temsilcisi SC Braga karşısında sürdüremedi. 2. turda OFK Grbalj ile deplasmanda oynadığı ilk maçtan 2-2 beraberlikle ayrılıp, sahasında oynadığı rövanş karşılaşmasında 1-0'lık galibiyet elde ederek kupada adını 3. tura yazdırmayı başaran Sivasspor, aynı başarıyı 3. turda Portekiz'in güçlü ekiplerinden SC Braga karşısında elde edemedi. Braga'ya geçen hafta sonu Sivas'ta oynadığı maçta 2-0 mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, bu maçın rövanşında da sahadan 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılarak, Avrupa kupalarından elendi. Süper Lig'de geçen sezon elde ettiği başarıyı, Intertoto Kupası'ndan UEFA Kupası 2. ön eleme turuna kalarak taçlandırmayı hedefleyen Sivasspor, SC Braga mağlubiyetleri ile bu hedefine ulaşamayarak, Avrupa kupaları serüvenine son verdi.

28.07.2008


 

G.Saray alkışlar arasında çılıştı

GALATASARAY 2008 - 2009 sezonu hazırlık çalışmalarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dün sabah basın ve taraftara açık yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik Direktör Michael Skibbe ve yardımcıları Edwin Boekamp, Ümit Davala, Cevat Güler ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde saat 10.30'da başlayan antrenmana yaklaşık iki saat sürdü. Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda yapılan antrenman ısınma ve açma germe egzersizleriyle başlarken, antrenmanı izlemeye gelen taraftarla da futbolculara sevgi gösterisinde bulunarak tezahürat yaptılar. Bu arada önceki gece İstanbul'a dönen Shabani Nonda takımla kondisyon çalışmalarının ardından sahada özel bir program dahilinde antrenman yaptı.

28.07.2008


 

Sylva'lı Trabzon Almanya'ya gitti

TRABZONSPOR, Almanya'da yapacağı ikinci etap kamp çalışmaları için bu ülkeye gitti. Bordo-mavili kafilenin başkanlığını yapan başkan yardımcısı Muammer Saka, havaalanında yaptığı açıklamada, Almanya'da yapacakları ikinci etap kamp çalışmasında 6 tane hazırlık maçı oynayacaklarını ifade etti.

Saka, en son transferleri olan kaleci Sylva'nın da takımla birlikte Almanya'ya gittiğini vurgulayarak, ''Hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. İyi bir kamp dönemi geçireceğimize inanıyorum. Yeni alınan arkadaşların performanslarını hazırlık maçlarında göreceğiz'' dedi. Kaleci Sylva ise Trabzonspor'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, transferi döneminde yaşanan tüm sorunların geride kaldığını belirtti.

GÜÇLÜ RAKİPLERLE OYNAYACAK

Trabzonspor, 27 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında Almanya'da yapacağı kampta toplam 6 hazırlık maçı oynayacak. Karadeniz ekibi, 29 Temmuz Salı günü Almanya 2. Lig takımlarından Osnabruck, 31 Temmuz Perşembe günü 4. Lig takımlarından Oberneuland ile karşılaşacak. Trabzonspor, daha sonra Bundesliga'nın güçlü takımları karşısında sezon öncesi ciddi sınavlar verecek. Bordo-mavililer, 2 Ağustos Cumartesi günü Werder Bremen, 5 Ağustos Salı günü Wolfsburg, 8 Ağustos Cuma günü Braunschweig, 12 Ağustos Salı günü ise Arminia Belefeld ile karşılaşacak.

28.07.2008


 

Kara: Altın Kemer'e göz koydum

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, hedefinin önümüzdeki yılda başpehlivanlığı kazanarak, altın kemerin ömür boyu sahibi olmak olduğunu belirtti.

Kara, yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerinin olimpiyatı konumundaki 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci kez başpehlivan olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Önümüzdeki yıl yapılacak 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne şimdiden hazırlanmaya başladığını ifade eden Kara, ''Hedefim önümüzdeki yılda başpehlivanlığı kazanarak, altın kemerin ömür boyu sahibi olmak. Bunun içinde çok çalışmam gerekiyor. Yağlı güreşe devam ederken, bir yandan da minder güreşine devam ediyorum. Güreş benim her şeyim. Bu işte en iyi olmak için çok çalışmak gerekiyor'' dedi.

KURA SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerin özüyle oynanması gerektiğini hatırlatan Kara, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde Kırkpınar'daki puanlama sisteminden vazgeçilmesi yönünde düşüncelerini ilettiğini kaydetti. Puanlama sisteminin Kırkpınar Yağlı Güreşlerine zarar verdiğini iddia eden Kara, şunları kaydetti: ''Kırkpınar'da başpehlivanlıkta yenişemeyen pehlivanların kura ile belirlenmesinden vazgeçilmeli. Ülkenin başpehlivanı kurayla belirlenir mi? Bu Kırkpınar'a zarar verir. Kırkpınar'ın özüyle oynanmamalı. Böyle bir kültür mirasının tanıtımı için de daha çok çaba sarf edilmeli.''

28.07.2008


 

Yıldız voleybolcular 3. defa Balkan Şampiyonu oldu

8. Balkan Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Yunanistan'ın Portaria kentinde sona erdi. Final maçında Sırbistan'ı 3-1 yenen Türkiye, tarihinde 3. kez Balkan Şampiyonu oldu.

Yıldız Milli Takım, ilk seti 25-23, 2. seti de 25-20 önde tamamladı. 3. sette tempoyu biraz düşüren yıldız milliler, bu seti 25-17 rakibine kaptırdı. Son sette Sırbistan'a 25-20 üstünlük sağlayan Türkiye, karşılaşmayı 3-1 kazanarak Balkan şampiyonluğuna ulaştı. 5 gün süren şampiyonada, Bulgaristan'ı 3-1 yenen evsahibi Yunanistan, Sırbistan'ın ardından üçüncülüğü elde etti.

28.07.2008


 

Prens Adaları Yüzme Yarışlarını F.Bahçe kazandı

24. Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası'nda Fenerbahçe birinci oldu. Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri'nde 2 gün süren ve Speedo'nun sponsorluğunda düzenlenen şampiyonaya, 27 takım ve 415 sporcunun katıldığı açıklandı.

Bulgaristan, Makedonya, ABD, Mısır ve Bosna Hersek'ten 8 yabancı takımın da bulunduğu şampiyonada birinciliği Fenerbahçe, ikinciliği Galatasaray, üçüncülüğü ise ENKA takımları kazandı. Ayrıca, Mısırlı yüzücü Amina El Sebelgy yarışmanın prensesi, Fenerbahçe'den Volkan Atakan ise yarışmanın prensi olarak seçildiler.

28.07.2008


 

Türk öğrenci boksörler 7 madalya topladı

TÜRK Milli Takımı, Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Sırbistan'da düzenlenen ve 21 ülkeden 164 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Ankaraspor'dan İhsan Erdoğan 72 kiloda altın, Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Nurettin Ovat da 46 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya kazanan sporcular ise şöyle: 38,5 kilo: Yasin Yılmaz (Trabzon), 48 kilo: Gökmen Orak (Ardahan), 56 kilo: Mesut Demirtaş (Artvin), 65 kilo: Batuhan Çifci (Ankara), 68 kilo: Serhat Sayın (Bursa).

28.07.2008


 

Avusturyalı holiganlar Budapeşte'de olay çıkardı

FUTBOLDA UEFA Intertoto Kupası 3. tur rövanş maçında karşılaşan Budapeşte Honved ve Strum Graz taraftarları arasında kavga çıktı.

Macaristan'ın Honved takımı, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Avusturya'nın Strum Graz'ı ağırladı. Maçın ilk yarısında ev sahibi Honved'in bulduğu golle çılgına dönen Avusturyalı taraftarlar, ilk yarının sonuna doğru sahaya şişe ve sert cisimler ile yerlerinden söktükleri stat koltuklarını fırlattılar. Stadın güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle daha da büyüyen olaylar, Macar polisi tarafından güçlükle bastırıldı. Olaylar sırasında yaralanan 9 taraftar hastaneye kaldırılırken, 3 Avusturyalı taraftar gözaltına alındı. Bu arada Strum Graz, Macar rakibini 2-1 yenerek üst tura çıktı.

28.07.2008


 

Beşiktaş Divan Kurulu üyeleri piknikte buluştu

BEŞİKTAŞ Divan Kurulu'un her yıl geleneksel olarak düzenlediği piknik BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde birçok ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saat 11.00'de BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen pikniğe, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in yanı sıra Asbaşkan, İcra Kurulu Üyesi, Jimnastik ve Atletizm Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Ümitlen, Tesisler, Bedensel Engelliler ve Güreş Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel, Basketbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın ve Siyah - beyazlı kulübün Genel Müdürü Sami Çoban da katıldı. Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in misafirlerle yakından ilgilendiği piknikte, keyifli dakikalar yaşadı.

28.07.2008


 

Eski millî futbolcular 2 bakanla maç yaptı

KARABÜK'ÜNOvacık ilçesinde yapımı tamamlanan Sporcu Eğitim Merkezi'nin açılışı sonrasında eski milli futbolcular ile 2 bakan dostluk maçı yaptı.

Açılışını Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yaptığı Sporcu Eğitim Merkezi'de eski milli futbolcular Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen, Metin Tekin ile Zeki ve Ali dostluk maçı yaptı. Takımların kaptanlığını 2 bakan yaptı. 78 numaralı formayı giyen Bakan Şahin'in takımı Başesgioğlu'nun takımını 4-3 mağlup etti.

28.07.2008


 

G.Antepspor, Santos'un 10 numarısını transfer etti

GAZİANTEPSPOR, İvan De Souaza ve Beto'dan sonra FC Santos kulübünde futbol hayatını sürdüren Brezilyalı 28 yaşındaki forvete dönük orta saha oyuncusu Rodrigo Barbosa Tabata'yı kadrosuna kattı.

Kırmızı-siyahlılar, Tabata ile 3 yıllık mukavele imzaladı. Brezilyalı futbolcu için, Celal Doğan Tesisleri antrenman sahasında imza töreni düzenlendi. İmza törenine yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda taraftar da katıldı. Tabata, teklifi kabul etmeden önce Fenerbahçe'de oynayan ve Santos'tan takım arkadaşı olan Maldonado ile Alex'i aradığını ve olumlu cevap aldığını söyledi.

28.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır